Epidemia e gripit është në rënie, por nuk duhet të pushojnë


 • Këshilla moms: si për të mbrojtur fëmijën tuaj?
 • Special "në rrezik"
 • Si për të shpëtuar fëmijët nga gripi?
 • Parandalimi Secrets
 • Referim
 • "Ne e përshkruajnë atë edhe fëmijët e vogël ..."

 • Këshilla moms: si për të mbrojtur fëmijën tuaj?

  Është vlerësuar që nga 31 janar deri 6 epidemi shkurt Incidenca pragu i gripit dhe SARS është tejkaluar nga më shumë se 50 rajone të Rusisë. Për fat të mirë, në karantinë në shumë kujdesin ndaj fëmijëve le të zbutur situatën dhe për të zvogëluar rastet dyfishuar. Megjithatë, prindërit nuk duhet të relaksoheni - askush nuk është i sigurt nga vala e re e gripit që zakonisht na mbulon në fund të shkurtit - fillim të marsit!


  Special "në rrezik"


  Nën rrezik të veçantë të gripit kontraktues dhe SARS kryesisht fëmijët e gjejnë veten. Kjo është e kuptueshme. Ata shkojnë në kopshte dhe shkolla në grupe të ndryshme dhe seksione. Kjo do të thotë se një kapur madh virusin nga kolegët sëmura.

  Për shkak se virusi i gripit është përhapur lehtësisht nga pikat ajrore (kollitjes, teshtitjes dhe duke folur). Prandaj, grupe të mëdha janë të shpërndarë me shpejtësi rrufe. Ajo duhet të jetë një kollë sëmurë fëmijë në shkollë, si disa ditë, shumë prej shokëve të tij tashmë të jetë i shtrirë në shtëpi me temperaturë të lartë.


  Si për të shpëtuar fëmijët nga gripi?

  Pediatër japim rëndësi të madhe për të drogës, duke vepruar drejtpërdrejt nga shkaku i sëmundjes, dmth virusin. Terapia e tillë është më i mirë me grip. Një nga drogat më të testuara në këtë grup - Remantadin. Për fat të keq, përdorimi i tij në praktikë pediatrik të kufizuara rreptësisht kufijtë e moshës. Me fjalë të tjera, ajo nuk mund të përdoret për të trajtuar pacientët shumë të rinj.

  Dhe këtu është një lajm i mirë. Shkencëtarët Instituti i gripit RAMS Rimantadina zhvilluar një brez të ri - "Orvirem" për parandalimin dhe trajtimin e influencës. Ky medikament me përmirësuara vetitë farmakologjike. Së pari, ajo vepron më të shpejtë dhe më të gjatë.

  Së dyti, tolerohet më mirë me trupin e fëmijës. Dhe së treti, kjo nuk është gjë e hidhur e hidhur në gëlltitje, dhe shurup të ëmbël. Kjo, natyrisht, të kënaqshme për pacientët e rinj. Fëmijët të pijshëm "Orvirem" me kënaqësi!

  Por është, si të thuash, në vijën e parë të mbrojtjes kur sëmundja është vetëm fillimi për të sulmuar. "Orvirem" aftë të më. Ajo parandalon zhvillimin e komplikimeve të hasura shpesh të rënda të tilla si pneumonia dhe pezmatim i fytit. Pas sëmundje "Orvirem" e lejon fëmijën të shpejt të rivendosur shëndetin: të shpëtoj nga dobësia e përgjithshme dhe të kthehet aktivitetin dhe vitalitet.


  Parandalimi Secrets


  Pas të gjitha, si trupi juaj është i mbrojtur nga infektimi?

  Në sipërfaqen e mukozës së hundës dhe fytit molekulave imune vazhdimisht specifike - imunoglobulinë A. Kjo është e mbrojtësit. Ata bëjnë të depërtimit të pamundur në trupin e shumë baktereve dhe viruseve. Pa mëshirë "gjithëpërfshirës" e tyre, duke parandaluar kështu infeksionin.

