Efikasiteti i mjekësisë bimore me mastitë dhe PMS
Në mënyrë tipike, në fazat e para të zgjedhjes Inflamacioni i gjirit është bërë në favor të produkteve jo-hormonale bimor. Si një ilaç i besueshëm për trajtimin dhe parandalimin e mastitit dhe PMS mes mjekëve dhe pacientëve kanë provuar të gjatë për të mbjellë drogës jo-hormonal Mastodinon ® kompania "Bionorica" (Gjermani). Mastodinon ® ka bakterie, mekanizëm dopamynerhycheskym i veprimit (efekt në receptorët D2 laktotrofov gjëndrra e hipofizës), i cili zvogëlon sekretimin e Hormoni adenohypophysis. Kështu prodhimi normal i hormoneve gonadotropik hipofizë, duke çuar në eliminimin e dështimit të korpus luteum dhe çrregullime menstruale të lidhura dhe shterpësinë.

Duke ulur Hormoni është nën përgatitjes regresionit të proceseve patologjike në gji me mastopathy fibrocystic dhe dhimbje ankorua ciklike (mastalgia, mastodynia). Shkelja e proceseve Hormoni tajitje mund të ndodhë në formën e hyperprolactinemia latent, i cili luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e sindromi premenstrual. Në pacientët që marrin drogën, për shkak të përbërësve të tij kompensuar manifestim të tillë të PMS si dhimbje koke, ndryshueshmëri mendore, nervozizëm, dhe depresioni.

Përbërës kryesor aktiv është Mastodinon ® ekstrakt i pemës dlirë apo një tjetër - Vitex shenjtë.


Kjo bimë është përdorur në mjekësinë tradicionale që nga kohët e lashta. Frytet e VitEx zvogëlojë sekretimit Hormoni, që çon në regres e proceseve patologjike në gji, si dhe lehtësim të mastalgia. Me këtë çekuilibër substancave eliminuar mes estradiol dhe progesterone në trupin e femrës. Pemë Përgatitjet bazuar dëlirë është efektive për trajtimin e formave të shpërndara të mastitë. Mastodinon ® është një preparat i kombinuar, ajo gjithashtu përfshin: vasilistnikovidnyy steblelista, violet alpine, hrudoshnik kasatik i hidhur i gjallë, tigër zambak. Megjithatë, një dallim i rëndësishëm Mastodinon ® i shumë "aditivëve të ushqimit", që është provuar klinikisht produkt medicinal me bazën e provave të lartë.

Mastodinon ® është prodhuar në Gjermani nga "Bionorica" ​​teknologjitë më moderne duke përdorur metoda të reja dhe materiale ekologjikisht miqësore të para.

Në 10 vitet e fundit këtu dhe jashtë vendit janë kryer disa studime klinike që ilustruara e Mastodinon ®.

Në një multicenter, dy të verbër, studim randomized, placebo të kontrolluara double-bedel i kryer nga Profesor WUTTKE W. - Me pjesëmarrjen e 120 grave të studiuar efektivitetin Mastodinon ® në zgjidhje dhe tableta për lirimin e mastodynia. Pacientët ishin ditarë dhimbje prag të menstruacioneve, duke përfshirë vlerësimin e intensitetit të dhimbjes në një shkallë analoge vizuale (nga 0 mm si asnjë dhimbje në 100 mm dhimbje si i padurueshëm).

Paralele Simptomat e vlerësuara PMS (ënjtje, dhimbje barku, dhimbje koke, çrregullime emocionale). Pas cikle 3 të trajtimit të ulet në intensitetin e dhimbjes ishte 36,5 mm në zgjidhjen e sfondit Mastodinon dhe 36,7 mm në pllakat sfond të drogës ishte shumë e ndryshme nga dinamika e placebo - një rënie prej 20,8 mm (p = 0,0067, p = 0,0076). Efektiviteti i trajtimit është parë pas ciklit të reduktimit 1 e dhimbjes sipas Vas 22,5 mm në pacientët që marrin zgjidhje Mastodinon 10,5 mm në grupin placebo (p = 0,00472). Përveç kësaj, simptomat e PMS regjistruar në mënyrë të konsiderueshme më pak në grup ndërhyrje në krahasim me placebo.

Një tjetër, studim placebo të kontrolluara randomized, double-verbër i efektit të Mastodinon (rënie) në trajtimin e mastalgia ciklike u krye M.Halaska et al. Drogës Mastodinon hetohet në mënyrë aktive në Rusi.

Është e njohur se mjekësi bimor mban më të ndjeshme metodat ndikim që të jetë e mundur me një sëmundje të veçantë. Preparatet bimore në përgjithësi janë më mirë tolerohet, shkaktojnë më pak efekte anësore, të mundësojë përdorimin afatgjatë - dhe si monoterapi dhe në kombinim me ilaçe të tjera. Një tipar i rëndësishëm Mastodinon ® është se ajo është efektive dhe në patologji të gjirit, dhe në shkelje të ciklit menstrual dhe PMS.