Erozioni i qafës


 • Erozioni i qafës
 • Zverk
 • Shkaqet e sëmundjeve të qafës së mitrës
 • Kanceri i qafës
 • Patologjia i qafës
 • Përmbledhje e qafës së mitrës


 • Erozioni i qafës  Erozioni i qafës, termi është përdorur shpesh gjinekologët, por ajo mbart shumë pak informacion. I qafës Erozioni - një emër gjenerik përdorur nga të shënuar zonën e skuqje në qafën e mitrës, të dukshme me sy të lirë kur shihet në pasqyrë.
  Zverk  Qafën e mitrës - është pjesë e mitrës, që shërbejnë vaginë. Kjo është e vetmja pjesë e sistemit riprodhues të femrës, provim në dispozicion të drejtpërdrejtë. Megjithatë, ajo është në këtë pjesë të zhvillimit të keqdashje më të zakonshme të sistemit riprodhues të femrës (përveç gjirit) - kancerit të qafës së mitrës.

  Arsyeja është shpesh masat e pamjaftueshme të përdorura në zbulimin e erozionit qafës së mitrës.
  Shkaqet e sëmundjeve të qafës së mitrës  Arsyeja sëmundjet e shpeshta të qafës së mitrës në lidhje me vendndodhjen e saj anatomike - ajo vepron në vaginë, kështu që çdo inflamacion infeksion shkon tek ajo.
  Brenda mitrës është kanali që lidh atë të mitrës. Muret e kanalit janë të veshur me të ashtu-quajtur epiteli kolone, qelizat e cila është një vend ideal i banimit të shumicës së baktereve dhe viruseve. Prandaj, edhe në trajtimin e infeksioneve të vaginës (vaginitis, vaginitis) brenda e patogjeneve cervikal kanalit mund të jetë.


  Erozioni i qafës, e përbërë tërësisht nga epiteli kolone mbështet inflamacion, kështu që prania e saj shpesh është e mjaftueshme për të kufizuar antibiotik duhet të hiqen shumë burimin e infeksionit. Gjatë marrëdhënieve seksuale qafën e mitrës të plagosur, dhe rreziku i transmetimit.

  Shumica infeksionet patogjene që prekin qafën e mitrës, transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual. Kështu, parandalimi parësor i sëmundjeve inflamatore, erozioni dhe kancerit të qafës së mitrës është përdorimi i kondomit, edhe në qoftë se kontracepsioni arrihet me mjete të tjera (p.sh., pilula e kontrollit të lindjes). Duke pasur shumë partnerë seksualë rrit rrezikun e sëmundjeve të qafës së mitrës, si ajo rrit ngarkesën në sistemin imunitar të grave.

  Ekzistenca e vazhdueshme e inflamacionit të çon në ndryshime në vetitë e qelizave dhe për të rritur shpejtësinë e shpërndarjes së tyre, e cila mund të çojë në formimin e tumoreve beninje - në fillim, pastaj malinje. Transmetueshme seksualisht viruseve dhe - herpes gjenital dhe papillomavirus njeriut, roli i të cilit në zhvillimin e kancerit të qafës së mitrës provuar.


  Pra, ju vijnë në një specialist për të kontrolluar statusin e qafës së mitrës. Kjo është një pikë themelore. Fakti që shumë janë të frikësuar për të trajtuar erozionit, frikë e fjalës "djegur". Fjalë e ka atë që ju nuk mund të djegur qafë të zhveshur, dhe se erozioni është e njëjtë, veçanërisht në qoftë se ju përdorni tampona me vaj detit buckthorn, mjaltë dhe diçka tjetër.

  Përveç kësaj, qendrat e pagesave është trajtim modë lazer e sëmundjeve dhe në gjinekologji në vendin e parë - erozioni i qafës së mitrës. Një tjetër thashetheme ekziston se kanceri lind vetëm në verë dhe vetëm nëse dikush me të afërmit e sëmurë. Çfarë është realiteti?
  Kanceri i qafës  Kanceri i qafës - keqdashje më e zakonshme e organeve gjenitale femërore, me përjashtim të gjirit.


  Mosha mesatare e kancerit të qafës së mitrës - rreth 40 vjet, por sepse gratë rregullisht vizitojnë gjinekologun në këtë moshë fillon të ulur incidencën e kancerit të qafës së mitrës (patologji është zbuluar dhe të trajtohen para), por në gratë e reja nën 35 viteve ajo është rritur në mënyrë dramatike në 10 vitet e fundit (sepse ata janë të frikësuar për të trajtohet).
  Çdo anomalitë e mitrës gjatë trajtimit të zgjatur patrajtuara ose në mënyrë jo të ekzistencës mund të kthehet në kancer të qafës së mitrës.


