Ngushtimi i uretrës shkakton, Simptomet, Diagnoza, trajtim


 • Pse zhvillohet ngushtim të uretrës
 • Si të njohin një ngushtim të uretrës
 • Si të shpëtoj nga ngushtimi i uretrës

 • Pse zhvillohet ngushtim të uretrës

  Varësisht nga shkalla e ngushtimit mund të jenë më shumë ose më pak të rënda vështirësi urinimi, dhe në raste ekstreme - mbajtje urinar. Së bashku me ndryshimet në fshikëz, janë gjithashtu dëme të jetë e mundur në veshka më vonë.

  Ka ngushtim lindura dhe të fituara të uretrës. Në ngushtimin mjaft të rrallë kongjenitale të uretrës, ajo është zakonisht për valvulave dhe ngushtimi në uretrës skajor, por mund të preken dhe hapja e jashtme e uretrës.  Para përdorimit të antibiotikëve në trajtimin e ekskursant (gonorrhoea), rreth 70% e kritikave fituara janë komplikacionet e sëmundjes. Sot, kjo formë e sëmundjes është më pak e zakonshme në meshkuj më të vjetër ndonjëherë pas trajtimit lokal të inflamacionit ose pas trajtimit turist joadekuat.
  Kufizimet e fituara mund të jetë vetëm për shkak të dëmtojë të uretrës, për shembull, goditi kuadër biçikletë, duke rezultuar studime instrumentale uretrës, përdorimin zgjatur të një kateteri ose inflamacion kronik.
  Si të njohin një ngushtim të uretrës

  Ndërsa dhëmbëza lumë urinë gradualisht duke u bërë më e hollë, duke ndryshuar (me rotacion), dhe në fazën përfundimtare - është në rënie ose fijezor.


  Përfundimisht mund të ndodhë mbajtjen e plotë urinare - kjo është një situatë ekstreme në urologjisë që kërkon vëmendje të menjëhershme.

  Diagnoza e parë është e mundur nga simptomat tipike dhe të monitoruar rrjedhën e urinës. Me urofluometrii mëtejshme (matjes rrjedhin urinar) është forma tipike e kurbë - Plateau urinim më të gjatë kohë. Së fundi, X-ray studim për të përcaktuar vendndodhjen, kohëzgjatjen dhe shkallën e ngushtimit. Studimet instrumentale për diagnozën nuk është bërë.
  Si të shpëtoj nga ngushtimi i uretrës

  Zgjedhja e trajtimit kirurgjikale varet nga gjatësia e ngushtimin dhe, në disa raste, nga trajtimi mesiperme.


  Në ngushtim të shkurtër pa paraprin trajtimit metodë më efektive është të ashtuquajturin intern uretrotomiya (seksioni i brendshëm i uretrës) nën kontrollin e. Qëndruar në spital - rreth 5 ditë. Me një operacion i hollë dhe i përsëritur ngushtim të kërkuara të hapur.
  Well krijuar teknika kirurgjikale të tilla si mbyllja plastike duke përdorur lëkurën e penisit ose prepucit, si dhe pjesë të mukozës. Në varësi të teknikës së përdorur qëndrimit në spital zgjat 12 në 18 ditë.
  Gjithashtu, në varësi të metodës së operacionit për disa ditë kërkuara urinë përmes një kateteri në uretrës ose përmes tsistostomu.

  Në rastin e mbajtjes akute urinare si një mjet emergjence - të tsistostoma imponim.

  Ngushtimi i ri (rikthim) shfaqet në 50% të rasteve. Prandaj, veçanërisht në dymbëdhjetë muajt e parë të operacionit, është e rëndësishme për të vëzhguar ndryshimet në qarkullimin e urinës.

  Informacion nga neni i "ngushtim (ngushtim) të uretrës."