Mbroni veten nga zhurmaMbrojtja duhet të jetë i besueshëm

Një mënyrë efektive për të zgjidhur problemin e kontrollit të zhurmës është për të reduktuar nivelin e tij në nick-Jae për shkak të ndryshimeve në teknologji dhe design makinë. Në perëndim është lloji i dytë përfshinë zëvendësimin e profilit të lartë proceset e heshtur, shok - patheksuar, të tilla si zëvendësimin e riveting - bashkim, falsifikim dhe vulosje hartimin e një edu-presion; zëvendësimin e metaleve në disa hollësi nezvuchnye ma-als, përdorni vibroizolya-tion, mufflers, fikje, zorrë soundproofing, etj

Nëse ju nuk mund ta heshtë pajisje të qenë Istochnaya-com zhurmë rritur, install-ing në zona të caktuara, dhe telekomandë është e vendosur në një Prima zhurmë të ulët SRI.

Në disa raste, reduktimin e zhurmave është arritur duke përdorur poroz ma-als shëndoshë-thithjen, të mbuluara me fletë-ata shpuar alumini dhe plastika. Nëse e nevojshme, rritjen e absorbimit zërit koeficient në shtresën izolues frekuence te larte mbulon predhë mbrojtës të vrimë të vogël dhe shpeshtë, përdoren si zvukopohlotiteli artificial në formën e koneve, cubes, montuar në pajisje që është një burim i zhurma rritur. Me rëndësi të madhe në luftimin e zhurmë me arkitekturore aktivitetet e planifikimit dhe të ndërtimit. Në rastet kur metodat teknike nuk arrijnë kërkesat e rregulloreve përkatëse të nevojshme për të kufizuar kohëzgjatjen e zhurmës dhe përdorimit të protyshumiv.Mbrojtja Protyshumy nga zhurma

Protyshumy - Mbrojtja dëgjimi personal dhe parandalimin e çrregullimeve të ndryshme të trupit, të shkaktuara nga zhurma e tepruar. Ata janë përdorur kryesisht kur kontrolli i zhurmës hardware për të mos sjellë poshtë kufijtë e saj të sigurt. Protyshumy ndarë në tri lloje: earbuds, Headsets dhe helmeta.

Protyshumovi Inserts futur në kanalin e jashtëm auditory. Inserts janë reusable dhe një përdorim. Për oxhaku reusable mundësi të shumta në formën e kapele kapele të dizajne të ndryshme dhe forma e gome, gome plastike dhe polimere të tjera, në disa raste veshur në shufra hekuri.

Earplugs për të veshin prodhojnë reusable disa llojeve dhe madhësive; pesha e tyre nuk është e rregulluar dhe shkon deri në 10 metra "earplugs" -. Emri tregtar priza brendshme fut një përdorim të vetëm të perhlorvinilovyh organik materialit shumopogloshchajushchie filtër.

Priza kufje janë tas, në formë të ngjashme me një hemisferës, metali apo plastike të lehta, e mbushur me zvukopohlotitelyami fibroze ose poroze mbajtur nëpërmjet shirit dekorativ. Për një përshtatje të rehatshme dhe të rehatshëm për rajonin pranë veshit janë parashikuar nënshkrimin rollers me filmat sintetike të hollë, shpesh e mbushur me ajër ose me substanca të lëngshme me një fërkim të lartë të brendshme (glicerinë, naftës vazelinë, etj). Nënshkrimin rul njëkohësisht eliminon vibracionet e kufje shell, të cilat në mënyrë të konsiderueshme në zë të ulët luhatjet.Priza helmeta - Protyvoshumnoy më i rëndë dhe i shtrenjtë i mbrojtjes personale. Ata janë përdorur në nivele të larta të zhurmës, e përdorur shpesh në kombinim me kufje apo fut. E vendosur në buzë të rul përkrenare nënshkrimin ofron një përshtatje të rehatshëm në kokën e tij. Ka piddutomu përkrenare ndërtimit me jastëk të ajrit për të siguruar përshtaten personalizohet kokën tuaj.

Po aq i rëndësishëm në parandalimin e zhurmës me patologji të mëparshëm të pranimit në punë dhe ekzaminime periodike mjekësore dhe etike. Termat provimet periodike mjekësore janë të vendosur në varësi të intensitetit të zhurmës.

Kur intensiteti i zhurmës 81-99 dBA - 1 në çdo 24 muaj, 100 dB ose më e lartë - 1 në çdo 12 muaj. Shqyrtimi i parë audiologist kryen përmes të muajve para-pas ritelno mjekësore provimeve në punësim, con-zannuyu me ekspozimin ndaj zhurmës intensive. Ekzaminimet mjekësore duhet të kryhet me pjesëmarrjen e otolaringolog, neurolog dhe mjek

Informacion nga "zhurma neni. Efektet në trup "