Fat i pengon gratë të shpëtuar kujtesësStudimi i fakultetit mjekësor në Northwestern University SHBA (Universiteti Northwestern) gjeti një shoqatë të qartë midis trashje të tilla si "dardhë" (yndyrë në kofshë) dhe një përkeqësim të rëndësishme të trurit. Kjo trashje "mollë" (ku yndyrë është ruajtur kryesisht rreth belit) nuk ndikon në funksionin e trurit njëlloj i dëmshëm. Hulumtuesit thonë se kjo shtresë yndyrë specifika në fushën e mollaqe dhe këmbët e sipërme të lidhura me hormonet specifike, citokineve që janë prodhuar në sasi të lartë, në varësi të llojit mbizotërues të yndyrës në trup. Citokinet shkaktojë proceseve të ndryshme inflamatore, duke përfshirë ndikojnë në aftësinë e trurit për të përpunuar informacionin.

Studimi i përfshirë 8.745 grave të moshës shëndetshëm mendërisht postklimakterychnoho (65-79 vjet). Të gjithë pjesëmarrësit janë testuar për statusin e kujtesës, rezultat maksimal që ishte 100 piket. Ajo doli se në më shumë yndyrë në gratë, më keq gjendjen e saj e kujtesës: përkeqësuar çdo tepërta rezultate artikull BMI e testit edhe me një pikë.

Hulumtim nuk është përfunduar. Shkencëtarët thonë se ju duhet të bëni është shumë punë për të bërë një ndikim negativ në trurin e një lloji të caktuar të yndyrë. Në çdo rast, studiuesit thonë se, edhe në qoftë se ne nuk mund të ndikojë ku depozitohet kryesisht yndyrë në trupin tonë, ne patjetër që mund të punojnë në të përgjithshme yndyrë rënie trupit.