Një dietë shëndetshëm për parandalimin e sëmundjeve të pankreasitPërbërja e regjimit dietë dhe të hahet, kryesisht ndikon në sistemin e tretjes. Veçanërisht të ndjeshëm ndaj gabimeve në pankreas ushqim të shëndetshëm. Angazhimi për një dietë të shëndetshme nuk mund vetëm sukses të merren me sëmundjet e pankreasit, por edhe për të parandaluar ato.

Në evolucionin e pankreasit tuned për të punuar në një mënyrë të caktuar. Dhe në qoftë se ka shumë boshllëqe në mes të hahet, ritmi i këtij gjëndër është ndërprerë, duke rritur rrezikun e sëmundjeve të rënda, diabetin dhe pancreatitis. Emërohet në raste të tilla për drogë pankreatike redukuar inflamimin, parandalon përsëritjen por vetëm dietë.

Ushqimi në pancreatitis akute përfshin një refuzim të plotë të vakt për 3-4 ditë. Më vonë dietë shtrihet në qumësht dhe bimore pluhur produkteve. Pranimi i produkteve me përqendrime të larta të yndyrës dhe të skuqur dhe ushqimeve tepër të kripura të ndaluara për jetën.

Siç e kemi parë, në rast sëmundjeje, ushqim i lejuar nuk është i kënaqur me shumëllojshmërinë e saj. Prandaj është e mençur që të ndjekin parimet e ushqim të shëndetshëm për parandalimin - për të parandaluar zhvillimin e këtyre sëmundjeve.
Para së gjithash, parandalimi dhe parandalimi i sëmundjeve pankreatik është vakt i pjesshëm - hani pak por shpesh - 5-6 ditë razv.


Preferojnë ushqim të përgatitur për një çift. Kurset e parë dhe të dytë për të përgatitur më mirë mish diete - ata që kanë pak yndyrë trupit. Shmangni përdorimin e proshutë, Gras foie, dhe produkteve të ngjashme. Perimet me një përmbajtje të lartë të fibrave - kopër, tranguj - edhe më të mirë për të kufizuar - si një alternativë për të kosi ata zgjedhin frutat pjekur.

Sode, kafe dhe çaj duhet të zëvendësohet hips supë, lëng i holluar me ujë dhe lëngje - ata nuk shkaktojnë vanitet. Heq simptoma të tilla si gazeve në mjekësi zorrëve bimor - është më mirë për të zgjedhur për çantë padëmshme Shepherd pankreasit dhe selino.

Ajo duhet të mbahet mend se sistemi i tretjes është i ndërlidhur, dhe nëse është e mundur, të tilla si gastrit, shpesh të fshehura rrjedh pancreatitis reaktive. Për shkak se kjo dietë është e rekomanduar për të marrë të gjithë ata që ka sëmundjen e traktit gastrointestinal. Këto udhëzime janë të dobishme jo vetëm për njerëzit me acarimin, por të gjithë ata të shqetësuar për shëndetin.