Mbron kundër rriqrat bashkuEntsefalitnyy mite - një parazit insekteve vrasës. Në territorin e CIS dhe baltike përbashkët pothuajse kudo, edhe pse fokale (jo shumë shpesh). Mëso ajo nuk është e vështirë, ajo ka një ngjyrë kafe ose ngjyrë kafe karakteristike ngjyra, diametër trungu zgjatur e 2-5 milimetra me një vend të errët në bazën e kokës.

Fletushkat shënoni ngadalë, vetëm pak milimetra në sekondë, kështu që është ende e mundur që të ketë kohë për të vini re dhe për të hequr veten e tij apo rrobat e tij para se ai mund të zgjedhin vendin dhe thith.

Nga numri i përgjithshëm i rriqrat, bartës të viruseve është vetëm dhjetë deri në pesëmbëdhjetë për qind. Kjo vdekje shënuar vetëm një shtatëmbëdhjetë pacientë të infektuar.

Sigurisht, statistika, statistika, por ky lloj probleme më mirë akoma shmanget. Ju duhet të dini dhe të respektojë disa rregulla për të ndihmuar në parandalimin e pasojave tragjike në kohë.


Sëmundje Lyme dhe encefalit tik-tak-përballohen

Tick ​​kafshoj entsefalitnoho i mbushur me sëmundje të tilla si encefalit tick-lindur, sëmundje Lyme (laymborrelioz, Borreliosis shënoni-bart).

Tik-tak-përballohen encefalit - një sëmundje virale kryesisht ndikon në sistemin nervor qendror dhe në disa ditë, për një javë mund të çojë në vdekje. Sëmundja prek çështjen gri dhe lëvore cerebrale dhe palcës kurrizore përgjegjës për funksionet lokomotor të trupit.
Sëmundje Lyme - emri i mbajtur për nder të SHBA për herë të parë sëmundja është zbuluar - sëmundje infektive vektor-përballohen shkaktohet zakonisht nga bakteret e kryera nga rriqrat dhe spirochetes. Zakonisht ajo manifestohet si lezione të lëkurës, sistemet nervor dhe musculoskeletal qendrore mund të shkaktojnë artrit Lyme dhe sëmundje të rëndë të zemrës. Në pëson sëmundje mund rikthim.


Kujdes Nëse kafshuar nga një tik-tak

Tick-përballohen simptomat encefalit: dhimbje koke të shpeshta, ethe 9-30 ose dyzet gradë, dhimbje të trupit. Periudha inkubacioni i virusit është dy deri në katër javë.Simptomat e sëmundjes Lima: acarim duket si një skuqje të vogël rreth xhepat kafshoj në diametër, afërsisht rreth dhjetë deri në pesëmbëdhjetë centimetra, shumë itchy.
Periudha e inkubacionit e infeksionit për rreth një muaj, por ka raste kur sëmundja filloi të shfaqet vetëm nëntë muaj.

Shumica e marimangat sulmuar viktimën e tij, ulur në bar apo në degët e larta të pemëve dhe shkurreve. Kur një person i cili kalon nga, ndikon në qindarkën bimore duket në rrobat e tij. Parazit i zakonshëm në pyjet gjetherënës dhe madje edhe në qoftë se e pyjeve të përziera, shënoni do të zgjedhin drurë pjesë.


Parandaluar kafshon shënoni

Çfarë mund të bëj për të shmangur duke u kafshuar nga entsefalitnoho rriqrat? Shkuarja në një udhëtim, për shembull, si duhet të zgjidhni rrobat e tyre.

Veshje të sipërme - xhaketë, këmishë, xhaketë - duhet të jetë një afat-sleeved, dore të shtrënguar-montim. Të gjitha buttons duhet të lidh deri në jakë. Kjo vlen për të lidhë një shall rreth qafës, i cili është i nevojshëm për të mbushur jakë. Ai është shumë i përshtatshëm për t'u përdorur veshje me një kapuç, kështu që ju kreu mbrojtje.

Windbreaker ose këmishë duhet të jetë tucked në, e cila nga ana e veshur në këpucë ose çizme. Nëse pantallona të palosje kudo, ata janë të veshur me çorape.

Kushtet e - duke e lënë lëkurën më pak të hapur.

Shënoni kurrë sulmuar menjëherë. Së pari, ai ngjitet në rroba dhe pastaj për një periudhë prej gjysmë ore për disa orë zvarritje rrugën e tyre përmes folds e rrobave dhe zgjedh vendin më të përshtatshëm për një pickim. Këto vende janë zakonisht të butë dhe të lëkurës të ngrohtë. Duke pasur parasysh faktin se shpejtësia e lëvizjes së të shënoni nuk është e lartë, shpesh të inspektojë veshje dhe lëkurë të pambrojtur gjatë ndalesa.

