Një metodë e re për trajtimin e endometriozesShkencëtarët belgë nga Universiteti Katolik të Leuvenit (Universiteti Katolik i Louvain) deklaruan se ata ishin në gjendje për të bërë një hap të rëndësishëm përpara në të kuptuarit e shkaqeve dhe gjetjen e metodave për të luftuar një nga sëmundjet më të zakonshme gjinekologjike - Endometrioza.


Endometrioza - një sëmundje e cila karakterizohet me shfaqjen e qelizave të endometrium (rreshtim mitrës) në vendet ku ata nuk duhet të takojnë: në mure të trasha e mitrës, tubave fallopiane, vezoret, peritoneum, fshikëz, rektumit dhe organet e tjera.

Këto "Endometrioza" ndryshime ciklike të ndodhë, me ndryshime të ngjashme në rreshtim e brendshme e mitrës gjatë ciklit menstrual.

Këto qeliza janë të njëjta me ato që gjenden në mitër, mujore "menstruyuyuchyh", duke çuar në dhimbje dhe inflamacion të zhvillimit, të cilat nga ana tjetër mund të shkaktojë shterpësi. Shkaqet janë ende të panjohura.

Shkencëtarët e udhëhequr nga Jacques Donneza (Jacques Donnez) sugjeroi se një rol negativ në zhvillimin e Endometrioza mund të luajë nivelin hekuri është rritur në këtë sëmundje.

Disa shkencëtarë besojnë se burimi i sasive të tepërta të hekurit janë të shkatërruar qelizat e kuqe të gjakut që hyjnë në trupin e pacientit gjatë menstruacioneve.

Hipoteza gjinekologë e tij belge testuar në minj që vuajnë nga Endometrioza.


Një grup i kafshëve, studiuesit kanë futur qelizat e kuqe të gjakut, të tjera - desferioksamin (një substancë që lidhet hekuri dhe neutralizuar efektin e vet), e treta (kontroll) grupi nuk është futur ndonjë drogë.

Rezultatet treguan se numri i "lezioneve Endometrioza" në të tre grupet e mbetur gati e njëjtë. Në të njëjtën kohë, rritja e qelizave në këto qeliza ndryshojnë: Aktiviteti më i vogël qelizë është vërejtur në minj trajtuara desferioksaminom, më i madh - në grupin e kontrollit. Rritja maksimale e qelizave në vatrave të vërejtur në minj injektuar qelizat e kuqe të gjakut - një burim i hekurit.

Sipas Donneza, droga që lidhin hekurin, mund të jetë baza për trajtimin e Endometrioza në të ardhmen.