Erozioni i qafës gjatë shtatzënisë


 • Foto Colposcopic
 • Gjendja e mukusit gjatë shtatzënisë
 • atypia


 • Fotografitë Colposcopic  Foto Colposcopic cipë vaginal mukoza e mitrës në femra të shëndetshme është e ndryshme në ditë të ndryshme të ciklit menstrual.


  Në fazën e parë - një ngjyrë të sheshtë dritë rozë nuk ndryshon në mënyrë të konsiderueshme pas trajtimit mucous zgjidhjeve për t'u ngjyrosur


  Në fazën e dytë, kur aty është lëkurë e shtresës sipërfaqësore të epitelit shtresuar squamous, mukoza membranës është ende e qetë, ngjyrë rozë, por përveç të fillojnë të jetë anijet visualized. Kjo është e kuptueshme, pastaj një shtresë e epitelit shtresuar squamous bëhet më e hollë.

  Këto anije pas duke përdorur zgjidhje bojë jap një tablo karakteristike të quajtur lehtësim papilare.


  Ndryshimet në mukoza vaginale e mitrës, si të përmendura më lartë, që lidhen me luhatjet në nivelin e hormoneve seksuale të femrave (dominimi estrogjenit në fazën e parë të ciklit menstrual dhe progesterone në sekondë).


  Tani imagjinoni se si duhet të ndryshojë përqendrimin e hormoneve gjatë shtatzënisë, ndërsa placentës - një lloj organi të përkohshëm endokrine në femra.
  Natyrisht membrana vaginal mukoza e mitrës do të mbetet pa përgjigje për këto luhatje.
  Gjendja e mukusit gjatë shtatzënisë
  Në tremujorin e parë të mukusit shtatzënisë bëhet ngjyrë kaltërosh. Ka hyperplasia squamous epiteliale, diferencimi shpesh shqetësuar qelizë, ka një numër të madh të qelizave në një gjendje të mitozës. Mukoza membranës trashet kanali i qafës së mitrës, qelizat kolone epitelit rritur dhe e gjithë kjo e shoqëruar me rritje të departamentit të mukusit. Hypertrophy dhe rezervë qelizat.


  Në II dhe III tremujorit, për shkak të rritjes së nyjeve cervikal kufi epiteli mund të lëvizin në drejtim të sipërfaqes vaginale së mitrës që është formuar ectopia fiziologjik.


  Përndryshe normë fiziologjike në një numër të vogël të grave në mukozën e qafës së mitrës mund të tregojnë fushat e përhapjes ind decidual (përkthim i fjalëpërfjalshëm - nuk ka ind) të quajtur detsiduoz dhe kujtoj ato kur shihet me sy të lirë exophytic (rritje nga jashtë) formë e kancerit.
  Lokalizimi detsiduoza mund të jenë të ndryshme: në os jashtëm, qemer vaginal në kanalin e qafës së mitrës, etj


  Detsiduoz colposcopy përcaktohet shumë lehtë, dhe jepet një detsiduoza literal përkthim pasi nuk ka ind, ajo zhduket vetvetiu pas lindjes.


  Megjithatë, mbani mend se edhe në shtatzëni fiziologjike dhe kolposkopychesky, dhe atypia citologjike mund të shfaqin disa qeliza, duke e bërë të vështirë për të korrigjuar diagnozën.
  Atypia  Nuk ka pse të keni frikë nga fjala "atypia" dhe të bëjë atë të drejtë nga kanceri. Atypia - është vetëm qeliza atipike, të cilat kanë disa ndryshime. Dhe si unë u tha më lartë: "Në tremujorin e parë të shtatzënisë ...... etj", dmth trupi është duke u përgatitur për punë, duke ndryshuar qelizat për të kryer funksionet e tyre edhe gjatë shtatzënisë dhe lindjes dhe atypia (qelizat atipike) në këtë rast - ajo nuk është kanceri, ajo është si normal.
  Por, që nga ndryshimet në trupin e njeriut nuk është gjithmonë e mundur të parashikohet me saktësi 100%, dhe gjatë diagnozës shtatzënisë aspak e vështirë, kështu që është e nevojshme për të kryer vëzhgimin dinamik e përdorimit Colposcopic detyrueshme të Citologjia, nëse është e nevojshme, dhe metodat histologjike.


  Vetëm nuk kanë nevojë për ndonjë trajtim, detsiduoz nuk trajtohet, këtë normë fiziologjike. Çfarë është norma-trajtojnë, le të vetëm djeg - ngrirë jashtë? Si ectopia pa shenja të atypia.


  Pra, nëna e ardhme, mos u shqetësoni nëse gjinekolog gjatë inspektimit normale t'ju rregullojmë disa "vend-dhe-a-shnye" ndryshime në qafën e mitrës.

  Ndiqni colposcopy dhe çdo gjë do të bien në vend.