Ndryshimet në trup gjatë uria


 • Çfarë ndodh me trupin gjatë uria
 • Proceset metabolike në trup
 • Gluconeogenesis

 • Çfarë ndodh me trupin gjatë uria

  Dora dritë e Paul Bragg e urisë tani përveç një mrekulli dhe ne nuk janë pranuar. "Dhe humbje peshe dhe spastrim, dhe, përveç kësaj, shërimin e trupit dhe shpirtit gjithë kjo mund të ju jap është agjërimi, metodën më të vjetër të organizmit vetë-shëruese të dhënë për ne nga natyra ..." - një citat nga rrjedhën e letërsisë shëndetësor.

  Megjithatë, ata që janë përpjekur agjërimi për veten tuaj, mos thoni rezultate të qarta nga zbatimi i këtij produkti mrekulli. Pas të konsiderueshme të peshës humbje peshe jo vetëm shpejt u kthye në vlerat bazë, por pothuajse gjithmonë rritet.  Sindromi më i trishtuar, të jetë i uritur në fazën e të ashtuquajturës ketoacidosis, kur fytyra totale blu-jeshile goja e tij vjen një erë të pështirë të aceton, kokë dhimbje ndarjes, urinës ngjan ujë enësh dhe ka simptoma të tjera të pakëndshme në libra nga uria konsiderohen vetëm si dëshmitar filloi një proces të pastrimit. "E gjithë kjo i poshtër - autorët e përsëritura vazhdimisht e librave mbi agjërimit - është e njëjta toksina dhe toksina që kanë akumuluar në trupin tuaj, kockat dhe yndyrna, dhe vetëm duke pritur për atë, por kur ju filloni për të përfunduar pastrimin përmes agjërimit dhe metoda të tjera të shërimit të trupit. "


  Me fjalë të tjera, duke u përpjekur të na bindin se këto toksina mitike pafund fshehur diku në skutat e trupit tonë dehur PARA spastrim agjërimin.


  Proceset metabolike në trup

  Mendoni se çfarë po ndodh në trupin tonë të shumëvuajtur gjatë uria zgjatur kur trupi nuk merr ndonjë ushqim, pa proteina, asnjë yndyrë ose carbs, por uji në sasi të pakufizuar. Ndonjëherë ujit nuk është furnizuar, rasti i të ashtuquajturit agjërimit të thatë. Kjo do të thotë se trupi ka nevojë për një kohë të kufizuar për fat të mirë për të siguruar nevojat e tyre të brendshme për burimet e energjisë nga burimet e veta të brendshme.

  Vetëm për shkak se ata marrin më shumë nga askund.

  Aktualisht ne e dimë tre substrate themelore për të mbështetur proceset e vazhdueshme metabolike në trupin tonë në kushte normale. Kjo sheqer si glukozë, yndyrna në formën e acideve yndyrore quajtur trupat keton.

  Disa trupa janë në gjendje të përdorin të gjitha këto tre karburanteve për të jetuar. Megjithatë, për shembull, qelizat nervore mund të kandidojë vetëm në glukozë, dhe në mungesë të saj vdesin dhe janë të njohura për të rivendoset. Kjo është arsyeja pse një sheqer i vazhdueshëm i gjakut është mbështetur gjithmonë me të gjitha mjetet e mundshme.
  Së pari dhe më kryesorja, trupi ynë nuk lejon uljen e glukozës në gjak që deklarojnë se një mjek i quajtur hypoglycemia (fjalë për fjalë: glukozë të ulët në gjak), sepse, të përdorin gjuhën mjekësore, mund të jetë i papajtueshëm me jetën.

  Në mungesë të çdo lloji u hahet, sheqeri në gjak ul në mënyrë të konsiderueshme. Në mënyrë dramatike reduktuar sheqerit në gjak mund, për shembull, injeksion intramuskular i insulinës. Në rast të mbidozë e insulinës sheqerit në gjak ul në mënyrë që pacienti bie në një (shtet që po vdes) presje hypoglycemic, dhe qelizat nervore, duke u shpëtoj e ushqimit kryesor të saj (glukozës në gjak) vdesin. Kështu, trupi ynë është projektuar në mënyrë që faktorët mbizotërues që ngrenë sheqerit në gjak.

  Mënyra e parë dhe më e lehtë për të rritur të sheqerit tuaj në gjak është drejtpërdrejt takohet rritje të oreksit, e cila, në fakt, ndodh menjëherë në përgjigje për të ulur glukozës në gjak.