  Megjithatë, ajo që ndodh me imunitet të mirë. Por kur imunoglobulina udhë ajrore Dhe disa viruse të mbizotërojë. "Orvirem" vetëm dhe për të zvogëluar rreziqet e tilla, duke kontribuar në një rritje të konsiderueshme të imunoglobulinave A në pasazhet e hundës dhe të fytit. Kjo do të thotë se gjatë epidemisë së gripit dhe SARS fëmija juaj do të rrisë shanset e duke shmangur infeksionin, edhe pas kontaktit me personin e sëmurë.

  Pra, se si të përdorin siç duhet "Orvirem" për parandalimin e gripit dhe SARS-it? Ajo duhet të merret një herë në ditë për 10-15 ditë. Në varësi të shtrirjes së burimit të infeksionit.

  Nga rruga, "Orvirem" efektive dhe të sigurt në trajtimin e influencës jo vetëm por edhe infeksione të tjera të rrugëve të frymëmarrjes, ndërsa adenovirus, MS - infeksionet virale dhe mikoplazmike. Nëse ju filloni trajtim "Orviremom" menjëherë, pacientët shërohen më shpejt. Një rrezik ulur ndjeshëm i komplikimeve!


  Referim


  "Orvirem" drogës vetem ne formen e nje shurupi, e cila ka veprim antiviral, e cila lejuar për përdorim në fëmijë për 1 vit. Dhe kështu, i dashur nënë, ajo duhet të jetë gjithmonë në kabinetin tuaj mjekësi.


  "Ne e përshkruajnë atë edhe fëmijët e vogël ..."


  Koment drejtor ekzekutiv Shoqata pediatorov sëmundje infektive, kreu i Departamentit të Sëmundjeve Infektive, Universiteti i Mjekësisë, MD, profesor Olga Shamsheva

  - Olga, dhe ende, për shkak të cilat, në kontrast me të njohur Remantadin drogës i ri "Orvirem" ishte e mundur për të dhënë edhe fëmijët e vegjël?

  - Për të filluar me, hulumtimet tona klinik "Orvirema" ishin shumë të rënda, rezultate të mira. Për më tepër, jo vetëm grip. Drogës dallohet mirë veten e tij me SARS. Pra tani kolegët e mi të lumtur për të emëruar "Orvirem" pacientët e tij të vogël.

  Cili është sekreti i efikasitetit dhe sigurisë "Orvirema"? Fakti që ai përdor natriumi alginate natyror nga alga deti.
  Kjo alginate dhe format rimantadines bashku me një matricë të veçantë polimer. Me fjalë të tjera, të ngulitura në matricën Rimantadina ngadalë vyvilnyayuchys më të gjatë punon në trup dhe është i sigurt edhe për foshnjat 1 vit.

  - Tani fëmijët keq dhemb "gripi zorrëve". Por mund të "Orvirem" përballet këtë sëmundje?

  - "Orvirem" vetëm të jetë. Pas të gjitha, çfarë është "gripi zorrëve"? Kjo është veçanërisht efekte të mëdha negative diarre. Është dehidratim tmerrshme. Pra, alginate natriumi, e cila është pjesë e një droge të re - një substancë të veçantë që mund të mbajë ujë në trupin e fëmijës.

  Është e qartë se "Orvirem" dhe ka një veprim të shkëlqyer të drejtpërdrejtë antivirale dhe ymmunnostymulyruyuschee. Pra, çfarë mënyrë më të mirë me "gripin e zorrëve", unë nuk mendoj.

  - Pse "Orvirem" po si të sigurt, shiten në barnatore vetëm me recetë? Sepse Rimantadina tradicional në OTC!

  - Po, por "Orvirem" - produkt i ri dhe sa shumë droga të reja treguan për trajtimin e foshnjave recetë. Por beson se kjo çështje drogës jo-recetë shpejt. Drogës ka fituar popullaritet në sëmundjet pediatrike infektive, të besimit prindërit e kujdesshëm.