Vonuar menstruacionet - ose u shqetësoni


 • Çfarë duhet të bëni nëse periudha nuk ka ardhur në kohë?
 • Arsyet për vonesë menstruacioneve
 • Diagnoza mund të përfshijnë

 • Për të filluar, ne vëmë re se për aq kohë sa pesë ditë - kjo është krejtësisht normale për trupin e femrës, dhe përvojë, në çdo rast, nuk është e nevojshme.

  Për të parë këtë, ajo është e mjaftueshme për të kuptuar fiziologjinë e trupit të femrës:

  Menstrual cikli - ndryshime mujore në trupin e femrës, të cilat janë ndikuar nga hormoneve seksuale. Cikli duhet të konsiderohet normal nëse kohëzgjatja e tij është prej 21 deri 35 ditë, dhe gjakderdhje më të drejtpërdrejtë nga organet gjenitale të ndodhë 3-7 ditë, humbje normal të gjakut gjatë menstruacioneve nuk e kalon 50-100 ml.

  Funksioni menstrual rregullohet me veprim të përbashkët të shumë organeve të trupit, një grup kompleks të strukturave nervore dhe humoral dhe organet riprodhuese si vezoret, mitrës. Që të gjitha nivelet e sistemit janë të ndërlidhur, vonesa e periudhës së ardhshme menstrual mund të jetë për shkak të një shkelje të ndonjë nga lidhjet e mëposhtme.


  Çfarë duhet të bëni nëse periudha nuk ka ardhur në kohë?

  Fiziologjia - është e bukur, por ende Ain pyetje që lind çdo grua në mungesë të menstruacione të rregullta Dhe unë nuk jam shtatzënë?

  Gjëja e parë që bëni në këtë situatë - për të provuar për shtatzëninë.


  Efektet e testit të shtatzënisë në fillim të bazuara në identifikimin hormonin specifik shtatzënisë - Gonadotropin njeriut chorionic (hCG). Ai fillon të prodhojë rreth një javë pas konceptimit. Këto teste janë në dispozicion për çdo grua dhe ata lehtë mund të punojnë jashtë në shtëpi. Por për të gjithë thjeshtësinë e saj dhe qasjes ata kanë një cilësi negative - besueshmërinë ulët.

  Duhet të theksohet se një rezultat pozitiv ka besueshmërinë e madh me testin nëse ajo tregoi - shtatzania me saktësi i pranishëm, në qoftë se rezultati është negativ, atëherë flasim për shtatzëninë, si dhe mungesën e qartë e pamundur.

  Faza e dytë e veprimit duhet të alarmuar testin e grave provessionalnyy për hCG.

  HCG (Gonadotropin chorionike humane) eshte nje kompleks proteine, e cila sintetizohet në qelizat placenta trofoblaste. Shtatzënisë në fillim nën ndikimin e saj sintezë e hormoneve të nevojshme për shtatzëni normale - progesteronit dhe estrogjenit. Testuar për hCG kanaçe në laboratorë të pavarur, dhe në çdo qendër mjekësore që ofron shërbime gjinekologjike. Kostoja mesatare e analizës - 600 rubla.

  Në shtatzëni, parregullsi menstruale mund të jetë shumë arsye. Këtu janë ato kryesore.


  Arsyet për vonesë menstruacioneve

 • Shtatzënësi . Në paraqitjes së saj (mitrës ose ektopike), veza e fekonduar fillon të prodhojë hormonin - Gonadotropin njeriut chorionic, i cili mbështet funksionimin e vazhdueshëm të korpus luteum i vezores, duke parandaluar refuzimin e endometrium. Si rezultat i këtyre rirregullimit të menstruacioneve nuk ka filluar.
 • Sëmundjet gjinekologjike. Fushat hormonale lidhur direkt me sëmundjet gjinekologjike. Vonesa mund të shkaktojë sëmundje të tilla si inflamacion, ovarian polycystic dhe të tjerët.
 • Inflamacion i organeve. Kur inflamacion, vezoret përjetuar stres të konsiderueshëm, prishin maturimin e folikulit, ovulacionit dhe Korpus luteum funksionimit, ajo mund të vonojë menstruacioneve.

 • Dobësimi i përgjithshëm i sistemit imunitar.
 • Situata të vështira. Stresi, i gjatë apo i shkurtër i fortë, mund të shkaktojë përçarje e strukturave qendrore që qeverisin vezoret dhe mitrës.
 • Domethënës dhe të shpejtë humbje peshe. Në një dëshirë të çmendur për të humbur peshë, gruaja është në tension, trup, duke i dhënë të ngrënit e zakonshme dhe aktivitetin fizik ngarkuar vazhdimisht, i ruajtur në një situatë stresues. Si rezultat, shkeljet ndodhin në sistemin endokrin, duke çuar në parregullsi menstruale.
 • Overeating. Ashtu si kequshqyerja në dietë, overeating mund të shkaktojë vonesa dhe endokrine ndërprerë sfond hormonale të trupit të femrës.

 • Ndryshimi i klimës. Një tjetër stres në trupin tuaj, e cila mund të ndikojë në ciklin tuaj.
 • Kontraceptive oral. Kur drogës ose pas anulimit të saj për disa cikle menstruale mund të jetë një mungesë e menstruacioneve: ashtuquajtura sindroma hipertormozheniya vezoreve.
 • Menstruacioneve vonuar pas lindjes së fëmijës. Gjatë shtatzënisë, ndryshim i rëndësishëm i sistemit endokrin. Pas lindjes, punë restaurimi i sekretimit të brendshëm ndodh në 2-3 muaj.
 • Mosfunksionim ovarian Klymakterycheskaya. Në moshën mbi 40 vjet duke filluar dështim ovarian, ovulacioni është shpesh e vonuar në kohë apo jo në të gjitha është sepse vonesa e menstruacioneve në atë moshë janë të zakonshme.

 • Nëse prania e shtatzënisë është e konfirmuar, dhe të bëhet vonesa sistematike, ju duhet të kryejë një inspektim të plotë.


  Diagnoza mund të përfshijnë

 • Ultratinguj legenit, monitorimi dinamik;
 • colposcopy + Citologjia issedovanie (2 herë në vit);
 • shpifjeve + bakteriologjik flora ndjeshmëri kulture të antibiotikëve (2 herë në vit);
 • Infeksion okult nga PCR (Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, 1,2 HSV tip HPV (shtypni) -. 1 në vit.
 • Testi i gjakut për HIV, hepatitit B dhe C, BP ​​(1 vit);
 • studim hormonale 2-5 (LH, FSH, estradiol, TSH, T3, T4, testosterone, progesterone, ACTH) dhe 21 (LH, FSH, estradiol, testosterone, progesterone, Hormoni) ditë të ciklit menstrual (1 vit);
 • Ultrasonografia tiroide (1 vit);
 • Ultratinguj gjirit (1 vit).

 • Pas ekzaminim i kujdesshëm i trajtimit të përshkruar mjeku-gjinekologu ka për qëllim eliminimin e shkaqeve të abuzimit në trupin tuaj, nëse është e nevojshme, bëhet anti-inflamator dhe (ose) trajtimi hormonal.