  Nëse ju hani dhe i dështuar, të mbështetur përqendrimit të sheqerit në gjak në një nivel relativisht konstant të mundshëm nga ndarjen e glycogen (glycogenolysis). Të paktën për aq kohë sa glycogen në mëlçi dhe muskujt nuk e drejtuar jashtë, që ka të bëjë me një ditë.

  Periudhat e ndërprerjeve të detyruar ose vullnetar në ushqim për një kohë më të gjatë se dita në të vërtetë quhet agjërimi për shëndetin. Në këtë situatë, trupi fillon të prodhojë glukozë nga komponentët nevuhlevodnyh drejtimin e procesit të quajtur gluconeogenesis, ose (-neo-) arsimin e ri (-henez) glukozë (glukozë). Kjo është mënyra e tretë dhe e fundit për të rritur nivelet e glukozës në gjak.

  Ky proces është i drejtuar dhe i kontrolluar nga hormonet mbiveshkore glukokortikoideve (glukozë - glukozës, cortico - lëvore veshkave).


  Gluconeogenesis

  Sipas konceptet moderne shkencore në trupin e njeriut përdor të paktën tre llojet e lëndëve të para për gluconeogenesis.

 • Produktet e djegies jo të plotë të glukozës (p.sh., kripë e acidit laktik ose, me fjalë të tjera, një atletë të njohur acid laktik), kështu që ju mund të rimarrë glukozë. Megjithatë, në rast të agjërimit të zgjatur mbështetet në këto lëndë e parë nuk kanë gjasa të ndodhin.
 • Glukoza mund të merren nga gliceroli, që është pjesë e yndyrave. Megjithatë, glicerinë është vetëm një pjesë e vogël e asaj që është prodhuar në avari e yndyrave.

  Kryesisht si rezultat i lipolysis jashtë acideve yndyrore të ndryshme, të cilat janë të pa glukozës (të paktën tek njerëzit) nuk e bëni atë.
 • Së fundi, lëndë e parë për prodhimin e glukozës janë proteina. Në mënyrë të veçantë, një grup prej 10 të ashtuquajtur hlikohennyh aminoacidet (të cilat mund të merren glukozë). Në fakt, gluconeogenesis nga aminoacidet të mbajtur nivelet e glukozës gjatë agjërimit, i cili është i mbushur me pasoja të padëshirueshme shumë të ngushta, të cilat unknowingly ose me vetëdije të fshehin avokatët asnjë çudi-grevë.
 • Pra, ku bëri sipër bëjë këto "toksina"? Fakti që ata nuk janë deri në, dhe shfaqen drejtpërdrejt gjatë agjërimit si një nënprodukt nga proceset jo-thelbësore të trupit në sasi të mëdha të glukozës nga indet e trupit.

  Dhe asgjë të bëjë me ndotjen e trupit nuk janë.

  Ky gabim është shfaqje si në qoftë se gjatë pastrimit të zgjatur agjërimit të qelizave nga toksina. Kjo është mashtruese. Trupi i njeriut kurrë nuk akumulon në qeli, produkteve metabolike, dmth skorjeve, ata menjëherë kalojnë në gjak qelizat janë hequr dhe të mëlçisë ose veshkave. Këtu një qëndrueshmëri të habitshme e mjedisit të brendshëm përgjegjës për sistemet e procesit kanë diferencë të madhe. Si rezultat, edhe devijime të rëndësishme në dietë nuk do të çojë në ndryshime të rëndësishme në përbërjen kimike të qelizës. Prandaj, agjërimi nuk është e pastron trupin e toksinave, për arsyen e thjeshtë se ata nuk ekzistojnë.

  Sipas koncepteve moderne, uria metodë mjaft generall për qëllim mobilizimin e mbrojtjet e trupit nga stresi përgjithshme të trupit, e cila ndodh gjatë uria zgjatur. Megjithatë, jo çdo trup mund të përballojë këtë stres.

  Edhe në qoftë se ju besoni se agjërimi do të sjellë ju më mirë se sa dëm, nuk nxitojnë. Për të filluar, të konsultoheni me një mjek që trajton kushtet tuaja kronike (nëse ka). Nëse ju jeni praktikisht të shëndetshëm, të vizitoni një mjek diete, por disa (si në këtë rast, ju mund të përbëjnë idenë e tyre rreth agjërimit).