Bizele të verdhë normalizes presionin e gjakut në mosfunksionim të veshkaveSëmundje renale është e vështirë për të trajtuar. Sipas statistikave, 13% e të rriturve amerikanë vuajnë nga kjo sëmundje dhe përfundimisht shumica e tyre në zhvillim presionin e lartë të gjakut, e cila nga ana çon në komplikime kardiovaskulare dhe natyrën e rezultatit tragjik.

Për vite të tëra, nutritionists dhe mjekët rekomandojnë për përdorim të përditshëm perime të shëndetshme të freskëta të pasura në fibra dietetike dhe proteina.

Bazuar në këtë fakt gjatë të njohur, studiuesit kanadeze vendosi të kryejë një eksperiment shkencor, duke shtuar në dietën e përditshme të rats bizele të bardha të verdhë. Studiues kishte një qëllim - për të përcaktuar nëse proteina perime është në gjendje për të ulur presionin e gjakut dhe parandalimin e sëmundjeve të veshkave.

Brenda 8 javëve, kërkuesit kanë kryer mbikqyrje për brejtësve që vuajnë nga sëmundje kronike të veshkave: një grup i minjve marrë çdo ditë një pjesë të vogël të proteinave të verdhë bizele, një tjetër grup i "sëmurë kronik" ushqyer normalisht. Rezultatet treguan se bizele rats ushqyer, presion ulur me 20%, dhe prodhimi urina rritur me 30%, duke i lejuar për të arritur nivele pothuajse normale. Sepse mosfunksionim të veshkave, ulur prodhimin e urinës, duke e ndalur sekretim e toksinave.

Duke eksperiment shkencor Dr. Rotimi Aluko shpreson përvoja e tij do të përshpejtojë në masë të madhe krijimin e drogës, e cila do të mbajë tensionin e gjakut te njerëzit me mosfunksionim të veshkave dhe zgjasin jetëgjatësinë e tyre.


Nëse hulumtim rezultati i suksesshëm, kur shkencëtarët do të jetë në gjendje për nxjerrjen e proteinave bizele verdhë në laborator dhe e vënë atë në një formë doze droge apo ushqime të fortifikuara me këtë proteinë do të jetë në dispozicion në 2-3 vjet.

Lajme përgatitur në www.healthnews.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Hipertensionit
  • Glomerulonefriti
  • Nefropati
  • Veshkave polycystic