Etmoyidyt dhe sfenoyidyt


 • Çfarë etmoyidyt dhe sfenoyidyt
 • Arsyet etmoyidytom dhe sfenoyidyty
 • Si është e etmoyidyt dhe sfenoyidyt
 • Diagnoza dhe trajtimi etmoyidytom dhe sfenoyidyty

 • Çfarë etmoyidyt dhe sfenoyidyt

  Etmoyidyt - një inflamacion i hekurave të labirint.
  Sfenoyidyt - inflamacion i sinus në formë pyke. Sëmundja mund të jetë
  unilateral ose bilateral, dhe i shoqëruar nga lezione të tjera
  sinuses paranasal.

  Sëmundja mund të zhvillohet në çdo moshë.


  Arsyet etmoyidytom dhe sfenoyidyty


  Etmoyidyt
  mund të ndodhë si një komplikacion i rinitit akute, gripit, fruthit,
  fruth i keq dhe sëmundjeve të tjera infektive. Etmoyidyt akute
  me dëmtimin e mureve të kockave ndodh kryesisht në fruth i keq.


  Sfenoyidyt është e rrallë dhe është i lidhur zakonisht me sëmundje prapa
  labirint grilë celular.


  Si është e etmoyidyt dhe sfenoyidyt


  etmoyidyt mërzit dhimbje koke, dhimbje të ngutshme në rrënjë të hundës
  dhe hundë. Bold i parë i lëngshëm, dhe qelb. Ashpër
  ndjenjë reduktuar e erë është shumë më e komplikuar frymëmarrje hundës. Temperaturë
  Trupi ngritur.

  Kur pacientët sfenoyidyti ankohen e kokës
  dhimbje. Më shpesh ajo është lokalizuar në kurorën, kreu thellë
  dhe qafën, fole sy. Dhimbje kronike është ndjerë humbje
  në kurorë dhe mund të shtrihet në kokë. Ndonjëherë pacientet
  ankohen për rënie të shpejtë.  Diagnoza dhe trajtimi etmoyidytom dhe sfenoyidyty


  sinusit dyshuar duhet të referohen otolaringolog. Kryesor
  Metodat e hulumtimit në sinusit është sinus radiografi,
  dyafanoskopyya.

  Kur sfenoyidyti rekomanduar instalacioni shpeshta
  vasoconstrictor zgavrën hundës (halazolin, naftizin etj).
  Sensing zgjatur sëmundje dhe larja e rekomanduar
  zgjidhje sinus antibiotik. Ndonjëherë kirurgjikale treguar
  ndërhyrje (p.sh., heqje e fund pasmë të shell mes).

  Proceset e patrajtuara akute mund të lëvizin në kronike, mund të zhvillojnë abscese, meningjit.

  Informacion nga neni "etmoyidyt. Sfenoyidyt. "