Gratë mosmbajtjeje, trajtim


 • Gratë mosmbajtjeje
 • Diagnoza e mosmbajtjeje urinar femëror
 • Trajtimi i mosmbajtjeje urinar femëror

  Gratë mosmbajtjeje

  Urinar mosmbajtjeje - është urinim i pavullnetshëm që sfidon vullnet.

  Mosmbajtjeje
  mospërmbajtje referohet grupit të sëmundjeve më zakonshme
  ndikon në cilësinë e jetës së grave të prekura. Saktësisht
  gratë, si dhe format e ndryshme të mosmbajtjeje urinar karakterizohet më shpesh
  seksi më i dobët në mesin e popullatës mashkullore, kjo sëmundje ndodh
  shumë më pak. Sipas statistikave evropiane dhe amerikane rreth
  Simptomat 45% e popullsisë femërore të moshës 40-60 vjet vërejtura

  urinim i pavullnetshëm. Sipas hulumtimit të kryer në
  Federata Ruse, simptomat e mosmbajtjeje urinar ndodhin në 38,6% të femrave. Kjo
  për shkak të disa karakteristikat strukturore te sistemit riprodhues femëror.

  Ndër shkaqet e lirimit mosmbajtjeje:

 • mosfunksionim i detrusor (fshikëz muskujve mur);
 • dështim (dobësimit) i muskul unazor i fshikëzës, uretrës;
 • zbutje
  mbështetjes së strukturave të pelvisit. Ata janë të lidhur
  shtatzënisë, lindjes, të mbështjellë në operacionet e legenit
  legen moshën.
 • Shoqëria Ndërkombëtare e mirëmbajtjes (ISC) identifikon format e mëposhtme kryesore të mosmbajtjeje urinar:

 • Stres


  mosmbajtjeje urinar - rrjedhje e pavullnetshme e urinës gjatë stresit (ndryshim
  sjellje, drejtimin, heqjen, kollitjes, qesh, teshtitjes). Një i tillë
  mosmbajtjeje nuk kërkojnë për të urinoj.
 • Urgjent
  mospërmbajtje urinare (sindroma urinare të domosdoshme ose tepër aktiv
  fshikëz) - urinim i pavullnetshëm që ndodh menjëherë
  pas një thirrje e papritur i papërmbajtshëm për të urinoj. Zakonisht pas
  Shfaqja e impulseve të tilla, pacienti nuk mund të ndalet
  urinim dhe jo mustaqe?
  ? Evaet për të kandiduar në tualet;
 • I përzier
  mosmbajtjeje shoqëruar nga thirrje të papritur të papërballueshme për
  urinimi në lidhje me një stres të veçantë (ndryshimi i

  trup, drejtimin, heqjen, kollitjes, qesh, teshtitjes);
 • Urinim i pavullnetshëm -
  ndonjë humbje e pavullnetshme e urinës në çdo kohë. Nëse
  urinim i pavullnetshëm ndodh gjatë natës, gjatë gjumit, pastaj flasim
  i urinim i pavullnetshëm nate;
 • Mosmbajtjeje i përhershëm - permanent
  rrjedhje të urinës, të shoqëruara zakonisht me dështimin e muskul unazor
  aparat, fishkëllima, lidh fshikëzës dhe vaginë, si edhe
  vend jonormal uretër, etj
 • pidkopuvannya,
  pidkopuvannya pavullnetshëm menjëherë pas raportit seksual normal
  urinimi. Zakonisht i lidhur me akumulimin e urinës në vaginë ose
  diverticulum urethral gjatë urinimit.

 • Diagnoza e mosmbajtjeje urinar femëror


  Në mënyrë për të duhet të diagnostikuar dhe të emërojë trajtim kompetent
  kërkon një ekzaminim të plotë të pacientit, duke përfshirë:

 • Mbledhje
  histori - kjo është ekzaminim shumë i parë fazë kur mjeku
  të nevojshme për të siguruar informacionin më të plotë në lidhje me numrin e lindjeve
  natyra e tyre dhe kohëzgjatjen e të gjitha ndërhyrjeve kirurgjikale
  në organet pelvike, si dhe prania e shoqërues
  sëmundjet si diabeti, goditje, etj
 • Studimi vaginale në të cilën swabs marrë nga kanali vaginës dhe qafës së mitrës.
 • Ultratingull e veshkave dhe fshikëzës.
 • Copë litari Test, i kryer për të përcaktuar sasinë e urinës padashur.

 • Studimet Urodynamic (ditar urinim, uroflowmetry (vlerësimi i urinimit) tsystometriya (presion i matur në fshikëz gjatë lëngun e saj e mbushjes përmes kateter) uretrës profilometer (matjen e presionit në uretrës), electromyography (matjen tkurrje të muskujve perineal).

 • Trajtimi i mosmbajtjeje urinar femëror

  Trajtimi i mosmbajtjeje urinar varet nga forma e saj dhe zbuloi kërkon qasje të ndryshme.


  Tani, për trajtimin e stresit mosmbajtjeje urinare në rreth
  Bota është bërë standard ari për performancën minimalisht invazive loop
  (Sling) operacionet. Përveç
  kirurgji është shpesh konservator

  Trajtimet që përfshijnë ushtrime të veçanta për muskujt e perineum
  (Kegel ushtrime), terapi biofeedback, magnetike
  Stimulimi i sistemit neuromuskular të katit legenit dhe legenit
  legen, aplikimi lokal i terapisë hormonale në pacientët
  mosha primenopauzalnoho.

  Për trajtimin e fshikëzës tepër aktiv
  fshikëz (Gump) duke përdorur terapi të drogës. Trajtimi kirurgjik
  Pacientët e tillë është e kundërindikuar.

  Pacientët që vuajnë nga i përzier
  mosmbajtjeje, mbajti dy-hap regjim: hiqet
  Simptomet e fshikëzës tepër aktiv
  fshikëz, dhe pastaj kryer operacionit për mosmbajtjeje

  nën stres.

  Trajtimi i urinim i pavullnetshëm përfshin përdorimin e terapisë të sjelljes, terapi fizike, si dhe ilaçe.

  Informacion nga artikullin "mosmbajtjeje urinar në gratë."