Mosfunksionim ngrerë


 • Faktorët
  rrezik
  marrjes
  Që mund të ngrerë
  mosfunksionim

 • Për të kaluar testin « Mosfunksionim ngrerë % 3
  Cstrong »  Faktorët
  rrezik
  marrjes
  Që mund të ngrerë
  mosfunksionim

 • Pleqëri
 • Sëmundje kardiovaskulare
 • Pirja e duhanit
 • Diabet
 • Një histori e ekspozimit në fushën e zgavrën e barkut ose kirurgji abdominale, duke përfshirë heqjen e prostatës
 • Çrregullime hormonale (hypohenytalyzma, hypothyroidism, hyperprolactinemia, etj)
 • Hiperkolesterolemia
 • Hipertensionit
 • Përdorimi i drogave të paligjshme (kokainë, methamphetamines)
 • Medikamente (p.sh., antihistamines, benzodiazepinat, serotonin selektive reuptake frenuesit)
 • Semundjet neurologjike (p.sh., semundja Alzheimer, skleroza e shumëfishtë, sëmundja e Parkinsonit, paralizë e gjymtyrëve, goditje)
 • Adiposity
 • Sëmundja Peyronie
 • Çrregullime psikologjike dhe emocionale (p.sh., ankthi, depresioni, faji, probleme në martesë / marrëdhëniet, stresi)
 • Mënyrë jetese i ulur
 • Rrjedhje venoz
 • Drogat dhe substancat që mund të shkaktojnë mosfunksionim ngrerë

  Grup
  Substancat

  Substancat

  Analgesics

  Opiates

  Antiholinerhiki

  Tricyclic
  ilaqet kundër depresionit

  Antiepileptic
  përgatitjet

  Fenitoin,
  phenobarbital

  Ilaqet kundër depresionit

  Litium,
  frenuesit
  oxidase monoamine,
  selektiv
  frenuesit
  e kundërt
  serotonin,
  triciklike
  ilaqet kundër depresionit

  Antihistamines
  përgatitjet

  Dymenhidrynat,
  diphenhydramine,
  Hydroxyzine,
  meklizin,
  prometazina

  Antihipertensiv
  përgatitjet

  Alpha-blockers,
  beta-blockers,
  blockers
  kalcium
  Kanalet
  Clonidine,
  metildofa, Reserpine

  Përgatitjet
  kundër
  sëmundje
  Parkinson

  Bromocriptine,
  levodopa,
  Trihexyphenidyl

  Kardiovaskular
  Substancat

  Digoxin,
  dyzopiramid,
  gemfibrozil

  Citotoksike
  mjete

  Methotrexate


  Diuretik
  mjete

  Spironolactone,
  thiazide
  diuretics

  Hormonet

  Frenuesit
  5-alfa-reduktazës
  kortikosteroidet,
  estrogjenit
  progesterone,
  Komunikatat
  luteinizing
  hormon

  I bllokuar
  droga,
  alkool,
  nikotinë

  Amfetamina,
  barbiturates,
  kokainë,
  heroinë, marihuanë

  Immunomodulators

  Interferon-alfa

  Qetësuesit

  • benzodiazepine,
  butyrofenony,
  phenothiazines

  ED - burrat e problemeve më të zakonshme në sferën seksuale, ajo ndikon në aspekte të rëndësishme të jetës së një njeriu, duke u dhënë atyre një ndikim negativ. Që për momentin nuk ka asnjë mënyrë të menjëhershme për të diagnostikuar ED i dobishëm për diagnozën e historisë mjekësore dhe ekzaminimin fizik të pacientit.

  Provat e para për të konfirmuar diagnozën, e glukozës në gjak dhe nivelin e yndyrë në analizën e gjakut (si agjërimi) për TSH (tiroide-stimuluese hormon) dhe nivelet e testosteronit në mëngjes. Trajtimi përfshin ndryshimet e jetesës për të shëndetshme dhe më aktive, në ndryshim terapi të drogës që mund të shkaktojë ED, dhe farmakoterapinë duke përdorur frenuesit e lloji phosphodiesterase 5, i cili është aktualisht trajtim më efektive për ED. Nëse farmakoterapia duket trajtim të padobishme mundshëm me intrauretralnyh dhe droga intrakavernoznyh, pompa vakumi dhe ymplantyruemoho protezë penis.

  Gjithashtu trajtimi i përhapur me plotësim testosterone, por ky trajtim kërkon një vëzhgim të kujdesshëm të pacientit për shkak të rrezikut të lartë të adenocarcinoma e prostatës. Përveç burrave me ED është e rekomanduar për të i kushtoj vëmendje për marrëdhëniet e tyre me partnerin seksual dhe, nëse është e nevojshme, të marrë kurs profesional në terapi të sjelljes.

  Kur diagnoza e ED njeriu duhet të përjetojnë një specialist në sëmundje kardiovaskulare sepse simptomat e ED ka mesatarisht rreth tre vjet para se simptomat e sëmundjeve koronare të zemrës.

  Informacion i dhënë nga Akademia Amerikane e mjekëve familjar.

  Për të kaluar testin « Mosfunksionim ngrerë »

  Lajme përgatitur në faqen www.aafp.org