Ruaj një mendje të qartë për moshën e vjetërHulumtimi i ri ka zbuluar disa faktorë të rëndësishëm që sigurojnë i vjetër dhe "dritë kokë". Këto përfshijnë - aktivitet fizik dhe social, arsimin, dhe mungesa e shprehive të këqija.

Eksperimente të tjera shkencore tregojnë se aktiviteti i trurit është ndikuar fuqimisht nga gjenetika. Sot, në sajë të zhvillimit të mjekësisë shkencore mund të zbulojë mënyra për t'u marrë me trashëgim, e cila çon në çmenduri (çmenduri).

Për 8 vjet, shkencëtarët kanë studiuar kapacitetin mendor të dy e gjysmë mijë njerëz të moshës 70-79 vjet. Më shumë se 50% e vullnetarëve tregoi humbje që lidhen me moshën normale të kujtesës dhe vetëm 16% të aftësive të moshuar mendore janë reduktuar në masë të madhe.

Ndërsa tjetri 30% nuk ​​kanë vërejtur ndonjë ndryshim të lidhura me moshën në eksperiment dhe ata madje arritën të ndryshojë rezultatet e testimit më mirë.

Pas hulumtimit, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se njerëzit që të paktën një herë në javë të angazhuar në aktivitet fizik kishin një performancë 30% më të lartë mendor, në krahasim me ata të cilët përbuzin akuzuar.

Njerëzit që kanë përfunduar arsimin e mesëm mund të jetë krenar që veprimtarinë e tyre mendor 3 herë më e mprehtë, kundër atyre që nuk e kishte përfunduar shkollën e mesme.

Kjo ishte lidhja midis varësisë për pirjen e duhanit dhe funksion të dëmtuar të trurit në moshën e vjetër.


Në jo-memories është shumë herë më e mirë se në të duhanpirësve.

Së fundi, aktivitetet sociale dhe një efekt i dobishëm për shëndetin mendor.

Funksioni Njohës i pjesëmarrësve eksperiment që kishin një familje dhe punuar, 24% më i lartë se niveli i njerëzve sociale dhe të vetmuar.

Autori i këtij studimi Fekko Alexandra (Alexandra Fiocco) nga Universiteti i Kalifornisë (San Francisco) vënë re se fizik dhe mendor ndihmë të trajnimit për të forcuar dhe mbështetur neuronet (qelizat nervore) në të shëndoshë, e cila nga ana është një garanci për ruajtjen dhe mbrojtjen e një mendje të shëndoshë në pleqëri .

Lajme përgatitur në www.livescience.com