Ku jane cysts e trurit


 • Kist i trurit dhe shkaqet e saj të mundshme
 • Simptomet e cysts trurit

 • Kist i trurit dhe shkaqet e saj të mundshme

  Ka dy lloje kryesore të cysts, Arachnoid dhe cerebrale.

  Arachnoid kist - një flluskë lëng që akumuluar në mes shtresave të ngjitet e meninges. Këto cysts janë pas inflamacion të membranave të hemorragji të trurit apo trauma. Emri "Arachnoid" vjen nga Arachnoid (arachna - Spider). Nëse presioni i lëngjeve në kist mësipërm presionit të përgjithshëm intracranial - ajo mund të shtrydh lëvore cerebrale dhe të shkaktojë simptoma të pakëndshme.

  Kist cerebrale ose intracerebrale (corpus callosum, bërthamat basal, lëvore, tru i vogël, rrjedhin trurit, etj) - ky grumbullimi i lëngjeve në vend të zonave të vdekura të trurit.

  Kështu, duke zëvendësuar humbur palcë volumit fluide.
  Shkaku i vdekjes duhet të sqarohet dhe për të parandaluar përkeqësimin e mëtejshëm të trurit. I shpeshtë shkakton cysts - mungesën e rrjedhjes cerebrale të gjakut, goditje, trauma, inflamacion (encefalit) operacion në zgavrën e kafkës.

  Kist Arachnoid ndodhet gjithmonë në sipërfaqen e trurit në membranat. Kist cerebrale intracerebrale - thellë në thelbin e trurit.
  Truri kist - nuk është kancer. Dimensions cysts monitorohen lehtë duke përdorur rezonancë magnetike dhe X-ray tomography llogaritur. Nëse madhësia e kist me kalimin e kohës bëhet më shumë - kjo do të thotë se truri vazhdon të veprojë çdo faktor dëmtues.


  Në këtë rast, ne jemi duke kërkuar për të dhe trajtojnë shkaqet e cysts.

  Arsyet kryesore për rritjen e cysts arahnoydalnoy:

 • Në kist presionit të lëngjeve rritet;
 • Inflamacion i vazhdueshëm i meninges (arachnoiditis, efekti i infeksionit);
 • Tronditje në një pacient me cist formuar paraprakisht.
 • Arsyet kryesore për rritjen e cysts intracerebrale (dhe / ose shfaqjen e cysts të reja):

 • Vazhdimi goditje, goditje mini, vatra të reja;
 • Vazhdimi i procesit infektiv ose autoimune e shkatërrimit të substancave të trurit (sklerozë të shumëfishtë, encefalomieliti shpërndahet, NEUROINFECTION).
 • Shkaqet e rritjes apo kist zakonisht në gjendje për të vendosur rezultatet e Imazhe rezonancë magnetike, analizat e gjakut dhe studimet e rrjedhjes së gjakut nëpër enët e trurit.


  Mjekimi është i bazuar në hulumtimet.
  Simptomet e cysts trurit

  Simptomat janë të përcaktuara nga sëmundje themelor që shkaktoi shfaqjen e cysts. Prandaj, ata janë të ndryshme dhe nonspecific.

  Të jetë e mundur një ose më shumë nga simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje koke;
 • një ndjenjë e plotësi apo presion në kokë;
 • ndjenja e gurgullimë në kokë;
 • tringëllimë në veshët me dëgjim sohrannom;
 • humbjen e dëgjimit (humbje dëgjimi sensorineural);
 • çrregullime vizuale (vizion të dyfishtë, spote para syve, etj);
 • epilepsi simptomatike;
 • parezë (paraliza e pjesshme) duart dhe / ose këmbët ose, të përhershme ose të përkohshme;
 • episode të humbjes së vetëdijes;
 • mungesë ekuilibri;
 • mpirje në çdo pjesë të trupit, të përhershme ose të përkohshme.

 • Nëse kist i trurit - rezultat i sëmundjeje të gjatë mund të përfundojë mungesën e asnjë simptomë.

  Informacion nga neni "kist trurit. Kist cerebrale. Kist Arachnoid. "