Erozioni i qafës pas lindjes


 • Erozioni i qafës
 • Mangësitë qafën e mitrës
 • Arsyet për boshllëqet
 • Përse?


 • Erozioni i qafës  Kur Erozioni gjerësisht kuptoj epitelin normale cilindrik, i cili u zhvendos nga os të qafës së mitrës, e cila në mënyrë ideale nuk duhet në gratë e moshës riprodhuese për të lëvizur diku dhe jo të visualized. Por ne kemi vendosur se asgjë në këtë botë është e përkryer atje, dhe të gjitha proceset janë diku rreth kësaj terren të mesëm.


  Por një gjë është kur këto procese janë disa rrugë të mesme nën faktorëve fiziologjike eliminuar çështje krejt të ndryshme, kur ajo është shkaktuar nga faktor që ndikon dikur, por përgjithmonë.
  Ky faktor - ai e thyen qafën e mitrës gjatë punës.
  Mangësitë qafën e mitrës  Mangësitë qafën e mitrës gjatë lindjes ndodhin shpesh, dhe në prodhimit të parë ato të ndodhin më shpesh se ri rodyaschyh. Kjo për një mekanizëm të ndryshëm të hapjes qafës me lindje e para dhe të dyta.
  Arsyet për boshllëqet  Arsyet për boshllëqet qafën e mitrës është

 • ndryshimet në inflamator qafën e mitrës
 • ndryshimet në karakterin qafën e mitrës Rumen
 • ngurtësi e qafës së mitrës në primiparous moshuar
 • tepruar shtrihen e qafës së mitrës me një fryt të madh
 • ofrimit të shpejtë dhe të shpejtë
 • ofrimit operative
 • operacion plodorazrushayuschie dhe më shumë
 • Ne nuk do të marrë parasysh të gjitha pushimet e mekanizmave, ne e konsiderojmë vetëm ata që ne të justifikojnë nevojën për trajtime të caktuara kirurgjikale "Erozioni" i qafës së mitrës në jetën e një gruaje.

  Në fazën e parë të punës - Periudha zbulimi (një total prej tre: periudhën e hapjes, periudhën e mërgimit dhe në vazhdimësi periudhës) në gratë primiparous nofullat e jashtme (me atë që shohim kur shikohet në pasqyrë) është zbuluar në fund të periudhës kur goja i brendshëm është pothuajse tërësisht ditur. Dhe në qoftë se një grua ka një ndryshim mbresë mbi qafën e mitrës në os jashtme, për shembull pas përcëlluese "erozionit" rrezik (diathermocoagulation) - pas kësaj janë gjithmonë cicatrices, zbulimi os jashtme është e vështirë këto shenjat, të cilat do të shkaktojnë një pushim. Procesi filloi lindjes, fetusi lëviz nëpër kanalin e lindjes dhe plagët e vogla në qafë ajo nuk është një pengesë, dhe në këtë mënyrë thyen nuk mund të shmanget.
  Pas përfundimit të të gjitha fazave të punës, që është, pas lindjes së mbeturinave, obstetër prodhon shqyrtuar traktit gjenital i femrave në drejtim të ndërprerje të thella qafën e mitrës, vaginë dhe perineum. Ky ekzaminim i detajuar i indet kanalin e lindjes, përfshirë qafën e mitrës kryhet zakonisht vetëm në primiparous. Deutipara gratë shqyrtim i kufizuar i perineum, dhe monitorimi i qafës së mitrës dhe muret vaginale mbajë dëshminë (gjakderdhje).
  Përse?


  Sepse gratë deutipara perineal më shumë të jetë e mundur për shkak të dhëmbëza në indet e perineum si pasojë e mangësive në lindjeve të mëparshme dhe dhënien e informacioneve shpjeguese të jashtëm os ato ndodhin në të njëjtën kohë me të brendshme, në krahasim me primiparous.
  Por lotët e qafës së mitrës janë më të zakonshme në gratë primiparous. Nëse mangësive të rëndësishme pushimit qafës së mitrës neushityh, shërimi spontan i plagëve mund të shkojnë të përdredhura ngadalë do të jenë të infektuar lehtë, e cila mund të çojë në komplikacione në periudhën pas lindjes.


  Gjithashtu, ajo që është veçanërisht e rëndësishme, shërimi spontan i këputje të qafës së mitrës gjithmonë rezulton në deformim të qafës, underside e kanalit mukozës së mitrës dhe formimi ... "Erozioni" se ne, pas shërimit, ne shohim një epitelin normale cilindrik si i hapur nga jashtë jashtë. Dhe kjo nuk është edhe afër mesatares artë, është kaq larg, që kërkon ndërhyrje të menjëhershme mjekësore.

  Ju kujtojmë se në epitelin cilindrik - ideal për rritjen dhe riprodhimin e çdo mikrobet. Kur kjo është epiteli i vaginës, dhe madje edhe një zonë të madhe, e cila ndodh pas pushim (jo një lëvizje e vogël e epitelit kolone, nofullat e jashtme yawning është pothuajse i ekspozuar plotësisht kanali i qafës së mitrës), atëherë mikrobet këtu (si patogjene dhe flora jo-patogjene ) një hapësirë ​​e madhe.


  Prandaj, këputje të qafës së mitrës gjatë punës, ata kërkojnë që mbylljen menjëherë pas lindjes, që është parandalimi i precancer qafës së mitrës.


  Suturing thyen qafën e mitrës zakonisht prodhon një mjek, por ajo mund të bëjë dhe mamitë me përvojë.

  Pas suturing asnjë erozion pas lindjes nuk do të ndodhë.


  Nëse suturing thyen qafën e mitrës nuk është e prodhuar, ata janë ende gjallë, por qafa është e deformuar. Në këtë rast, gjinekologë do të flasim për pas lindjes "e erozionit", kur në fakt ky shtet kolposkopista gjuhë qafës së mitrës quhet ectropion.