Infeksioni me hepatit A


 • Kush është i sëmurë
 • Si të mos merrni infektuar

 • Kush është i sëmurë

  Hepatiti A në vendet në zhvillim me nivele të ulëta të zhvillimit ekonomik dhe social është kryesisht infeksionet fëmijërisë. Shumica e fëmijëve në këto vende perebolevaet hepatitit A në moshën 10 dhe bëhet imunitet gjatë gjithë jetës.

  Si studimeve epidemiologjike, numri i formave të dukshme të regjistruara (siç është simptoma tipike të sëmundjes) dukshëm më të ulëta se ato në të cilat antitrupat te hepatitit A. Kjo do të thotë se shumë fëmijë të tolerojë infeksion në formë anicteric gjatë kësaj periudhe Hepatiti A nuk është e njohur.

  Në vendet e zhvilluara, hepatiti A, i quajtur edhe "sëmundje e duarve të pista" i sëmurë i vështirë për shkak të popullsisë së lartë dhe kulturën e bukur të shërbimeve publike.

  Prandaj, individët me antitrupave ndaj infeksionit shumë pak për këtë dhe në rrezik të kontaktit me hepatit Një virus është mjaft e lartë.

  Më shpesh kjo ndodh gjatë udhëtimeve dhe turne në vendet e nxehta, vendpushimet afrikane dhe aziatike në republikat e Azisë Qendrore.

  Për të sqaruar gjasat dhe shkallën e rrezikut, por më tepër në mënyrë që të vendosë mbi nevojën për të vaksinimit kryer analizat e gjakut për antitrupa të virusit hepatiti A klasë imunoglobulinave G (anti - HAV IgG). Nëse antitrupat që gjenden në gjak, kjo do të thotë disponueshmërinë e imunitetit ndaj virusit, është rreziku i infeksionit është zero dhe vaksinimi kundër hepatitit A nuk është e nevojshme.


  Nëse nuk ka antitrupa, rreziku është. Mirë se vini në vaksinën!


  Epidemiologët CDC dalluar rrezikun e mëposhtme / nevojë vaksinimin

 • Anëtarët e familjes (amvisërisë) të infektuar me hepatit A personi
 • Personat që kanë marrëdhënie seksuale me një të infektuar
 • Individët dhe veçanërisht fëmijët, të cilët jetojnë në rajone me prevalencë të lartë të hepatitit A
 • Personat që udhëtonin në vendet me incidencë të lartë të hepatitit A
 • Burrat praktikuar seks homoseksual
 • Njerëzit që përdorin drogë (injektuar dhe jo-injektuese)

 • Si të mos merrni infektuar

  Që pacientët mund të kontaktoni ndjekur rregullat bazë të higjienës. Megjithatë, fëmijët duhet të jenë të izoluar nga pacientët.  A nuk sëmuren kur të infektuar me hepatit A mund të përdoret vetëm nëse ju janë kryer vaksinimin kundër hepatitit A dhe kanë titrin mjaftueshme antitrupave. Pastaj virus nëse ajo hyn në gjak ajo do të neutralizohet nga antitrupat.
  Nëse nuk ka antitrupa mbrojtëse dhe viruset janë lundrues në gjak, ajo nuk mund të shmanget hepatitit.

  Nuk është një produkt të veçantë - imunoglobulina që mund të futen direkt në frontin e infeksionit të mundshëm apo për 2 javë pas infeksionit. Kjo do të lejojë për një kohë të shkurtër apo të mbrojtur nga të infektimit ose sëmundjes zhvillimit kur ka ndodhur infeksioni.

  Të gjithë anëtarët e familjes janë të rekomanduara për të inspektuar për antitrupave ndaj hepatitit A (anti - HAV IgG).

  Në mungesë të këtyre antitrupave vaksinimet e nevojshme.

  Mos harroni të ndjekin rregulla të thjeshta të higjienës: Lani duart me sapun pas përdorimit të tualetit dhe banjo, pas kujdesur për një fëmijë të vogël, dhe para se të përgatitjen e ushqimit dhe të hahet.

  Informacion nga neni "Infeksioni me hepatit A" të.