Banorët fusha rrallë bërë vetëvrasjeSipas psikiatërve që e ekzaminuara problemin e vetëvrasjes në malore, tendenca vetëvrasëse shfaqet tek njerëzit përmes uria oksigjenit të trurit, e cila shkakton stres e metabolizmit të trupit. Sidomos kjo është tipike për ato banorëve të malit, që vuajnë nga forma të ndryshme të çrregullimeve mendore, të tilla si depresioni.

"Në sinkronizim studimit fushë e vetëvrasjes nuk është shumë e shumë punë, por astma dhe ndotja e një kohë të njohur si arsyen kryesore që rritja e numrit të vetëvrasjeve në botë - thotë Dr. Perry Renshaw (Perry Renshaw), profesor i psikiatrisë dhe një nga autorët e studimit .

- Megjithatë, në qoftë se ka ndonjë faktor që rrit rrezikun e vetëvrasjes, ne kemi nevojë të dinë për të ".

Paraqitjen e të dhënave të jetojnë në malet e amerikanëve, hulumtuesit nga Shtetet e Bashkuara ka marrë një përgjigje nga shkencëtarët e Koresë së Jugut të cilët kanë treguar një situatë të ngjashme: në SHBA e numrit të vetëvrasjeve në mesin e të jetuarit në një lartësi prej 6500 metra tri herë më të larta se sa numri i vetëvrasjeve në mesin e banorëve të detit, tejkalimi ishte Korea e Jugut 125 për qind.

Shkencëtarët nuk nxitojnë për të bërë konkluzione definitive, duke thënë se ende ka nevojë për një shumë të hulumtimit, duke marrë në moshë të llogarisë, gjinisë, arsimit, përkatësisë etnike, predispozicion gjenetik të çrregullimeve mendore, statusit social dhe ekonomik.


Nëse zbulimi është konfirmuar, ajo ka qenë sugjeruar se qeveria dëshiron ta zhvendosur kodrina banorët në fushat, të cilat kërkojnë shpenzime të mëdha financiare të të dy të vendit dhe më i vetëvrasjeve të mundshëm.