Ku ka epilepsi


 • Cilat janë konfiskimet?
 • Reagimi i mprehtë epileptik
 • Droga e tregut
 • Diagnozë
 • Cilat janë konfiskimet?

  Epilepsi - një sëmundje që mund të ndodhë pothuajse imperceptibly. Shumë njerëz për një kohë të gjatë nuk e kuptojnë se pacientët.

  Epilepsi vuajtur letërsinë klasike dhe udhëheqësit ushtarakë. Gjithkush e di se sëmundja manifestohet konfiskimet rënda konvulsive, por jo të gjithë e di h ajo ka shumë forma. Konfiskimet - ajo është gjithmonë dramatike, por ka sulme, të cilat në nivel të ekonomive familjare nuk mund të shihen.

  Ndonjëherë konfiskimet mund të ndodhin në numër të tillë që nuk mund të jenë llogari brenda ditësh. Për shembull, humbja i rastit i vetëdijes.

  Njeriu tha - ndal - shëruar menjëherë. Ndonjëherë konfiskim zgjat një ndarje të dytë, të dytë, dy, tre ... Ju as nuk e kuptojnë se çfarë ka ndodhur me të, sepse ai vazhdon të thotë, për të thoshte.
  Ka konfiskimet ndijor ku pacienti ndjen diçka, papritmas ka një erë, duke ndryshuar auditory, perceptimi vizual.

  Ndonjëherë një sulm ndodh në formën e rrahje zemre - ka arsye quickens pulsin, etj Prandaj, këta pacientë shpesh braktisin specialist syve, mjekët e trajtuara gjatë të tjera. Kjo çon në faktin se herët a vonë ata mund të jenë lloje të mirë-njohur të konfiskimeve krizave konvulsive. Sëmundje, duke filluar me shenja të vogla, shumë i madh me të reja, më e komplikuar.


  Shumica e sulmeve ndodhin spontanisht, por ka të ashtuquajtura epilepsies refleks të lidhur me stimuj të caktuara shqisore, gustatory, nuhatjes, auditory, vizuale, i prekshëm. Se sulmi i shkaktuar nga një faktor i veçantë i jashtëm. Forma më e zakonshme e epilepsisë refleks - fotosensitivnaya. Ky pacient nuk duhet të shikoni në dritat e përhershme ndezje, vizitoni disko me dritë-ai duhet të heqë dorë nga TV me një kornizë dhe kompjuterike keq shpejtë lojrave.


  Reagimi i mprehtë epileptik

  Reagimi i mprehtë epileptik - kjo nuk është një sëmundje, por një reagim të trupit në formën e konfiskimit epileptik në të cilën faktor impakti negativ, ajo mund të jetë goditje ngrohjes, dhimbje akute, djegiet, etj konfiskimet sinjalet e trupit se sa keq ajo aktualisht.

  Sipas mjekut, në mënyrë të konsiderueshme të ndihmojë një person gjatë një konfiskim epileptik që zgjat për një maksimum prej dy minuta, nuk do të punojë, çfarë do të bëni, një rol i veçantë nuk është duke luajtur. Ne vetëm mund të përpiqemi për të mbrojtur pacientin nga lëndimi. Epilepsi referohet një shkarkimin kronike (praktikisht të pashërueshme) sëmundjet e sistemit nervor qendror, përkundër kësaj, në vitet e fundit ka pasur përparim të dukshëm në trajtimin e tij.


  Droga e tregut

  Tregun tonë farmaceutik është bërë më i gjerë, mbi 2-3 dekadat e fundit ishin sintetizuar droga të reja që mund të ndryshojnë në biokimi e trurit, duke ulur ndjeshmërinë e receptorëve për llojet e ndryshme të aminoacideve.

  Terapia emërohet për një kohë të gjatë, ajo mund të jetë një çift i vjet, dekada, në disa raste - e trajtimit gjatë gjithë jetës.


  Diagnozë

  Sot është aftësia për të ekzaminuar cilësisht - duke përdorur tomography llogaritur, rezonancë magnetike dhe teknika të tjera vizualizuyuchyh hulumtimit të trurit.

  Informacion nga artikullin "Ku ka epilepsi."