Përdorimi i lazer në trajtimin e Chalazion


 • Chalazion, simptomat dhe trajtimi saj
 • Mënyrat alternative të gjetjes shpëtoj e Chalazion
 • Karakteristikat e metodës së re të trajtimit lazer Chalazion

 • Chalazion - një inflamacion kronik i kërc rreth kancerit meybomyevoy në
  shekull. Në trajtimin Chalazion thotë okulist,
  anëtar i plotë i Shoqatës Evropiane oftalmoonkologii Dubaysi I.
  N.
  Chalazion, simptomat dhe trajtimi saj
  Chalazion ndodh për shkak të bllokimit të gjëndra ductless dhe akumulimi në sekret të saj. Bllokim të qumështit zakonisht ndodh pas një sëmundje akute inflamatore të shekullit, vuajtje pacientin, por ndonjëherë për asnjë arsye të dukshme.

  Zhvillimi Chalazion ngadalshëm. Nuk janë konservatore dhe trajtim operativ qasjet Chalazion.

  Kur ka halyazyon, pacientët përvojë:

 • tumoret solide të lëkurës të shekullit të pakëndshme;
 • syri mund t'i provojmë ënjtje të dhimbshme, e cila është madhësia e dy ose më shumë milimetra, dhe lëkurë mbi të është mosha e celular;
 • skuqje shpesh lokal;
 • mund të jetë i ndjeshëm në prekje apo pak i jap të përzier edhe pa e prekur;
 • Arsimimi periodikisht mund të ndez pastaj shfaqen skuqje dhe shekulli dhëmbje.
 • Chalazion Trajtimi fillon me përpjekjet e konservatore resorption, dhe në kirurgji të ulët të efikasitetit është kryer.
  Një qasje konservative përfshin aplikimin e ointments aktuale absorbable, fizioterapi, administrata kortikosteroid zgjatur zgavrën Chalazion.

  Trajtimi kirurgjik është për të hequr sekrecionet anormale gjëndër, kapsulë prerje imponuar fashë e ngushtë. Chalazion Kirurgjia zakonisht nuk është e vështirë dhe është e lidhur me numrin e operacioneve të kryera pacient i jashtëm. Megjithatë, si me ndërhyrje të tjera kirurgjikale, fshirjes Chalazion ndërlikimet e mundshme (infeksionit, gjakderdhje, etj) Gjithashtu, pas operacionit, pacientët janë nën vëzhgim, dhe për këtë arsye ka nevojë çlirimi i pacientëve nga një mesatare prej 4-5 ditësh.

  br /

  Mënyrat alternative të gjetjes shpëtoj e Chalazion

  Në oftalmologjisë bashkëkohore zhvilluar gjerësisht teknologjinë e trajtimit lazer. Avantazhi i tyre është trauma minimale përreth indeve dhe aseptychnosti. Në pacient i jashtëm praktikë syrit janë përhapur operacione të tilla si largimit me rrezatim lazer e tumoreve Aids trajtim lazer sy Chalazion, trihiaz dhe kirurgji tjetër lazer për sytë Aids.


  Karakteristikat e metodës së re të trajtimit lazer Chalazion

  Metodë origjinale e trajtimit lazer Chalazion është kjo: nën anestezi lokale, pasi kapsula të përfundojë imponim pirg, rreze diodë lazer prerje është bërë Chalazion.

  Seksioni suschestvlyaetsya brenda e shekullit, duhet të shkojnë së bashku gjëndra meybomievyh.

  Pas autopsi duke përdorur një lugë Volkmann evakuuar përmbajtje Chalazion.
  Hapi i ardhshëm, duke përdorur rrezatim lazer brenda në kapsulë Chalazion trajtohen me kujdes për të parandaluar përsëritjen.

  Pas mbi qepallë administruar vaj erëkëndshëm sy tetracycline, dhe pacientit pa salcë lëshuar për të kon 2-3 ditë.

  Nëse mbresë postoperative është e vendosur në qepallë e sipërme në projektimin e kornesë, është e këshillueshme që të veshin një qëllim mbrojtëse silikoni butë lentet e kontaktit hydrogel thyerja e kërkuar.

  Kjo lente jo vetëm që do të mbrojë kornea nga dëmtimi dhe, nëse është e nevojshme, dhe do të korrigjuar gabimet thyes. Për të parandaluar komplikacionet infektive në periudhën postoperative caktohet gjerë-spektër antibiotik në formën e pika sy.

  Trajtimi i Chalazion duke përdorur rrezatimin lazer diodë është efektive. Krahasuar me metodat konservatore, kjo metodë e trajtimit është radikal dhe më i besueshëm, përveç se është i zbatueshëm për të Chalazion çdo madhësi. Krahasuar me metodën tradicionale kirurgjikale, metodë lazer është më efektive kundër përsëritje, kohëzgjatjen e periudhës postoperative.

  Laser Trajtimi Chalazion është procedurë anemik dhe pa mikrobe.

  Informacion nga artikullin "Trajtimi i Chalazion duke përdorur lazer diodë."