Vonuar menstruacionet - pse kjo ndodh


 • Çfarë është menstruacioneve?
 • Arsyeja për vonesë numër 1
 • Arsyeja numër 2 vonesë
 • Arsyeja për vonesë numrin 3
 • Arsyeja për vonesë numër 4
 • Arsyeja për vonesë numër 5
 • Arsyeja për vonesë numrin 6
 • Çfarë mund mjek?


 • Çfarë është menstruacioneve?


  Menstrual cikli - ndryshime mujore në trupin e femrës, të cilat janë ndikuar nga hormoneve seksuale. Tipar kryesor i ciklit normal (kohëzgjatje 21-35 ditë) janë të menstruacioneve të rregullta - gjakderdhje nga organet gjenitale kohëzgjatja e të cilave është zakonisht 3-7 ditë.

  Humbje normale të gjakut gjatë menstruacioneve nuk e kalon 50-100 ml.

  Funksioni menstrual rregullohet përmes një grupi të ndërlikuar nervore përbashkët dhe strukturat humoral (lëvore, hypothalamus dhe Hipofiza - gjëndrave endokrine, të vendosura në tru), dhe të organeve riprodhuese (vezoreve, mitrës).

  Që të gjitha nivelet e sistemit janë të ndërlidhur, vonesë tjetër menstruacioneve mund të jetë për shkak të një shkelje të ndonjë nga lidhjet e mëposhtme. Prandaj, arsyeja për vonesë menstruacioneve mund të jetë një "dështim" në ndonjë nga nivelet e rregullimin e ciklit menstrual.


  Arsyeja për vonesë № 1. vezoret polycystic

  Menstruacionet vonohen mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme gjinekologjike të tilla si inflamacion të mitrës (salpingo), fibroids (tumor beninje) e mitrës dhe të tjerët. Shënim, megjithatë, se në këto sëmundje shihet zakonisht më i gjakderdhje nga mitër.

  Periodik karakteristikë vonuar menarche e sëmundjeve të tilla si vezore polycystic (PKYA).


  Sipas këtij koncepti kombinon një numër të proceseve të sëmundjeve në të cilat hormoneve thyer. Në trup nuk ovulate (jashtë vezë nga vezore) dhe ka infertilitetit.


  Mosfunksionim PKYA vërejtur në organe të ndryshme: hipotalamusi, hipofizë, veshkave, tiroide dhe vezoret veten e tyre. Sepse sëmundja mund të shfaqet në mënyra të ndryshme në varësi të shkaqeve të saj, dhe diagnoza e përdorni shenja të tjera ose metodë diagnostike.

  Në ciklin polycystic ovarian më të zakonshme të menstruacioneve (zakonisht - vonesa nga disa ditë deri në disa muaj), rritja e tepërt e flokëve në trup, rritjen e madhësisë së vezoreve (por jo gjithmonë), gjysma e pacientëve - trashje.

  Kur matur temperaturën bazë të trupit (rektumi) ajo mbetet përafërsisht konstante gjatë ciklit, dhe nuk rritet në pjesën e dytë, si normale. Në formën më të rëndë (primar) të sëmundjes, këto shenja janë atje si një të riu pas fillimit të menstruacioneve.

  Për të trajtuar këtë kusht të përshkruajnë hormonet e ndryshme të përdorura do të thotë se nivelet më të ulëta të hormoneve seksuale mashkullore (formimi i të cilëve është rritur në këtë sëmundje) që rregullojnë metabolizmin në strukturat e trurit, etj

  Në prani të obezitetit eshte humbje absolutisht nevojshme peshe.

  Në përgatitje për fazën e shtatzënisë planifikuar të rëndësishme të trajtimit është për të stimuluar ovulacionit - lirimin e një veze nga vezore.

  Për ta bërë këtë, përdorni drogë dhe joefikasitetin e tyre në përdorimin e metodave kirurgjike të trajtimit. Aktualisht, ajo është bërë nga laparoscopy: mur abdominal mëparshëm të bërë vrima të vogla nëpër të cilat instrumentet injektuar optike për ekzaminimin e zgavrën e barkut dhe të instrumenteve kirurgjikale.


  Arsyeja për vonesë № 2. Aborti

  Menstruacioneve vonuar mund të ndodhë edhe pas një abort. Arsyeja është çekuilibër hormonal, dhe fakti se gjatë curettage instrumentale e mitrës mund të hiqet sasi të tepërta të indeve, duke përfshirë pjesën e brendshme rreshtim të mitrës, e cila normalisht rrit gjatë ciklit menstrual dhe është lëshuar si gjak menstrual.

