Inflamacioni në shtatzëni


 • Oophoritis
 • Manifestimet e Sëmundjeve


 • Oophoritis  Incidenca e sëmundjeve inflamatore të organeve gjenitale renditet e para ndër të gjitha sëmundjet gjinekologjike dhe është rreth 65% e të gjitha ankesave të klinikën antenatale. Debutimi i hershëm seksual, ndryshimi i shpeshtë i partnerëve seksualë, dhe veshur për sëmundjet më të madhe inflamatore çon në formimin e formave kronike. Duhet të theksohet se në mesin e të gjithë pacientëve me probleme të tilla më shumë se 80% janë gra nulliparous moshës 25 vjet, kështu që shpesh shtatzënia ndodh në një ambient të sëmundjeve të ndryshme inflamatore.


  Nga sëmundjet inflamatore të organeve gjenitale përfshijnë: vaginitis - inflamacion të vaginës; cervicitin - inflamacion i qafës së mitrës; salpingo ose adnexitis - inflamacion i (vezore dhe tuba fallopiane); endomyometritis - a inflamacioni kronik i shtresës së brendshme të mitrës.
  Udhëheqësit e këtyre sëmundjeve dhe endomyometritis kronike salpingo. Arsyeja kryesore për ndodhjen e tyre është infeksion, infeksionet seksualisht të transmetueshme, trichomoniasis, mycoplasmosis, klamidia, etj Si titullin e këtij grupi të infeksioneve patogjenëve prekje femrat kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual me një person të infektuar. Në veçanti, ne vërejmë se hipotermi mund të jetë shkaku i inflamacionit të - ajo mund të jetë një faktor nxitje për rëndim të një inflamacion ose aktivizimit ekzistuese patogjene oportune (e cila normalisht është në cdo njeriu, E. coli, streptokokeve, ureaplasma, etj) se shkaku inflamacion në mitër dhe shtojca e saj.

  Inflamacion i zgjatur i tubave fallopiane dhe vezore çon në një ind lidhës të dendur që zëvendëson qelizat e vdekura. Si rezultat, tub tashmë shumë e hollë lumen (i 1 -2 mm në diametër) mund të lehtë "shumë i madh" ind lidhës, dhe tub do të jetë e pakalueshme për vezë. Në të tilla rrethana takimin e spermës dhe të vezës nuk ka, prandaj fekondimit pamundur. Përveç kësaj, procesi i inflamacionit dhe prek qelizat rreshtim sipërfaqen e brendshme të tubave. Ato kontribuojnë në avancimin e vezës përmes tubit, përveç shumë mikroorganizmave, të tilla si Klamidia dhe Mycoplasma mund të depërtojnë në këto qeliza dhe funksionet e tyre jetësore pengojnë funksionimin e tyre.

  Prandaj, qelizat e prekura e tubave fallopiane nuk mund të "dorëzojë" vezën nga vezorja në mitër. Si rezultat i këtyre ndryshimeve është formuar varfëri, shtatzëni ektopike mund të ndodhin.
  Manifestimet e Sëmundjeve  A e grave në inflamacion të shtatzënisë mund të gjykohen nga rezultatet e analizave të kryera para shtatzënisë, si dhe prania e ankesave të mëposhtme: i moderuar, ndodhin periodikisht, e shurdhër, duke tërhequr, dhemb dhimbje në bark, më keq për ftohje dhe ciklit menstrual cili është i paqëndrueshëm - me vonesa, përzgjedhjen intermenstrual. Dhimbje është ndjerë zakonisht në bark, në ijë, në kryqe në vaginë.

  Shpesh ajo nuk përputhet me intensitetin e karakterit të ndryshimeve në organet gjenitale, se ndryshimet inflamatore në organet mund të jetë minimal ose si rezultat i trajtimit që ata të mund të eliminohet, dhe dhimbje si një fenomen i mbetur vazhdon për një kohë të gjatë. Kjo gjendje mund të zgjasë gjatë pa fillimit të qartë dhe të përfundojë e sëmundjes. Shenjat e inflamacionit kronik të mitrës dhe të mitrës vetë dhe përfshijnë shkarkimin abnormale nga trakti gjenital - më pak ose më shumë të bollshme, ndonjëherë me një erë të pakëndshme.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Sëmundje inflamatore e pelvikut
 • Shtatzënia dhe lindja