Ruajtja sytë të shëndetshme për jetën


Çdo vit që nga viti 1998, çdo e enjte e dytë e tetor, me iniciativën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, është Dita e World Vision-it, i cili këtë vit bie më 11 tetor. View ditë - kjo është një mundësi e shkëlqyer për të menduar për shëndetin e syve të tyre dhe rëndësinë e kujdesit të rregullt të vizionit. Drive për të pyesni veten pyetje: sa kohë që ne vizituar një okulist? Si te zgjidhni një të mirë syzet apo lentet e kontaktit të përshtatshme? Gjysma e qytetarëve të vendit tonë, sipas burimeve të pavarura të ketë dëmtim të ndryshme vizuale dhe për shumicën e njerëzve ata fillojnë në shkollë. Nëse një shkollë fillore në rreth 6-8% e fëmijëve kanë miopi, duke diplomimit ky numër rritet në 30-50%.

Kjo është arsyeja pse sot është pyetje shumë e mprehtë e krijimit të një kulture të kujdesen për shëndetin e syrit që nga fëmijëria.

Jo të gjithë e di se shumë sëmundje të syrit asimptomatike, duke çuar në komplikacione të ndryshme - nga vizionin e paqartë në verbëri.
Ndonjëherë sëmundje virale e thjeshtë mund të ndikojë në shëndetin e syve. Mjekët nuk lodhen duke i kujtuar, shumë sëmundje të syrit mund të parandalohen apo të ndalet në fazat e hershme, aq shumë e rëndësishme dhe në kohë të rregullt diagnozë. Ekzaminim syrit nuk mund thjesht të deklarojë një shikim të mirë apo të varfër, por shumë për të mësuar në lidhje me shëndetin në përgjithësi.


Ekzaminimi i rregullt fundus ndihmon të zbuluar në fazat e hershme të sëmundjeve të tilla të rrezikshme të tilla si hipertension, anemi dhe madje edhe diabetit. Përveç kësaj, pak njerëz e dinë se përdorimi i xhamave "të vjetruara" ose lente kontakti mund të shkaktojë dhimbje koke dhe të kontribuojnë në përkeqësimin e mëtejshëm të vizionit. Një gota të mirë-zgjedhur ose lente kontakti, megjithatë, mund të ndalë përparimin e miopi dhe një cilësi të mirë të jetës. Sot, ju mund të kontrolloni vizionin jo vetëm në klinikë, por në shumicën e salloneve optikë, ku okulist do të kryejnë ekzaminime sy me pajisje moderne. Dita World Vision - një mundësi e shkëlqyer për të reflektuar mbi rolin e rëndësishëm që luan vizion në jetën tonë, dhe për të vizituar një okulist për inspektim rutinë dhe testimin e syve!

Kontrollon Sight çdo vit në klinikë apo sallon optikë, të ruajtur shëndetin e syve për një jetë!