  Për të rivendosur këtë shtresë funksionale ndonjëherë ajo merr një pak më shumë se në rrjedhën normale të ciklit.
  Se menstruacioneve pas abortit nuk mund të vijë përmes 28-32 ditë, dhe 40 ditë ose më shumë. Kjo vonesë nuk është normale: një grua vlerësim dhe trajtim nevojë.


  Arsyeja për vonesë № 3. kontraceptivëve oral

  Arsyeja mund të vonohet kontraceptivëve orale të menstruacioneve. Gjatë drogës ose pas anulimit të saj për disa cikle menstruale mund të jetë një mungesë e menstruacioneve: ashtuquajtura sindroma hipertormozheniya vezoreve.

  Me zhvillimin e sindromës ovarian hipertormozheniya kontraceptivëve oral përmbysur.

  Në mënyrë tipike, brenda 2-3 muajve, maksimale - 6 muaj pas marrjes së funksionit të tyre ovarian është restauruar. Nëse mungesa e menstruacioneve vazhdon më gjatë, të përshkruajnë mjete që të stimulojë Hipofiza, ose drogë që stimulojnë qelbëzim oocyte dhe daljen e saj nga vezore. Për të rivendosur funksion menstrual normal duhet të përdorin metoda të tjera të kontracepsionit.


  Arsyeja për vonesë № 4. Stresi

  Stresi - zgjatur ose të rënda të shkurtër - është shkaku i strukturave mosfunksionim qendrore (lëvore, hipotalamusi) që rregullojnë vezoret dhe mitrës.

  Shembuj të çrregullimeve të tilla mund të ashtuquajtura amenorrhea kohës së luftës, kur nën stres të femrave të ndalet me menstruacione.


  Arsyeja për vonesë № 5. Humbje Pesha


  Një tjetër shkak i rëndësishëm vonesë menstruacioneve mund të bëhet një humbje të madhe dhe të shpejtë peshë. Mjekët atje një gjë të tillë si masë menstrual kritike - është pesha, e cila në prani të vajzave adoleshente zakonisht fillojnë menstruacionet. Megjithatë, ne jemi më të interesuar në faktin se me një dëshirë të fortë për të humbur peshë, duke arritur këtë peshë kritik menstrual (45-47 kg), një grua nuk mund vetëm të marrë rezultatin e dëshiruar, por vonesë të menstruacioneve gjatë.

  Shpesh ky efekt ndodh kur anoreksi nervosa - një shkelje e të hahet sjellje, karakterizohet nga refuzimi i marrjes të ushqimit dhe / ose refuzimin e saj. Ajo është shoqëruar nga një çrregullim të sistemeve të tilla rregullatore, si nervor dhe endokrin. Anorexia nervosa është e karakterizuar nga një rënie e mprehtë në prodhimin e hormoneve hipofizë që rregullohet duke përfshirë edhe punën e vezoreve.

  Kjo Çrregullime riprodhuese duhet të konsiderohet si një reagim mbrojtës në aspektin e mungesave ushqimore dhe stresi mendor. Pra, për të rivendosur moshën e sekretimit të hormoneve të nevojshme për të arritur një peshë ideale e trupit dhe eliminimin e stresit mendor.

  Nervosa anoreksi në 50% të rasteve mund të ndodhë me episode të bulimia (të hahet qejf), pas së cilës pacienti janë veçanërisht shenja të qarta të ankthit, depresionit dhe keqardhje, përpjekje të suksesshme për të sjell të vjella.

  Për këtë arsye, në përgatitje për shtatzëni, nuk do të përpiqet për të arritur idealin e "90 - 60-90". Nëse keni ndërmend për të humbur peshë, të marrë atë me mençuri dhe më mirë - shih mjek diete.


  Arsyeja për vonesë № 6. Shtatzënia

  Shtatzënia - është, për fat të mirë, arsyeja më e zakonshme dhe më fiziologjik për vonesë menstruacioneve të grave të moshës riprodhuese. Në këtë rast, vonesë menstruacioneve mund të shoqërohet me simptoma të tilla si një ndryshim të shijes dhe nuhatjes ndjesi, coarsening, ndjeshmëri të gjirit.

  Në mënyrë tipike, një test shtatzënie në këtë rast një rezultat pozitiv. Menstruacioneve vonuar ndodh dhe një shtatzëni ektopike, ku veza e fekonduar në tubën fallopiane është e bashkangjitur. Kështu të gjitha ndjenjat subjektive karakteristike të shtatzënisë mund të jetë i pranishëm.


  Çfarë mund mjek?

  Në ciklin menstrual duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Shfleto obstetër-gjinekolog do të eliminonte kushtet që kërkojnë ndërhyrje të menjëhershme kirurgjikale.