Koagulimit endovaskulare lazer ose koagulimit intravaskular me një lazer


 • Koagulimit lazer endovaskulare (koagulimit intravaskular me një lazer)
 • Avantazhet e koagulimit lazer
 • Indikacionet për metodën e koagulimit lazer endovaskulare
 • Kundërindikimet për koagulimit endovaskulare lazer

 • Koagulimit lazer endovaskulare (koagulimit intravaskular me një lazer)

  Gjatë viteve, lasers janë përdorur në mjekësi. Me ardhjen e lazer me një gjatësi vale të caktuar, u bë e mundur për të hequr venave të zgjeruar rrugën e ulët të ndikimit.

  Koagulimit lazer endovaskulare me një lazer do të thotë operimi brenda venave me variçe, si rezultat i venë rreze lazer krejtësisht të rrinë së bashku.

  Ky trajtim i venave me variçe dhe bezopasn malotravmatychen. Nën anestezi lokale (humbja kthyeshëm të ndjeshmërisë dhimbjes së indeve në zona të kufizuara të trupit) një gjilpërë të veçantë është shpuar venë ndryshuar. Pas gjilpërë kontrolluar skaner tejzanor në lumen të venat me variçe fibër lazer i hollë është futur. Me lëvizjen e fibër në anije lazer zgavër pulsin është ushqyer për shkak të cilat ka muret e anijes clumping.

  Pas procedurë është vënë në çorape compression këmbë dhe mund të shkojnë në shtëpi. Por ju duhet të veshin compression (squeezing) trikotazh për 6 javë, por nuk e kufizojnë aktivitetin tuaj të zakonshme fizike.
  Si rezultat, procedura nuk është traumatik (jo i shoqëruar nga shkurtimet) ndikimi në indet përreth, duke përfshirë nervave dhe enëve limfatike përreth venë, nuk ka dhimbje dhe edemë të rënda postoperative. 10-14 ditë pas operacionit të gjithë pacientët për të monitoruar efektivitetin e trajtimit të kryhet me ultratinguj e gjymtyrë të ulëta.


  Avantazhet e koagulimit lazer

  Mendoni se çfarë është avantazhet e koagulimit lazer

 • Mjekimi kryhet pa prerje
 • nuk ka shenja në lëkurë nga varices largëta
 • 30-45 minuta kohëzgjatja e operacionit
 • kirurgji është kryer nën anestezi lokale ose rajonale (humbje kthyeshëm të ndjeshmërisë dhimbjes së indeve në zona të kufizuara të trupit), anestezi të përgjithshme nuk është e nevojshme
 • mungesa pothuajse e plotë e dhimbjes
 • shërim të shpejtë: 2 ditë pas trajtim mund të shkojnë në punë
 • përsëritje (përsëritje) ndodh më pak se 7%
 • për të shmangur ndërlikimet dhe kushtet e tilla si mbaresa nervore traumatike, enët e gjakut dhe indet limfatike përreth venë
 • nuk vërehet pas ënjtje kirurgji, hematoma (akumulimit të kufizuar të gjakut), trombozë venë të thellë (formimit të ngjizur në gjak në një nga venat e thella)
 • ndryshe nga sclerotherapy (heqjen e plotë të venat me variçe shkak të reagimeve ndaj futjes së substancave të caktuara), ka depozitimi rrallë i tepruar i pigment në lëkurë
 • metodë, për shkak të lartë noninvasive, mund të kryhet në pacientët e moshuar me forma të komplikuara të venat me variçe dhe sëmundjeve të rënda shoqëruese.
 • Duke pasur parasysh mungesën e efekteve anësore dhe procedura pa dhimbje, efekt të lartë kozmetike dhe periudhën e shkurtër e rimëkëmbjes, të procedurës nga ana lazernooy koagulimit në kërkesa të mëdha, sidomos për njerëzit kryesorë të një jetese aktive.


  Indikacionet për metodën e koagulimit lazer endovaskulare

  Koagulimi endovaskulare lazer përdoret në sëmundjet:

 • Venat me variçe
 • 0%
  D

 • Sores variçe
 • Sëmundje ushqyese ulçerë në posttrombotychnyy
 • Tumoret beninje vaskulare (hemangiomas anhiomatoz disa cen)

 • Kundërindikimet për koagulimit endovaskulare lazer

  Ndonjëherë ju nuk mund të përdorni këtë metodë. Për shembull, në sëmundjet:

 • Faza akute e thrombophlebitis venat saphenous
 • Shtatzënësi
 • Compression Lactose elastik
 • Dështimi për të lëvizur në mënyrë aktive