Pubertet të vonuar në djemtë


 • Shkaqet e pubertetit vonuar në djemtë
 • Diagnoza dhe trajtimi i pubertetit vonuar

 • Për Vonë pubertet flasim për të nëse
  djali nuk ka rritje të testicular 13 vjeç dhe pamja
  flokët pubike deri në 15 vjet. Gjithashtu, gjasat e vonuar pubertetit
  zhvillimi i fëmijës mund të nxjerr në hendek në rritje - hipostatura.


  Shkaqet e pubertetit vonuar në djemtë

  Më vonë
  pubertet mund të jetë i trashëguar, nëse i tillë
  Situata u takua me të afërmit e djalit. Norma e rritjes në këtë
  është normale, dhe madje kërcim i rritjes dhe pubertetit ndodhin

  më vonë se shumica e kolegëve të tyre, ata vazhdojnë të ndodhin
  Mënyra e zakonshme.

  Megjithatë, arsyeja për pubertet të vonuar mund të jenë disa sëmundje:

 • Anomalitë kromozomale të tilla si sindromi Klinefelter, në të cilin një gjenotip djalë të paraqitur një shtesë X-kromozom.
 • Disa sëmundje gjenetike që përfshijnë shkeljen e hormoneve, e cila gjithashtu çon në zhvillimin e vonuar seksual.
 • Reduktimi i prodhimit
  gonadotropins (hormonet që përcaktojnë zhvillimin e organeve seksuale) mund
  ndodhin nëpër tumorit, duke dëmtuar rajonin e trurit,
  në të cilën hipotalamus dhe gjëndrës hipofizës.
 • Sëmundjet kronike si diabeti, sëmundje të veshkës dhe fibrozën cistike. • Diagnoza dhe trajtimi i pubertetit vonuar

  Në mënyrë për të sunduar nga anomalitë kromozomale në fëmijën të marrësh gjakun për studimin e kromozomeve.


  Analizë
  Gjakut zbulon diabet, anemi dhe sëmundje të tjera
  e cila mund të shkaktojë vonesa në pubertet.

  Për të përcaktuar sjelljes pjekuri kockave X-rrezet e duart dhe wrists fëmijës.


  zbulimin e tumoreve të trurit të kryer X-ray
  studime, tomography llogaritur (CT) ose rezonancë magnetike
  Imazhe (MRI).

  Nëse vonesa është shkaktuar nga zhvillimi seksual
  sëmundje kronike, është e nevojshme për të kuruar djalin prej tij,

  atëherë norma e ripening krejtësisht të kthehet në normale.

  Gjenetik
  shkelje që shkakton pubertet të vonuar,
  nuk trajtohet. Në disa raste është e mundur për të normalizuar e zhvillimit të jashtëm
  karakteristikat seksuale me mbushjen e hormoneve të zhdukur.

  Nëse arsyeja për vonesë pubertetit ishte një tumor të trurit, atëherë operacioni është i nevojshëm për të hequr atë.

  Trajtimi i anomalive të zhvillimit në varësi të shkakut të përfshirë në gjenetikë, Endocrinologists, oncologists, etj

  Informacion nga artikullit "i vonuar pubertetin në meshkuj. Shkelja e pubertetit. "