Emfizemë, Shkaqet dhe simptomat


 • Çfarë është emfizemë
 • Shkaqet emfizemë
 • Simptomat dhe trajtimi emizemy

 • Çfarë është emfizemë

  Emfizemë - një progresiv kronik
  sëmundje, e cila shpesh rezulton në paaftësi relativisht.
  Emfizemë i referohet një grupi të pulmonare obstruktive kronike
  sëmundje, së bashku me astmë, obstpuktivnym kronik
  bponxitom, mukovictsidozom dhe sëmundje bponxoektaticheckoy.

  Departamentet Fundi dyxatelnyx mënyra ppedctavleny bponxiolami
  dhe alveoli, vxodyaschimi në coctav atsinuca (njësi strukturore), ku
  shkëmbim ppoicxodit gaz i oksigjenit dhe karbonit dioksid gjatë frymëmarrje.
  Emfizemë - është rritja e pakthyeshme në mushkëri terminal

  Shkatërrimi shkak.


  Shkaqet emfizemë

 • trashëgim,
 • pirja e duhanit vazhdoi,
 • Rreziku i kësaj sëmundje rritet pas 60 vitesh
 • ndotesve në ajër thithur,
 • rrezik në punë,
 • sëmundja respiratore infektive
 • azma,
 • sëmundje kronike obstruktive pulmonare (COPD)

 • Simptomat dhe trajtimi i emfizemë

  Klinicheckaya kaptyna emfizemë nuk është unike për yapkix saj
  ppyznak dhe është një nga ppychyn pse koncepti cuschectvuet xponicheckix
  obctpuktivnyx sëmundjet lehkix, kombinuar sëmundje si të ngushtë
  si bponxit obctpuktivnyy, bponxialnaya astmës dhe emfizemë.


  Veçanërisht
  Simptomat cxozhi bponxita obctpuktivnoho dhe emfizemë. Si rregull
  tipar kryesor i emfizemë është gulçim që ndodh në pjesën tjetër, ose
  me pak tendosje.

  Trajtimi i Cpetsificheckoho emfizema nuk ekziston. Trajtim
  drejtuar ndaj sëmundjes themelore që e ka shkaktuar shfaqjen e
  emfizemë dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës. Ppidaetcya vlerë e madhe
  ndërprerja e duhanit.
  Informacion nga artikullin "emfizemë".