Cik ndarë me dysh dhe truket ndarë me dysh qiellëz e natyrës


 • Çfarë është "buzë të shtrembëra"?
 • Trajtim "cik ndarë me dysh"

 • Ndërkohë, mbizotërimi i "cik Hare" është e dyta vetëm për këmbë e shtrembër të lindur dhe në shumicën e rasteve shkaku i lindjes së fëmijës - trashëgim. Kështu që, nëse turistik në metafora - truket e natyrës. Faktorët konsiderohen alkool rrezik, pirja e duhanit, mosha e nënës (lindja pas 35 vitesh). Cik Gorge dhe shije ndodh në dy muajt e parë të shtatzënisë kur organet e maxillo-faciale në formë.


  Çfarë është "buzë të shtrembëra"?

  Mëso për praninë e një defekti të tillë mund fëmijën nga ultrazërit, por për fat të keq, vetëm shumë vonë në shtatzëni.

  Prandaj, në qoftë se një familje ka një fëmijë me një "cik ndarë me dysh" prindërve përpara se të vendosë në anën tjetër, duhet të konsultoheni me një gjenetist. Megjithatë, në shumicën e rasteve, prindërit mbetet një sekret pse ata "doli" një fëmijë. Arsyeja zakonisht qëndron në faktin se në dy muajt e parë të shtatzënisë - dhe gjatë kësaj periudhe po hedh kufomat Maksilofaciale - fruta ka pësuar disa efekte negative. Për shembull, kanë vuajtur grip apo infeksion kundër temperaturë të lartë, ishte e sëmundje në mëngjes, ajo vazhdoi të punojë në kimike të rrezikshme ose rrezatim prodhimin, që jetojnë në zonat e pafavorizuara mjedisin.


  Këmbëz mund të jetë alkoolizmi apo varësia e drogës gra dhe vazhdimisht nën stres.

  Parandalimi Mënyrat e planifikuar duke marrë në konsideratë faktorët rajonale të cilat janë të përcaktuara nga një anketë e prindërve të fëmijëve të sëmurë. Karakterizohet nga prania e të gjitha nënave të një ose dy faktorëve të rrezikut, të tilla si patologji gjinekologjike, zakone të këqija, sëmundjet kronike të organeve të brendshme. Shkaku i menjëhershëm i të pasurit një fëmijë me një individë të çarë janë të trupit të nënës shtatzënë në tre muajt e parë të faktorëve kimike shtatzënisë (22,8%), mendor (9%) dhe mekanike (6%) lëndimeve, biologjik (5%) dhe individët (2% ) ndikimet.

  Cik ndarë me dysh sipërme ndodh në një në 2.500 sapolindur. Ajo mund të jetë bilateral ose e njëanshme. Në rastin e fundit, më shumë majtas se djathtas. Bilateral cik ndarë me dysh e sipërme është e shoqëruar shpesh nga një i dalë përpara degë mezhchelyustnaya e nofullës së sipërme. Duke marrë parasysh karakteristikat individuale të secilit rast duke përdorur një shumëllojshmëri të opsionet e kirurgjisë plastike.

  Shije e ndarë me dysh (qiellëz plasaritje) - ndodh në përafërsisht 1 në 1000 të sapolindur. Arsyeja për vonesën është bashkim i proceseve nofull e këpucëve. Ka katër forma: qiellëz treten butë, shije dysh butë dhe pjesët, të plotë e njëanshme plasaritje qiellëz e butë dhe e vështirë dhe në dysh i plotë bilateral.

  Në 1991, shkencëtarët britanikë njoftuan zbulimin e një tjetër - përkufizimin e gjenit përgjegjës për zhvillimin e sëmundjeve të zakonshme - ndarjes qielli apo "shije ndarë me dysh". Ky zbulim do të ndihmojë në përmirësimin diagnozën dhe trajtimin e kësaj sëmundjeje. Në të gjithë botën, rreth një në 600 fëmijë lind me një "shije ndarë me dysh". Hulumtuesit nga Imperial College në Londër gjeti se sëmundja është shkaktuar nga ndryshimet në gjen TBX22, të vendosura në kromozomin X. Zbulimi u bë duke përdorur informacionin e marrë në analizën e të dhënave deshifrim gjenomit njerëzor.

  Puna e biologë studiuar ADN-në e shtatë breza të familjeve islandeze me këtë sëmundje hereditare.

  Për të ndryshuar hartës së gjeneve, anëtarët e ADN-së të kësaj familjeje është krahasuar me banorët e gjenomit Kanada, Brazil dhe Britani. Informacion në lidhje me ADN-në e shtatë brezave të ndryshëm arritur të mbledhë sepse Islanda është shtëpi për një numër të vogël të njerëzve, dhe informacion mjekësor rreth tyre është mbledhur dhe organizuar mirë.

