Mitet fryma dhe legjendat


 • Breath mund të shihet shumë
 • Era vjen nga problemet e stomakut
 • Kur larja e dhëmbëve tuaj, aroma do të zhduket
 • Goja rinses për të ndihmuar
 • Ne duhet të ndjekim ushqim

 • Numri i miteve rreth fryma e keqe është në rritje. Dhe nuk është çudi, sepse njerëzit janë vazhdimisht duke u përpjekur për të hequr qafe erë, por jo të gjithë sukses. Prandaj ka mitet dhe legjendat.


  Breath mund të shihet shumë

  Shumë besojnë se ata mund të kapur frymën e vet, duke zëvendësuar dorën midis gojës dhe hundës dhe fryu në të. Për fat të keq, ne nuk mund të përcaktojë - nuhatje frymë në ne apo jo, sepse duke u përdorur për erën tuaj.

  Për më tepër, në shumë raste era e pakëndshme nuk do të shfaqet deri ne fillojmë të flasim. Fakti që erë është krijuar në rrënjë të gjuhës dhe bartet vetëm në qoftë se ne po flasim për.

  Si të di ju mban erë frymë apo jo? Një nga mënyrat më të mira - të ketë një mik të besuar që nuk do të ngurrojë të ju tregojë për atë. Nëse ju nuk e pëlqen këtë metodë, kjo mbetet për topa pambuku (ose pjesë të garzë) dhe fshij gjuhën e tij në një pjesë të largët (por jo të sjellë veten për të gagging!) Dhe pastaj gërhas këtë topin. Kur pakëndshme erë ju duhet të fillojë duke përdorur një kruese për gjuhën.


  Me këtë rregullim të thjeshtë ju jo vetëm të rimarrë frymëmarrje të freskët, por edhe të përmirësojë shijen e saj dhe për shëndetin tuaj.

  Një vlerësim më i saktë i pranisë së erë mund të merren nga dentisti. Instrument për këtë qëllim është quajtur halimetr. Veprimi i saj është shumë e thjeshtë: pacienti fryn në një tub i lidhur me halimetrom dhe masat e makinës shuma e përmbajtjes së squfurit të paqëndrueshme në frymën që dhe t'i jepte një erë të pakëndshme.


  Era vjen nga problemet e stomakut

  Keqkuptim i përgjithshëm që erë faull në rritje nga stomaku. Vetëm përqindje e papërfillshme e erë është rezultat i pranisë së problemeve të stomakut dhe ndihmon tretjen e ushqimit, ndërsa pjesa më e madhe të ndodhë për shkak të gjuhës pista.


  Kur larja e dhëmbëve tuaj, aroma do të zhduket

  Për fat të keq, shumica e njerëzve gabimisht pastron dhëmbët dhe jep këtë detyrë 30-45 sekonda. Jo çuditërisht, ata humbasin të sipërfaqeve të dhëmbëve ku bakteret grumbullohen dhe janë të vazhdueshme për të caktuar substancave me erë të keq të squfurit. Qytetarë të ndërgjegjshëm që lahen dhëmbët e tyre për një kohë të gjatë dhe të përdorni pe për të pastruar dhëmbët ende mund të përballet me problemin e fryma e keqe. Autorët e këtij bakter përsëri, këtë herë i fshehur në gjuhën nën një shtresë mbrojtëse e mukusit dhe proteina. Vetëm një mënyrë për të dalë - për të përdorur gjuhën e pastër.


  Goja rinses për të ndihmuar

  Njerëzit ende besojnë se rinses - zgjidhja.

  Për fat të keq, më shpëlarje gojën për të bllokoj erë të pakëndshme vet e tyre për 1-2 orë. Përveç kësaj, rinses standarde mund të nxisin formimin e fryma. Fakti që ato përmbajnë një përqindje të lartë të alkoolit, që dries jashtë gojën. Bakteret që prodhojnë substanca të squfurit të ndjehen shumë më mirë në një mjedis të thatë. Prandaj, është më mirë për të përdorur gojë rinses për një brez të ri të dioksidit të klorit nga substancat e sulmues squfurit në nivel molekular.


  Ne duhet të ndjekim ushqim

  Është e vërtetë se erë e përkohshme e pakëndshme varet nga ushqime të ngrënë kohët e fundit - ushqime të lartë në përmbajtjen e squfurit, qepë, lakër, dhe hudhër.

  Në qoftë se ju përdorni ushqim të tillë, të komponenteve të squfurit në gjak dhe për të kryer aktual i saj në të gjithë trupin, duke përfshirë mushkëri. Prandaj, tym mund të ndjehen frymën e keqe.

  Megjithatë, erë kronik i qelbur është rezultat i ushqimit të ngrënë, dhe rezultat i jetës oral baktereve, të ushqyerit mbi mbetjet e një vakt. Në këtë rast, ju nuk duhet të shikoni dietë dhe për të luftuar bakteret veten e tyre nga larja me kujdes, flossing dhe duke përdorur një kruese për gjuhën.

  Në vetëm tre hapa të thjeshtë për çdo ditë, dhe ju do të keni frymëmarrje të freskët për vjet!

  Informacion nga neni "fryma.

  Çfarë duhet të bëni? »