  Ndër të ndryshme të patologjisë cervikal vetëm shumë pak sëmundje të trajtohen konservative (dmth nuk ka kirurgji). Në këtë rast, përdorimi i mundshëm i lazer terapeutik. Por dëshmi duhet të krijojë specialist në patologji të qafës së mitrës, kështu që ai vendos një diagnozë të saktë. Gjinekolog Drejt dhe sidomos ekspert në mjekësi lazer nuk duhet të ndikojnë në zgjedhjen e trajtimit. Përdorimi i tampona me vajra dhe ushqyesve lloji i mjaltit kundërindikuar në çdo rast.

  Ato përshpejtojnë ndarjen e qelizave, dhe erozioni i shërimit, por qelizat vazhdojnë të ndahen me shpejtësi, e cila lehtësisht çon në zhvillimin tumorit.


  Trajtim modern i patologjisë qafës së mitrës - është lazer e tij kirurgjik heqjen. Ndryshe diathermocoagulation ofruar në klinikat antenatal, kirurgji lazer lë plagët në qafë, dhe gratë treguar nulliparous. Ajo është e vetmja metodë trajtimi që lejon për të hequr patologjinë nën mbikëqyrjen e një sy në atë thellësi, e cila është e nevojshme, dhe kjo shmang përsëritje (përsëritje) patologjinë sepse nuk e tij hiqet plotësisht.
  Patologjia i qafës  Patologjia i qafës pothuajse nuk shfaqet. Simptomat që kërkojnë kërkesën tuaj tek gjinekologu, ndarjen e ka, por më veçanërisht sanious shfaqen pas raportit seksual. Mos harroni parimin e përgjithshëm të mjekësisë: trajtoj ato sëmundje që janë vetëm duke filluar ose ende nuk ekzistojnë. Shkoni te mjeku kur ju nuk keni shqetësuar për ndonjë gjë. Mos prisni për simptome.


  Më të zakonshme situatë e tillë: Ju vijnë në gjinekologu tim, ai thotë se ju keni erozion. Tjetër 2 opsione: Nëse erozioni është i vogël, ajo ofron swabs me vaj nëse është i madh - moxibustion. Çfarë ju duhet të dini: rreziku i patologjisë qafës së mitrës nuk varet nga madhësia e tij.

  Për më tepër, ka situata ku patologji nuk është syri i dukshëm nevoooruzhennym. Atëherë askush nuk do të vërë të diagnostikuar edhe me "erozioni".

  Prandaj, ju duhet të kontaktoni një specialist në patologji të qafës së mitrës edhe në qoftë se ju mendoni se nuk ka erozion. Le të ju them këtë. Dhe në qoftë se ajo është, atëherë ajo duhet vetëm të drejtuar specialist. Rreth tampona - shih më lart. Gjetur se një e treta e femrave me ndryshimet precancerous në qafën e mitrës, e përdorur tampona para vaj për trajtimin e erozionit.


  Pra, ju vijnë në një specialist në patologji të qafës së mitrës (kabinete të tilla janë në dispozicion në të gjitha qendrat e mëdha, klinika dhe karrige medvuziv).


  Përmbledhje e qafës së mitrës  Kur një grua është në një karrige gjinekologjike, mjeku i parë shqyrton organe gjenitale të jashtme, dhe pastaj do të vazhdojë për të studiuar qafën e mitrës. Pra, ajo duhet të jetë, dhe ju mund të insistojnë që kjo të bëhet në një studim dy-vjeçare, v. K. Hands mund të plagosë qafën nëse ka një dështim, dhe pas dy viteve të studimit model do të jetë i pasaktë.

  Për të parë qafën e mitrës në pasqyrë vaginë injektuar - në vetëm një pjesë të pakëndshme të procedurës shumë.
  sepse ata shpesh metalike dhe të ftohtë. Në firmat tregtare ndonjëherë përdorin pasqyra plastike e disponueshme, ata janë të shitur, ju mund të blejnë dhe të vijnë në pritjen me pasqyrë të tij.

  Pas futur një pasqyrë për të drejtuar qafën e mitrës të lehta dhe të shqyrtojë atë me sy të lirë.

  Kjo është në dukje vetëm për shkelje të rënda të padallueshëm tyre nga njëri-tjetri, ata duken si zonë të kuqe, të quajtur erozioni i qafës së mitrës. Atëherë mjeku duhet të marrë vija mbi florën dhe Citologjia, pastaj kaloni një kolposkopinë zgjeruar.