Rrethprerja femër


 • Çfarë është rrethprerja femër

 • Çfarë është rrethprerja femër

  Nëse rrethprerja (dmth heqja e prepucit të penisit) përfundimisht i quajtur shpëtimtar pothuajse mashkull e popullsisë botërore nga infektimi me HIV, këtu me goditi në klitoris dhe situatës Labia minora është i kundërt.

  Megjithatë, ne duhet menjëherë të bëjë një rezervë. Kur rrethprerja femër mund të kuptojmë dy operacione krejtësisht të ndryshme:

 • Një
  prej tyre - kapuç mukozale prerje që mbulon clitoris dhe
  Heqja e minora tepër mbuluar me bar Labia. Kjo është absolutisht e
  kirurgji mjekësore dhe nuk ka efekte speciale përveç kozmetike

  efekt ajo ka.
 • Një tjetër lloj - një tradicional
  rrethprerja ritual është praktikuar deri më sot më shumë se
  në 30 shtete afrikane. Ky operacion është kryer jo për qëllime mjekësore ose
  konsiderata estetike dhe etike qëllimet "spastrimit".
  Dhe operacioni është kryer para fillimit të vajzave pubertetit.
  Aeskulapiusit lokal, shamans perekroyuyut vajzat vulvë
  në tuaj - nganjëherë ajo është e kufizuar në heqjen e clitoris,
  nganjëherë duke shkuar nën thikë dhe clitoris dhe serbia.
 • Në këtë
  kryesisht gra, në aspektin e ritualit, të ndjehen më
  kënaqësi turpshëm seksual dhe ndërgjegje të mirë kryen vetëm
  një funksion: riprodhim.


  Që nga kohët e lashta, në procesin e
  rrethprerja femër, asgjë nuk ka ndryshuar. Operacioni përdorur
  thikë ritual; i bisturi kirurgjikale, anestezi dhe pa mikrobe
  trajtim asnjë pyetje.

  Pra rinj afrikanë, ka shumë të ngjarë, jo një herë keqardhje se
  jo i lindur djem. Por duhet të qëndroj - rrethprerja është
  pjesë e detyrueshme e inicimit - dmth konvertimit në normale
  në drejtim të gruas traditë.

  Aktivistët e të drejtave të grave kanë kohë
  duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen globale për këtë, në fakt,
  ritual barbar. Sipas një nga të drejtat më të famshme të njeriut
  Organizatat kjo procedurë në botë ka pësuar 135,000,000

  gratë. Por, para se ai erdhi për fenë dhe traditat, ajo disi
  kthyer një sy qorr.


  Tani ajo merr disa kthesë të ndryshme.
  Grupi i shkencëtarëve suedeze posposterihavshy gratë sudaneze, arriti në përfundimin:
  rrethprerja çon në varfëri. Që ritual që synon
  për ruajtjen e pjellorisë së gruas, në fakt ajo shkatërron. Ndër
  infertilitetit duke kaluar nëpër këtë procedurë ndodh 5-6 herë më shpesh se
  ndër të shmangur kirurgji.

  Arsyeja për këtë situatë është e qartë. Kryer
  rrethprerja johigjienik provokojnë shumta
  sëmundjet inflamatore të traktit gjenital, formimin plagët dhe adhesions.
  Është e qartë se në rrethana të tilla të flitet për konceptimin normale,

  shtatzënia dhe lindja e një fëmijë të shëndetshëm nuk është e nevojshme.

  Moshë
  fondacionet, kërkojnë hajdut mbrojtur pastërtinë
  integriteti dhe vajzat, ekzistenca e një kulti me saj
  ministrat dhe mbështetësit - kjo është me të vërtetë një pjesë e
  kulturë, dhe të shpëtoj të rrethprerjes ritual femërore në afërsi
  Ora nuk është e mundur.

  Megjithatë, tani
  Kundërshtarët rit tani ka aleatë shumë të fortë në fytyrë
  mjekët. Duke shkaktuar dëme për shëndetin riprodhues - kjo është një arsye
  për të apeluar në Organizatën Botërore të Shëndetësisë, apo
  madje drejtpërdrejt në OKB. Ndërgjegjësimi i përpiktë, shëndetësor

  arsimi - të gjitha të cilat të ndihmojnë të rinj afrikanë të fillojnë të kujdesen
  për shëndetin e tyre.

  E vetmja gjë që ju nuk duhet të bëni
  mjekët - është duke u përpjekur për të vënë në ritualit rrethprerja apo më pak
  binarët mjekësore. Nëse ne fillojmë të sigurojë një herë vetëm, shamans
  mjetet, mjet anastezik antiseptik dhe - një traditë vetëm ende
  më shumë vkorenytsya, të merrni lloj mjekësor gjoja mbështetur
  specialistë.

  Informacion nga artikullin "me rrethprerjen femër".