Epilepsi me një fytyrë të femrës


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5

 • Pyetje № 1. Si mund drogë për trajtimin e epilepsisë në efektivitetin e kontraceptivëve?

  Në të vërtetë, SGL përdorimi ovremennom i drogës antiepileptic (sidomos fenitoin, phenobarbital dhe carbamazepine) dhe kontraceptive hormonale fondeve (kontraceptive) Efekti i fundit është zvogëluar. Në raste të tilla, ju duhet të sigurojë aplikimit backup, kontraceptiv jo-hormonal.

  Sidomos është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje, nëse përdorimi i njëkohshëm i kontraceptivëve hormonal dhe drogës antiepileptik vërejtur gjakderdhje midis periudhave menstruale, të cilat mund të tregojnë një mungesë të efektit të përgatitjeve të para.

  Probleme të ngjashme duhet gjithmonë të kontaktoni një gjinekolog dhe të merren me atë çështjen e nevojës për të zëvendësuar metodën kontraceptive.

  Kontraceptive hormonale vetë nuk e kanë një ndikim negativ në rrjedhën e epilepsisë. Në të njëjtën kohë, një efekt prania anticonvulsant e kontraceptivëve hormonal për formën menstrual e epilepsisë që është kur sulmet ndodhin vetëm në fazën e caktuar të ciklit menstrual.


  Pyetje № 2. Për të përgatitur për shtatzëninë?

  Para se një shtatzëni e planifikuar duhet të informojë gratë me epilepsi për rrezikun e mundshëm të konfiskimeve të përsëritura gjatë shtatzënisë, si dhe të jetë e mundur për komplikimet e saj të cilat përfshijnë hemorragji, helmim gjaku dhe lindje të parakohshme.


  Gratë gjithashtu duhet të jetë i vetëdijshëm për mundësinë e defekteve të lindjes, defektet e lindjes dhe çrregullime të tjera të fetusit bazuar në gjenealogjitë, nga lloji dhe ashpërsia e epilepsisë në prindërit e përqendrimeve të drogës antiepileptic në gjakun e nënës. Ajo gjithashtu duhet të jetë i informuar për rrezikun e epilepsisë tek fëmijët.

  Para se një shtatzëni e planifikuar duhet të jetë me kujdes lloj korrigjimi i drogës, dozës dhe mënyra e administrimit. Rreziku i mundshëm i teratogjenik (duke shkaktuar keqformime fetale) veprim i drogës antiepileptic duhet të justifikohet nga ashpërsia e sëmundjes nënës shtatzënë.
  Nëna dietë para konceptimit duhet detyrimisht të përmbajë sasi të mjaftueshme të acidit folik (vitamina pes), që gjendet në perime të freskëta (spinaq, domate, fasule, etj), si dhe në mëlçinë dhe veshkat të kafshëve.


  Pyetje № 3. Përdorimi i drogës antiepileptic cila nayvpevnenishe gjatë shtatzënisë?

  Përvoja tregon se përdorimi i nënës në të ardhmen e disa barnave antiepileptic, veçanërisht në doza të larta, numri i defekteve të lindjes te fëmijët. Ndikimi i drogës e zgjedhjes së pari-line (përveç acidit Valproik) në lidhje me të njëjtën fruta. Acid Valproik shkakton keqformime e shpinë dhe sistemit të qarkullimit të gjakut disa herë më shumë të ngjarë se droga të tjera.

  Prandaj, gratë që planifikojnë të kenë fëmijë, është e nevojshme për të zëvendësuar ilaçe shtatzënisë acidit Valproik në anën tjetër. Nëse shtatzënia ende ndodhur gjatë trajtimit me acid Valproik, ju do të duhet një ekzaminim të plotë për të sunduar nga anomalitë e zhvillimit të fetusit.

  Për këtë qëllim, kryejnë hulumtime ultratinguj lëngun amniotik fetusit.

  Në rast të defekteve në fetus adresuar çështjen e abortit. Në pikëpamje të rrezikut të mundshëm të anomalive fetale që të shkaktuar administrata e drogës e acidit Valproik duhet t'i caktojnë gra të aftë të mbajnë fëmijët, vetëm në lidhje me kontraceptivët. Emërimi i drogës antiepileptic gjatë shtatzënisë preferojnë carbamazepine.


  Pyetje № 4. Çfarë veprimesh duhet të bëhet pas lindjes?

  Pas lindjes, gruaja ka nevojë për kujdes të veçantë për shkak se niveli i drogës antiepileptic në gjakun e saj mund të rritet, gjë që do të shoqërohet nga manifestimet klinike si përgjumje, letargji ose të qenët i përgjumur.

  Anëtarët e familjes janë të nevojshme në raste të tilla për të ndihmuar një grua me kujdesin e fëmijëve, sidomos gjatë natës. Privimi nga gjumi apo mungesa kronike e gjumit mund të shkaktojë përkeqësim, veçanërisht në kapjet e pergjithshme.

  Përveç kësaj, të afërmit nuk duhet të harrojmë se një sulm mund të ndodhë në të nënës, ndërsa fëmija është në duart e saj. Foshnja e porsalindur gjithashtu kërkohet rritur vëmendjen jo vetëm nga prindërit, por nga një pediatër për shkak të mundësisë së ndikimit qetësues të drogës.


  Pyetje № 5. A mund të gji fëmijën tuaj?

  Vendimi për të gjirit ose shishe-ushqyer fëmijën duhet të merret në bazë të faktorëve të mëposhtëm:

 • dëshira e gruas për të kryer gji;
 • Mekanizmi i veprimit të barnave antiepileptic rrjedhin gruan;
 • niveli i drogës në gjakun e nënës;
 • mundësia e depërtimit të drogës në qumështin e nënës.
 • Nëse foshnja nuk është gjiri gjoks, dhe ai shprehu fort të qenët i përgjumur, ajo mund të tregojë (sidomos kur duke përdorur barbiturates) përqendrimin e lartë të drogave në gjakun e tij. Në këtë rast është e nevojshme për të kufizuar dhënien e gjirit dhe të lëvizin pjesërisht ose tërësisht në të ushqyerit artificial një fëmijë.

  Bazuar në SI librin Fomicheva "pyetje epilepsi dhe përgjigjet."

  Diskutoni komuniteteve:

 • Epilepsi
 • Shtatzënia dhe lindja
 • Më i lartë