  Gjatë lindjes së një fëmijë me çrregullime të tilla mund të shkaktojnë vështirësi në marrjen nëpërmjet rrugëve të frymëmarrjes lëngun amniotik të tij. Shortness Newborn fryma, ajo nuk mund të thith dhe prandaj bie të shkurtër në peshë. Para operacionit, pleqsh lugë e tij të veçanta që janë vënë në shishe. Kjo teknikë mësuar të mjekëve dhe prindërve.

  Për fat të keq, fëmijët me defekte të ngjashme më të prirur për sëmundje të tjera. Ajo hyn trupi humidified ajrit nuk është, nuk ngrohur, dhe kjo shkakton inflamacion në rrugët e frymëmarrjes, kërcënuese sëmundjet e veshit të brendshëm. Ata gjithashtu vuajnë Maksilofaciale seri skelet dalje dhëmbësh, ndryshimet ndodhin në aparate dëgjimi. Shënim se defekt i buzës së sipërme palatine ndodh dyja izoluar dhe në kombinim me anomalitë tjera të nofullës.


  Trajtim "cik ndarë me dysh"

  Kirurgji pari shije dysh butë bëri dy shekuj më parë në Francë mjeku dentisti. Në arsenalin e mjekësisë së sotme disa metoda të kirurgjisë plastike për të korrigjuar keqformime maxillo-faciale.

  Më efektive është konsideruar heyloplastyka - korrigjim i cik e sipërme dhe uranoplastika - qiell korrigjim. Operacioneve janë bërë zakonisht në fazat - kjo varet nga shkalla e patologjisë. Në disa raste, për të arritur rezultatin më të mirë, të mbajtur 2-3 ndërhyrje në të tjerët - 5-7 apo më shumë. Për fat të keq, krejtësisht duke shmangur mbresë postoperativ nuk mund, pavarësisht nga përpjekjet më të mira të Kirurgët plastike.

  Ekspertët pajtohen moshën në të cilën për të kryer uranoplastiku dhe heyloplastyky: disa preferojnë të kenë bebe kirurgji 3-6 muaj, të tjera - në një datë të mëvonshme.
  Cila metodë është e preferuar, këshilla të ekspertëve që respektojnë fëmijën në lindje.

  Por në çdo rast, të gjithë trajtim pak i durueshëm, duke përfshirë rehabilitimin duhet të përfundojë deri në moshën gjashtë vjeç.

  Ishte mendim i gjatë se ajo duhet të bëhet sa më vonë të jetë e mundur - kur sistemi Maksillofaciale në njerëzit janë formuar. Përvoja jonë dhe të huaja, gjithashtu, sugjeron ndryshe - më herët prindërit të kthehet në një mjeku, aq më mirë. Operacioni mund të kryhet në korrik që prej 2 muajsh në qiell - gjysmë-dy vjeç. Duhet të theksohet se në raste të rënda nuk përfshijnë një, por disa operacione. Kjo cik anatomike defekt dhe qiellëz duhet të eliminohen në 3 vjet, kur fëmija fillon të zhvilluar atë.

  Përndryshe ai do të veçantitë e shqiptim karakteristike "hundës" tonin.

  Nga 3 deri në 7 vjet kirurgji kozmetike shtesë në mënyrë që të maksimizuar pamjen e fëmijës. Në shkollë, fëmija duhet të rehabilitohen plotësisht, atëherë ai do të jetë në gjendje të marrë pjesë në një institucion normal mesëm të lartë. Kjo është e gjitha më e rëndësishme që zhvillimi i tij mendor dhe intelektual i një fëmije është absolutisht nuk është e ndryshme nga fëmijët e tjerë. Me vetëm duhet të shkoni në qendrat e specializuara mjekësore të përkushtuar për këtë lloj patologjie. Nuk duhet të jetë specialistët e nevojshme - mikropediatr dhe pediatër, ortodont, kirurg, terapist fjalim, edukator dhe psikolog, punëtor social.

  Ky i fundit është i rëndësishëm sepse këta fëmijë konsiderohen të paaftë dhe duhet të jenë të regjistruar në mirëqenien sociale, marrin pension. Vetëm pasi të gjithë fëmijë rehabilitimi mund të hiqet nga llogaria e aftësisë së kufizuar. Kjo është një patologji mjaft kompleks, por ju nuk duhet të heqë dorë - mjekësia moderne është në gjendje për të ndihmuar këta fëmijë.