Çaji jeshil - për sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut


 • Sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut
 • Si funksionon çaj jeshil?

 • Sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut

  Sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut ndikojnë gjithnjë e më shumë njerëz. Dhe në qoftë se këto sëmundje janë ende të rrezikshme për burra të moshuar dhe gra, sot ata janë viktima dhe njerëz të cilët nuk kanë arritur ende të pesëdhjetë njerëzit, dhe madje edhe dyzet vjet.

  Një nga mjetet më të mëdha të parandalimit të shfaqjes së këtyre sëmundjeve është, sipas studiuesve të çajit të gjelbër mesdhetare.

  Në rrjedhën e eksperimenteve, shkencëtarët zbuluan se, ndryshe nga pije të tjera, çaji jeshil është në gjendje për të zgjeruar arterie dhe "të inkurajuar" qelizave endoteliale që rregullojnë qarkullimin e gjakut, duke ruajtur funksionimin e duhur.

  Me sa duket, ky veprim bën çaj jeshil për shkak të flavonoids të bollshme të pranishëm në të.

  Polyphenols çaj jeshil janë të pranishme, të cilat janë antioksidantë të fuqishëm (p.sh., antioksidantë). Më të bollshme ato është çaj jeshil, ndryshe nga të verdhë, të zezë dhe të kuqe. Fortë aromë e çajit, kështu, për fat të keq, më poshtë aktivitetit të saj antioxidant. Sa për pijet e tjera - është në një koncentrim të ngjashme të polyphenols gjetur në verë të kuqe vetëm, dhe më shumë - në kakao natyrore.


  Si funksionon çaj jeshil?

  Më pak se një orë pas një filxhan çaj të gjelbër atje, sipas deklaratës së shkencëtarëve, një zgjerim të ndjeshëm të arterieve.


  Çaj Sa e gjelbër duhet të pini se ai ka vepruar si një profilaktik kundër sëmundjes së zemrës? Në thelb, gota një ditë do të jetë e mjaftueshme.

  Përveç kësaj, sigurisht, mos harroni në lidhje me dietën e duhur, konsumojnë ushqime të shëndetshme. Ajo duhet të mbahet mend, dhe aktivitet fizik - të mbetet zemër të shëndetshme, ju duhet dy apo tre herë në javë në sport, për rreth tridhjetë minuta. Dhe gjithashtu duhet të përmbahen nga abuzuar ushqimit të kotë, alkoolin dhe duhanin.