Ndalesa e pirjes së duhanit përmirësuar zemrat e evropianëve


Njoftimi u bë 23 shkurt nga Instituti Kombëtar i Sanitar. Rezultate të ngjashme janë arritur në Itali dhe botoi 12 Shk Ministria e Shëndetësisë, hulumtuesit nga Roma flasin rreth 11,2 rënie për qind në sulmet e zemrës që nga futja e ndalimit të pirjes së duhanit italian në janar 2005

Shoqëria Evropiane e Kardiologjise (ESC) thekson ndikimin pozitiv të ndalimit të duhanit në të gjitha vendet evropiane.

Profesor David Thomas i ESC thekson se megjithëse studime të mëtejshme janë të nevojshme për të konfirmuar shkencëtarët të zvogëluar numrin e vdekjeve të ndërlidhura me duhanin, këto statistika tregojnë se të njëjtat trende janë vërejtur në Itali, Irlandë dhe Skoci pas futjen e ndalimit të këtyre vendeve pirja e duhanit në vende publike.

Shkalla e ndotjes së ajrit brenda kafene dhe restorante ulur me 35%. Kjo në mënyrë të favorshme ndikon njerëzit duhanit të cilët kanë qenë të ekspozuar ndaj tymit të dorës së dytë.

Shoqëria Evropiane e Kardiologji dëshiron të inkurajuar ndërprerjen e duhanit në të gjithë kontinentin me anë të ndalesave në pirjen e duhanit në vende publike dhe rritjen e taksave mbi cigaret. Të dhëna optimiste raportuara javën e kaluar nga shkencëtarët nga Italia dhe Franca duhet të inkurajojë vendet e tjera evropiane për miratimin e masave të tilla për të mbrojtur shëndetin e qytetarëve të saj.

Diskutoni komuniteteve:

  • Pirja e duhanit dhe tyutyunozalezhnist
  • Infarkt miokardi