Erozioni, mitet dhe realiteti


 • Si mund të shmangur këtë?


 • "Ju erozioni i qafës së mitrës." Në të tilla
  Sipas mjekëve gratë reagojnë në mënyra të ndryshme. Disa fillojnë të shqetësohen tjerët
  referohen kjo pothuajse indiferent. Mundësia e parë është i qartë, i durueshëm
  mendoni për shëndetin tuaj me mjekun dhe të marrin
  masat e përshtatshme të trajtimit. Por pse ndonjëherë atje
  një tjetër qëndrim alternativë për këtë problem?

  Ose
  ajo dëgjoi nga miqtë e saj se erozioni i qafës së mitrës mund
  lindin dhe pastaj të kalojë më vete, të tilla si pas lindjes së fëmijës.
  Gjithsesi, pse merak: nuk ka dhimbje, e përgjithshme
  shëndetësor nuk vuan.

  Me të vërtetë
  sëmundje beninje të mitrës nuk i shkaktojnë dhimbje

  ndjesi ajo ndjehet mirë, vetëm herë pas here mund të forcohet
  lengjet vaginale.

  Në fakt ajo nuk është.
  Gradualisht, në mungesë të trajtimit, kundër erozionit që dalin komplot
  dysplasia i qafës së mitrës.  Dysplasia -
  Ky ndryshim në qelizat e indeve të natyrës qafën e mitrës precancerous. Dritë Dysplasia
  shkallë është shpesh në inflamacion të mitrës. Është e njohur se
  Infeksioni me infeksion të njeriut papillomavirus (PVI) rrit rrezikun e dysplasia
  10 herë. Ka dysplasia i butë, të moderuar dhe të rëndë.
  Në dysplasia moderne letërsisë dhe karcinomës preinvasive qafës së mitrës
  mitra është konsideruar si një humbje të vetme me shkallë të ndryshme të ashpërsisë


  dhe të përdorin termin "neoplasia qafës së mitrës intraepiteliale" -
  CIN I, II dhe III, ose "intraepiteliale squamous
  Shkatërrimi »- SIL ulët dhe të lartë shkallë.

  Nëse
  nuk shpenzojnë trajtim adekuat, procesi mund të përfundojë
  Formimi tumor, i cili ndodh në gratë e riprodhuese
  fëmijët në këto situata më shpesh. Sipas MZRF kulmin
  Llogaritë PVI sëmundje për gratë e moshës riprodhuese
  dhe kjo është me anë ky grup rrit incidencën e kancerit të qafës së mitrës (KP).

  Dysplasia
  Unë shkallë (i butë) gradualisht degjeneron në të rënda, dhe
  në kancerin e qafës së mitrës.

  Kanceri i qafës renditet e dyta në frekuencë
  në mesin e tumoreve malinje të organeve gjenitale femërore. Shkaqet e Sëmundjeve
  Poshtë qafës: rëndësia e madhe për praninë e papillomavirus njeriut
  infeksion, virusi simpleks herpes. Gjithashtu erozioni i qafës së mitrës të ndodhë
  në sfondin e Chlamydia, mikoureoplazmennaya dhe infeksione të përziera. Të gjitha këto
  llojet e infeksioneve janë një grup i sëmundjeve që transmetohen seksuale.

  Shpesh
  Gratë që vuajnë nga sëmundjet e qafës së mitrës, hormonal të nënkuptuar
  abuzimi, duke e bërë të vështirë për të trajtuar sëmundjen.


  Si mund të shmangur këtë?

 • Çdo grua, pavarësisht nga mosha, duhet të kërkojë

  gjinekolog 2
  herë në vit, me kryerjen e sondazheve cytomorphologycal
  Prania e atipike qelizave (p.sh., precancerous).


  Kolposkopi -
  një ekzaminim i detajuar i mukusit cervikal në 15x dhe më shumë
  zmadhime me një shkallë të lartë të probabilitetit për të dalluar
  dashamirës nga ndryshimet malinje. Shpesh ky studim
  i shoqëruar nga testet diagnostike Schiller, kur qafën e mitrës bojë
  zgjidhje jod që mund të zbulojë fushat e ndryshuar që
  nuk grumbulluar jod dhe duken njolla të ndritshme në një sfond të errët
  qafën e mitrës paprekur. Këto vende dhe studiuar nga citologjike
  studimit (Smears pap në Citologjia).

  Edhe pse kjo metodë është
  dhe vysokodostovernym, ajo ende ka të bëjë me
  gabim. Prandaj, diagnoza përfundimtare është bazuar në
  ekzaminim histologjik i qafës së mitrës, ndërsa një biopsi dhe / ose scraping
  qafën e mitrës.
 • Duke përdorur metoda moderne diagnostike për të identifikuar sjelljen e mundshme
  infeksionet, çrregullimet hormonale.


  Vetëm
  pas inspektimit të duhur mund të filloni trajtim.
  Faza e parë
  është një riorganizim, dmth heqja e agjentit infektiv së gjenitale
  traktin e pacientit. Pastaj ka disa metoda të ndryshme të ekspozimit
  në ind jonormal të qafës së mitrës.


  Kjo
  dhe të djegurit kimike dhe electrocautery, cryosurgical

  trajtim dhe terapi lazer.


  Të gjithë
  Kjo bën të mundur për të trajtuar çdo pacient individualisht,
  është e rëndësishme për të arritur rezultate të mira në trajtimin e sëmundjeve të qafës së mitrës
  mitër.
 • Të gjinekologë në Paveletskaya është i mirëpritur dhe të trajtuar pacientët me sëmundjet e qafës së mitrës
  mitër.