Empyema


 • Empyema
 • Simptomet e empyema pleural
 • Trajtimi i empyema

 • Empyema

  Empyema (pleurit purulent, piotoraks) - akumulim i qelb në zgavrën pleural me kompresion sekondar të indeve të mushkërive. Rruga e drejtpërdrejtë e infeksionit; dëmtim të mushkërive, lëndim në mur gjoks, këputje e ezofag (empyema post traumatike), pneumonia, tuberkulozi, absces të mushkërive ose gangrenë, bronkoektazise, ​​heqje pulmonare, pneumatoraks. Më të shpeshta dhe të para-metapnevmonicheskie empyema. Një mënyrë e tërthortë e infeksionit: abscesi subdiaphragmatic, pancreatitis akute, abscese të mëlçisë, inflamacion i indeve të buta dhe mur gjoks skelet kockë.

  Patogjene: Stafilokoket, Pneumokoku, fakultativ dhe obligojnë Anaerobet (Pseudomonas aeruginosa). Si një rezultat i inflamacionit ndodh bllokimet dhe leukocytic fletë pleural infiltrimit, depozitimin e mëtejshëm të fibrinë, pamjen klinikisht zhurmë pleural fërkime dhe dhimbje, zhduket me akumulimin e vazhdueshme të lëngjeve në zgavrën pleural. Gradualisht fletët pleural trashje formuar moored, duke ndihmuar organizatat zgavër empyema, të vetme apo të dyfishtë të njëanshme, të kufizuar ose i përgjithshëm, basal shpesh të vendosura, rrallë paramediastinalnye.

  Komplikimet. Vrimë në formimin e fistulat bronhoplevralnyh, të paktën jashtë, përmes hapësirave ndër brinjëve - akumulimin e qelb në indet e buta të murit gjoks (empyema necessitatis), pyosepticemia.  Simptomet e empyema pleural

  Simptomat klinike të maskuar e pneumonisë, kështu empyema metapnevmonicheskih simptomat e saj pas një periudhe të lehta njihet lehtë se empyema postpnevmonicheskih, pneumoni shaded aktuale. Definimi gjithashtu një shkurtimin e perkusion, zhdukja e zhurmës të frymëmarrjes dobësohet duke u dridhur zëri. X-ray studim zbulon eklips basal në këmbë të nivelit horizontal kur infeksion putrefactive ose bronhoplevralnom fishkëllimë - pneumoempyema. Skuqje e lëkurës është vërejtur vetëm në pushim të qelb nga zgavrën pleural nën lëkurë. Gjendja e përgjithshme progresive përkeqësuar si rezultat doli ethe purulent rithithes, dobësi, humbje e oreksit, humbje peshe, ethe ethshëm, impuls të shpejtë, leukocytosis të lartë me një ndryshim në të majtë, dhe hipo-disproteinemitë.


  Trajtimi i empyema

  Në fillim të trajtimit të pacientëve me pneumoni komplikuar nga rrjedhje pleural, duhet të ofrojë mundësinë për të zhvilluar purulent pleurit, kështu që ju duhet një përzgjedhje racional të antibiotikëve dhe thoracostomy kohë. Përzgjedhja e antibiotikëve kryer nga analiza e errësirë ​​pështymë Gram. Si një rezultat i ngjyrës zgjidhni antibiotikët të përshtatshme, zbatimin e mëparshëm të cilat mund të ndihmojnë lehtësimin rrjedhje pleural. Vendimi për të thoracostomy marrë në bazë të formularit të vlerësimit të marra nga birë e lëngjeve pleural. Prania e qelb është tregues i domosdoshëm për kullimit përgjatë gjilpërës shpuese nëpërmjet një troakar, e cila është futur nëpër lumenin e tubit të kullimit, soedynyaemaya sistemin Byulau.

  Sepse pleural tub kullimi zgavër është e larë me antiseptik ndjekur nga dhënia e dozave të përditshme të antibiotikëve. Empyema Sidomos i rrezikshëm pleural në të moshuarit dhe ata të dobësuar nga pneumonia zgjatur.
  Hospitalizimi në departamentin e emergjencës kirurgjikale edhe për pleurë dyshuar ampiemu.

  Prognoza për trajtimin në kohë të favorshme.

  Informacion nga neni "empyema. Simptomet, trajtim. "