Ajo gjithashtu duhet të protryahivat periodikisht veshje. Kur ju të ndaluar për natën mos harroni tendë, e cila duhet të inspektohet para muzg.

Pas kthimit në shtëpi nga pylli dhe për të hequr të gjitha rrobat e mia, të marrë një dush, të inspektojë veten kundër rënie shënoni pa u vërejtur.

Të jetë i sigurt për të inspektuar dhe veshje protryasti.


Hiq shënoni

Nëse shënoni është ende kafshuar, ajo duhet të tërheqë nga lëkura. Kjo duhet të jetë më me kujdes. Në asnjë rast nuk mund të shtyjë thonjtë apo piskatore, krehër dhe të përpiqet të tërheqë forcën. Në raste të tilla, ekziston një rrezik i madh që trupi shënoni pjesë vporsne madhe e pështymës së tyre, dhe me të e infeksionit.

Në shtëpi, hiqni shënoni rekomandojë një shumëllojshmëri të mënyrave, përfshirë "përdorin vjetër-shkollën." Këto metoda përfshijnë:

Metoda e parë. Hiq shënoni nga trupi mund të jetë kur ajo të dalë në ndonjë gjë ose yndyrë, të tilla si vaj ulliri, asnjë zgjidhje alkoolike.

Pastaj merr atij një shtupë pambuku dhe ngadalë të përpiqet të tërheqë atë nga lëkura.

Metoda e dytë. Merrni më të shënoni me piskatore, duke u përpjekur për të rrëmbyer pranë zonës kontaktit, dhe lëvizjet rrotulluese të përpiqen për të marrë atë.

Të dy metodë përfshin presion fizik mbi parazitit, i cili, siç u përmend tashmë nuk është shumë e dëshirueshme.

Së fundi, Mënyra e tretë . Hiq thread shënoni. Ju duhet të hedhin një fije të zakonshme në mes të trupit dhe bust mite e viktimës të bëjë një fije një çift të kthehet, në mënyrë që të marrë një lak. Unazore pak të shtrënguar insektet e qafës, pastaj kalojnë skajet thread dhe të fillojnë kthesë e tyre dy-gisht.Gjatë këtij procesi, është e dëshirueshme nuk e bëjnë dridhem mprehtë në fije dhe të parë për atë që thread ishte shtrirë shumë. Sipas atyre që e përdorur këtë metodë, ajo do të marrë disa minuta për të hequr shënoni nga lëkura.
Nëse i suksesshëm, hiqni shënoni, nuk do të përpiqet për të shtypur, të prerë, etj Duart pas nxjerrjes së parazitit është shumë e rekomanduar për të larë ndonjë pastrues.

Nëse ju nuk jeni të sigurt që ju mund të hiqni shënoni veten, ne ju rekomandojmë që të kontaktoni qendrën më të afërt për traumë, ku shënoni është zgjeruar, dhe ju bëni një injeksion të imunoglobulinave.

Për të siguruar jo (nëse ka) rrezik për shëndetin tuaj, është e këshillueshme për të marrë shënoni nxjerrë në Shtetëror Sanitar dhe Epidemiologjisë Mbikqyrjes TSHSEN (SES), ku 1-2 cu

gjatë ditës duart tuaja do të jepen rezultatet e ekzaminimit. Nëse gjërat janë të këqija, menjëherë të shkojnë në klinikë për një sëmundje infektive mjeku. Duke pasur parasysh periudhën e shkurtër e inkubacionit të sëmundjes, nuk do të vonojnë: në rrezik shëndetin tuaj, jetën tuaj.

Disi për të mbrojtur veten kundër rrezikut të sëmundjeve kontraktuese të kryera nga rriqrat entsefalitni dhe të fitojnë imunitet për të ajo kafshon, të aplikojnë të ashtuquajturin vaksinë. Kalibrimi është bërë në tri faza: e para - Rënia në tetor dhe në fillim të nëntor; i dyti - në pranverë, në mars dhe fillim të prillit. Pas kësaj ju mund të sigurtë të ecin në pyll.

Pas 12 muaj duhet të marrë një vaksinim të tretë, dhe vazhdojnë të përsërisin vaksinimin me një interval prej tre vjetësh.

Nëse dëshironi të bëni një vaksinë për fëmijët e tyre, të jetë i sigurt për të kontrolloni me mjekun tuaj. Fakti se jo të gjitha drogat janë identike në pronat e tyre dhe të kenë kufizime të ndryshme mbi moshën e fëmijës.

Ne ju dëshirojmë shëndet dhe të gëzojnë pushimet tuaja verore!

Informacion nga artikullin "Parandalimi i tik-tak-përballohen encefalit dhe sëmundje Lyme"

Diskutoni komuniteteve:

  • Sëmundja Lyme (Borreliosis)
  • Encefalit Tick-përballohen