Epidemi të gripit të regjistruar në 5 qytete të RusisëEpidporoga i parë vënë re rritje e popullsisë së përgjithshme në
normat pozitive të rritjes së sëmundshmërisë (27,7-54,6 për qind):
në Khabarovsk (5,9), Pskov (17), Vladikavkaz (4), Bryansk (12
për qind).

Në Izhevsk ku incidenca e mëparshme javë
Gripi dhe SARS epidporog se 20 për qind, një reduktim
incidencë të ulët të niveleve epidemike (-11,2 për qind). Vetëm
grupet e fëmijëve të moshës 0-2 dhe 3-6 vjet është i tepërt në 2 dhe 8
për qind respektivisht.
Në Belgorod, ku si në javën e kaluar
Incidenca e gripit dhe SARS epidporog se 10 për qind,

incidenca ishte nën pragun e 30,9 për qind (të regjistruar
2.046 raste të SARS-it, norma ishte 58,8 për 10 mijë
popullsia).

Në mesin e fëmijëve të moshës 0-2 vjet epidemi
Incidenca e regjistruar në 22 qytete - Arkhangelsk, astrakan,
Barnaul, Bryansk, Vladikavkaz, Vladimir, Volgograd, Yekaterinburg,
Irkutsk, etj


Ndër preschoolers tejkaluar nivelet e llogaritura
vuri në dukje në 30 qytete, për shembull, në Krasnoyarsk (25,8 për qind), Moskë
(31,4), Novosibirsk (45), Omsk (19.2), Petropavlovsk (6,4)
Pskov (1,2 herë), Saratov (39,2), Smolensk (15), Tula (11)
Ulan-Ude (15,6 për qind).
Sëmundje epidemi
nxënës të moshës 7-14 vjet pragjet më të larta në 14 qytete - në
Arkhangelsk, Astrakhan, Barnaul, Vladikavkaz, Volgograd, Voronezh,
Ekaterinburg, Irkutsk, Magadan, Perm, Pskov, Shën Petersburg,
Khabarovsk, Chelyabinsk.