Endometrioza


 • Çfarë është Endometrioza?
 • Simptomat dhe Diagnostikimi
 • Trajtimi i Endometrioza
 • Çfarë është Endometrioza ?

  Endometrioza - një gjendje në të cilat shumimi ind endometrial (uterus brendshme oblochki) jashtë mitrës. Endometrioza është më e zakonshme në gratë nulliparous sesa në ata që kanë fëmijë.

  Shkaqet e Endometrioza nuk janë kuptuar plotësisht. Si menstruacioneve shpeshta konsiderohet predisposing faktor të zhvillimit të endometriza, ekziston supozimi se gjatë gjakderdhje ndarë nga qelia endometrial rritet në organet përreth.
  Simptomet e Endometrioza mund të gjenden në shumë mitrën dhe fqinje organeve.


  Simptomat dhe Diagnoza e Endometrioza

  Endometrioza duket dhimbje periodike në bark, e cila është e përforcuar zakonisht para dhe gjatë menstruacioneve, siklet dhe ndjesi të dhimbshme gjatë raportit seksual, shkelje të ciklit, paaftësia për të konceptoj. Ndonjëherë ka dhimbje gjatë lëvizjeve të zorrëve apo urinim, ndryshime të dukshme mukozale në Endometrioza. Për diagnozën e Endometrioza duke përdorur ultratinguj dhe tomography llogaritur ndonjëherë.


  Trajtimi i Endometrioza

  Në trajtimin e Endometrioza duke përdorur një kombinim të metodave të ndryshme, në varësi të shtrirjes së sëmundjes. Në shkallë të butë është mjekim mjaft në rastet, kur problemi vazhdon, ju duhet të mbështetet në kirurgjik dhe për të hequr inde razrosshuyusya.


  Prova të reja të marra në vitet e fundit studimin e Endometrioza, sidomos forma të vogla, shërbeu si bazë për gjetjen e trajtimeve të përmirësuara, si periudhë 30-vjeçare të terapisë hormonale konservatore e Endometrioza tregoi efikasitet të ulët.

  Aktualisht prodhuar indikacione të qarta për trajtimin kirurgjik të Endometrioza. Trajtimi endometriza zakonisht administrohet pas diagnostifikimit të ndërlikuara, duke përfshirë të provimit dhe të gjakut testet e legenit për përmbajtjen e estrogjenit hormon që mund të shkaktojë përhapjen e tepruar të endometrium.