Gratë hipogonadizmi


 • Çfarë hipogonadizmi
 • Si është trajtimi i hipogonadizmit femra

 • Çfarë hipogonadizmi

  Hiperhonadotropnyy hipogonadizmi primar - një
  bjerë në funksion ovarian për shkak të hypoplasia tyre të lindur ose
  dëmtime në periudhën neonatale. Kjo hormonet e seksit mashkull
  prodhuar nga vezore dhe nuk përpiqet të trupit
  kompensojë hormonet hipofizë që stimulojnë vezoret -
  gonadotropins. Kështu një sasi të madhe të Gonadotropin gjakut
  - Luteinizing dhe gjëndër Nxitja Hormone (sepse
  quajtur hiperhonadotropnym) dhe të ulët përqendrimet e seksit femër
  hormonet - estrogjenit.

  Shkaqet e hypogonadism primar hiperhonadotropnoy ndryshme:

 • Anomalitë kongjenitale gjenetike (sindromi i Turner)
 • hipoplazise kongjenitale të vezoreve
 • Ndikimi i infeksionit (tuberkulozi, sifilizi, shyta ose shytat)
 • Efekti i rrezatimit jonizues
 • sëmundjet autoimmune
 • heqja e vezoreve për çdo sëmundje.

 • Dëmtuar apo vezoret pazhvilluara nuk mund
  sintetizojnë numër të mjaftueshëm të hormoneve seksuale femërore -
  estrogjenit. Mungesa e estrogjenit shkakton hypoplasia ose atrofi
  gjirit dhe gjymtimin gjenital të femrave. Nëse ky kusht
  lindura apo u ngrit në fëmijërinë e hershme, femër e mesme


  karakteristikat seksuale (gjinjtë, flokët trupi të llojit të femrave,
  depozitimi i yndyrës në llojin e femrave) nuk zhvillohen. Në
  Pacientët të cilët vezore shfaq në fëmijërinë e hershme
  flokët zakonisht i vogël trupi moshës zemrat pubike
  i pazhvilluar, si edhe mitra, vezoret, vagina.

  Një nga simptomat kryesore të hipogonadizmit femër - amenorrhea
  (Mungesa e menstruacioneve). Legen është mollaqe ngushta dhe të sheshtë. Nëse sëmundjes
  u ngrit gjatë adoleshencës, mbeten karakteristikat seksuale,
  i cili arriti të zhvilluar, por menstruacioneve zhduket pëlhurë femër
  organet gjenitale të ekspozuar proceset hollë dhe atrophic.

  Diagnoza e ndihmon një rënie të mprehtë në numrin e gjakut gjymtimit gjenital
  hormonet (estrogjene), rritur përmbajtjen e gonadotropins
  (Luteinizing dhe gjëndër-stimuluese hormone hipofizë). Në
  Ekzaminimi me ultratinguj zbuloi reduktuar në madhësi
  mitrës, vezoreve reduktuar. Kur X-rrezet janë
  osteoporozën (i hedh lëng i kockave) ose rritja e vonuar dhe zhvillim
  kockat.


  Si është trajtimi i hipogonadizmit femra

  Trajtimi i hiperhonadotropnoy hypogonadism fillore
  mjekim. Terapi zëvendësimi i emëruar gjenital femëror
  hormonet (estradiol etinil). Kur menstrualnopodobnoy

  reagim i emëruar kontraceptive të kombinuara me gojë që përmbajnë
  estrogjene dhe progestins (sylest, Diane-35, trykvylar, tryzyston).

  Në moshën e 40 vjet do të emërohet klymonorm, Klementi, trisekvens.
  Terapi zëvendësimi është i kundërindikuar në hormoneve seksuale
  veshkave, melcise, tumoret e organeve gjenitale femra dhe
  sëmundjet e venave periferike (thrombophlebitis).

  Informacion nga nenet "hypogonadism në femra."