Abuzimi Alkooli dhe duhani afrohet rrjedhje


Shkencëtarët e udhëhequr nga Ranjan Duarte (Ranjan Duara) studioi
Historia e 938 pacientë të moshuar se 60 vjet, që vuajnë nga sëmundje
Alzheimer. Informacion në lidhje me sasinë e alkoolit të konsumuar dhe numrit të
pirë cigare pacientët është marrë nga intervistimit të tyre
të afërmit. Përveç kësaj, të gjithë pjesëmarrësit testohen në zgarë
gjen APOE4, e cila rrit rrezikun e sëmundjes Alzheimer.

Ajo u gjet
se pacientët që për ditë të konsumuar më shumë se dy "pije" (28
në drejtim të gram alkool pastër), semundja Alzheimer dalë në
mesatare prej 4,8 vjet më parë se sa njerëzit jo të pijshëm. Në duhanpirësve të rënda
(Më shumë pako cigare në ditë) sëmundje të ndodhur rreth 2,3 vjet

më herët se sa jo-duhanpirësve. Ata që abuzuar alkool dhe dhe shumë
pirja e duhanit, përshpejtuar përparimin e sëmundjes në gjashtë apo shtatë vjet, shkencëtarëve.
Nga ana tjetër, zgarë gjen APOE4 përshpejtuar fillimin e sëmundjes në
Katër vjet më vonë, thanë ata.

Në 17 pacientë me të gjitha tre
faktor rreziku (zgarë gjen APOE4, abuzimi me alkoolin dhe
duhani) semundja Alzheimer diagnostikuar mesatarisht 68.5 vjet.
Në të njëjtën kohë në 374 pacientë të cilët nuk kanë ndonjë të mësipërme
faktorët e rrezikut, sëmundja u shfaq mesatarisht 77 vjet, dmth 8,5
vjet më vonë.

Sipas studiuesve, ndërprerjen e duhanit dhe


reduktimi i alkoolit mund të vonojë fillimin e çmenduri dhe
Tjera simptoma të sëmundjes Alzheimer. Në të njëjtën kohë, ajo nuk është e
duhet plotësisht të heqë dorë alkool: të dhënat e
disa studime, duke marrë një "pi" mund edhe të reduktojë
rreziku i sëmundjes, studiuesit vërejtur. Raport mbi rezultatet
Hulumtimi është prezantuar në takimin vjetor të Amerikës
Akademia e Neurologjisë, të mbajtur në Çikago.

Diskutoni komuniteteve:

  • Alkoolizëm
  • Pirja e duhanit dhe tyutyunozalezhnist