Mëlçisë yndyrore, trajtim degjenerim yndyror


 • Çfarë steatoza
 • Si është trajtimi i mëlçisë yndyrore

 • Çfarë steatoza

  Akumulimin e yndyrës në qelizat e mëlçisë shpesh një reagim të mëlçisë
  intoksikimet ndryshme (efekt toksik). Ndonjëherë ky proces
  shoqëruar me sëmundjet ose kushtet të caktuara
  trupi (për shembull, uri).


  Shkaqet e mundshme të mëlçisë yndyrore janë: sëmundje
  trakti gastrointestinal dhe biliar, obeziteti, diabeti
  Diabetin tip 2, sindromi i paaftë tretje intestinal dhe
  thithjen, gluten enteropatia, sëmundja Wilson dhe
  disa të tjera të përcaktuara gjenetikisht sëmundje, kronike

  dehje alkoolit, medikamente të caktuara (kortikosteroidet,
  estrogjenit, tetracycline, etj), infeksionet bakteriale, viruset,
  sëmundjet sistemike dhe disa sëmundjeve dhe kushtet e tjera (të rreptë
  vegetarianism, etj).


  Mëlçisë yndyror shoqërohet shpesh me fshikëz e tëmthit dyskinesia, veçanërisht në prani të tëmthit.

  Në mënyrë të arsyeshme
  Degjenerimi i rëndë yndyror i hepatocytes shoqëruar nga shumë njerëz
  Sëmundjet dhe intoksikimet. Në veçanti, pothuajse të gjithë kronike
  Hepatiti viral, veçanërisht hepatitit C, shpesh i shoqëruar nga yndyrë
  degjenerimi i mëlçisë. Në zhvillimin e mëlçisë yndyrore jo përjashtohet
  predispozicion gjenetik.

  Pavarësisht nga fakti se


  steatoza sigurisht reduktuar gjendjen funksionale të mëlçisë,
  nga laboratori konvencionale teste konfirmoj këto shkelje
  pothuajse e pamundur.
  Duke pasur parasysh pacientët arsye shpesh janë të sigurtë
  simptoma të tjera subjektive dhe objektive të lidhura me primar
  sëmundje. Për shembull, mëlçisë yndyrore, të cilat zhvillohen në lidhje me
  dehje kronike alkool, shpesh e karakterizuar nga
  ul oreksin, gulçim dhe simptoma të tjera. Ndonjëherë ka ankesa
  ashpërsia dhe parehati në sektor të djathtë e sipërme, më keq në
  lëvizje. Vetëm tomography llogaritur dhe rezonancë magnetike

  Imazhe mund në disa raste për të zbuluar infiltrimin yndyror
  mëlçisë. Duke përdorur këto metoda më mirë i njohur yndyror fokale
  Infiltrimi i mëlçisë. Por edhe në këto raste diagnoza është e konfirmuar
  vetëm biopsi i mëlçisë nën kompjuter kontrollit
  tomography.

  Ndonjëherë yndyror të mëlçisë ndodh tek njerëzit
  pa shkak. Gjithsesi, kur kjo situatë nuk mund
  të vendosur se një arsye e mundshme për zhvillimin e saj, ajo i takon
  Forma Cryptogenic (idiopatik).


  Si është trajtimi i mëlçisë yndyrore

  Për të provuar
  dhe të organizojnë trajtimin e mëlçisë yndyrore me diversitet të tillë

  shkakton shkakun e saj, është e vështirë. Terapia duhet të drejtohen
  për të eliminuar shkaqet në eliminimin e çrregullimeve të tretjes dhe sindromeve
  shërim thithje e funksionit të mëlçisë. Kjo përjashton
  duke marrë drogë të caktuara dhe abuzimin e alkoolit.

  Nëse
  faktor shkakor hequr, i vendosur kurs dhe simptomatike
  trajtim, pacienti duhet të këshillohen që të mbetet nën mjekësor
  Mbikëqyrja edhe gjatë vitit, dhe ndoshta më gjatë. Çdo 2 muaj
  duhet të vlerësojnë shëndetin dhe statusin fizik, 1 në çdo 3 muaj
  përsëritur transaminazave serum studim dhe 1 në çdo 6 muaj
  kryejë ultratinguj. Vazhdo trajtimin për 1 vit ose më shumë.

  Në kushtet e progresion të dështimit të mëlçisë mund të kërkojnë transplantim të mëlçisë.

  Ne hetojë
  Efikasiteti terapeutik i acidit ursodeoxycholic (UDCA).
  Supozohet praninë e një të fundit mbrojtëse,
  veprim cipë. Në studimet pilote përdorimit
  acid ursodeoxycholic (në një dozë prej 13-15 mg / kg / dite) për 12 muaj
  i shoqëruar nga përmirësime të rëndësishme në testet e funksionit të mëlçisë,
  fenomene reduktimin e steatoza e mëlçisë pa peshë të konsiderueshme
  trup.

  Relevante është përdorimi i drogës,
  përmbajnë phospholipids "thelbësore", të cilat janë kryesore
  elemente në strukturën e membranat e qelizës organelet mëlçisë dhe të sigurojë

  normalizimin e metabolizmin e lipidet, proteinat dhe
  funksion detoksifikimin e mëlçisë; rivendosur dhe ruajtur
  Struktura qelizore e mëlçisë. Për shembull, drogës Essentiale N.
  Informacion nga neni "mëlçisë yndyrore".