Breath dhe bakteret


 • Çfarë i izoluar baktere
 • Çfarë hahet bakteret
 • Akomodimi bakteret

 • Çfarë i izoluar baktere

  Në shumicën e rasteve të fryma e keqe për shkak të gjendjes së kavitetit oral. Gjegjësisht - zakonisht një erë të pakëndshme është shkaktuar nga bakteret që jetojnë në të. Bakteret, si njerëzit, gjatë gjithë jetës konsumojnë ushqim dhe nxjerr të humbur atë. Mbeturinat disa lloje të baktereve përfaqësojnë një kompleks squfuri, dhe ata janë shkaku i erë. Mos harroni erë si vezë të prishura? Era është shkaktuar edhe nga formimi i komponimeve të squfurit vezë - sulfide hidrogjen. Era karakteristike e grumbujve plehrash ose kafshët oborre gjithashtu ka borxh saj "aromë" praninë e komponimeve të squfurit.

  Të dyja këto komponimet izoluar bakteret që jetojnë në gojët tona.

  Ju ndoshta do të jetë shumë i befasuar për të mësuar se në gojën normale njerëzore mund të jetë një "buqetë" e odors pakëndshme - por ajo është, dhe përjashtime, për fat të keq, nuk ndodh. Të gjithë në një mënyrë ose në një tjetër ka këto frymë, si të thuash, flavors. Për fat të mirë, ndjenjë njerëzore e erë nuk është kapur nga këto odors nëse përqendrimi i tyre është i ulët në frymëmarrje. Vetëm kur ajo ngrihet, ajo formon erë shumë karakteristike.


  Çfarë hahet bakteret

  Shumica e substancave të këqija-nuhatje formimin bakteret Fryma e keqe izoluara pas marrjes së proteinave.


  Kjo është kur ne të hamë ushqime të tilla si mish ose peshk, të marrë pjesën e tyre të ushqimit dhe të jetojnë në bakteret tona gojë. Dhe fakti që ata prodhojnë pasi të hahet, dhe janë të njëjta kompleks. që shkakton erë. Bakteret anaerobe të gjeni proteina - ushqimin e tyre të preferuar - në çdo gjë, hamburger me djathë edhe ju hahet. Përveç kësaj, gojët tona është gjithmonë i natyrshëm për ta dhe ushqime proteinike - të tilla si qelizat e lëkurës vdekur, ose të komponentëve të shumta proteina të përfshira në pështymë. Nëse rregullisht përdorni një furçë dhëmbësh dhe pastroj dhëmbët me pe në gojën tuaj për bakteret formuar një gosti - ushqim të mbetura nga mëngjesi sot, dje në mbrëmje, para se dje pasdite ...

  Mish, peshk dhe ushqim deti, vezë, produkte qumështi (qumësht, djathë dhe kos) - të gjitha këto produkte një shumë të proteinave. Shumica e njerëzve marrin rreth dy të tretat e proteinave kërkohet prej tyre. Burime të tjera proteinike - drithëra dhe produktet e tyre, arra, bimë leguminoze (bizele, fasule dhe thjerrëzat). Përbërësit që janë pjesë e shumë të preferuar të na desserts (të tilla si ëmbëlsira dhe pies), bërë këto enët e shijshme në qilar vërtetë proteinave.


  Akomodimi bakteret

  Në shumicën e rasteve, këto baktere të grumbulluar në të folur, por ata kanë shumë habitate të tjera.

  Shko në pasqyrë, të largohen nga gjuhën e tij dhe e konsiderojnë me kujdes.

  Ju ndoshta e shohin në sipërfaqe lulëzim të bardha. Drejt zonën e pasme të gjuhës kjo ndërtuar është më e dendur. Numri i baktereve që grumbullohen në gjuhën njerëzore, në varësi të cilësi e sipërfaqes. Në njerëz, sipërfaqja e gjuhës e cila ka më shumë folds dhe grooves dhe ndërprerje, kjo shumë do të jetë më shumë se njerëzit me një sipërfaqe e lëmuar e gjuhës. Për të krijuar një shtresë të bardhë në gjuhën mjedisi të favorshëm për bakteret - që është i lirë të oksigjenit - kjo shtresë mund të ketë një trashësi prej vetëm një ose dy dhjetat e një milimetër. Studimet kanë treguar se numri i baktereve në gjuhën e njeriut varet nga trashësia e shtresë e bardhë mbulon atë.

  Dhe si ju mund të me mend, kjo varet nga numri i baktereve freskinë e frymën tuaj, se e tyre më pak është ai i freskët.

  Bakteret që shkaktojnë erë të keqe, të ndjehen mjaft të rehatshme në të tjera se zonat gjuhësore të gojës. Ndoshta keni vënë re se kur brushing dhe flossing nganjëherë një erë të pakëndshme. Dhe ndoshta erë bëhet më e dukshme kur ju filloni për të pastruar në mes dhëmbëve mbrapa. Në mes të baktereve të tij dhëmbëve, duke formuar një erë të pakëndshme, gjithashtu gjejnë strehim. Edhe në më shumë ose më pak të shëndetshme bakteret në gojë mund të gjeni ambientin e papastër - për shembull, nën gumline rreth dhe ndërmjet dhëmbëve.

  Dhe njerëzit që vuajnë nga sëmundje çamçakëz, numri i pjesëve është rritur shumë herë.

  Informacion nga artikullin "fryma e keqe"