Ngrohjes ekstreme është e rrezikshme për shëndetinÇdo vit, rreth 200 amerikanë të vrarë për shkak të problemeve shëndetësore të shkaktuara nga temperatura të larta dhe lagështia. Shumica ishin të moshës 50 vjeç ose më të vjetër. Për shkak të ndryshimeve të caktuara fiziologjike që ndodhin në trupin e të moshuarit, mekanizmat e termoregulacionit nuk janë si i ri.

Shoqata Amerikane e kujdesit për të moshuarit zhvilluar një sistem kërkesat për të ndihmuar në ruajtjen e shëndetit gjatë muajve të nxehtë të verës.

 • Përdorni ajer te kondicionuar në shtëpi, ose të përpiqen të kalojnë shumicën e kohës së tyre në mjediset e ajrit të kondicionuar (qendrat tregtare, dyqane, kinema, muzetë apo bibliotekat).

  Tifozët joefektive në këtë situatë për shkak të aftësisë së tyre të dobët për të ftohur trupin gjatë rritjes intensive të temperaturës së ajrit.
 • Pini shumë ujë ose pije të tjera që nuk përmbajnë alkool apo kafeinë. Mënyra më e mirë për të kontrolluar nëse uji i mjaftueshëm merr trupin tuaj, i kushtoj vëmendje për ngjyrën e urinës. Me mjaftueshme urinë fluide konsum do të jetë në ngjyrë të verdhë i zbehtë. Errësuar të urinës do të flasim për nevojën për të marrë sasi shtesë të ujit ose pije të tjera.
 • Merrni një dush të ftohtë apo dush.
 • Veshin thekson veshje të lehta, kryesisht nga materiale natyrore.
 • Shmangni:


 • Ekspozimi i zgjatur në rrezet e diellit direkte.
 • Duke ecur në distanca të gjata, heqjen e objekteve të rënda.
 • Këtu janë shtetet e mundshme që lidhen me një rritje të temperaturës:

 • Dehidratim (humbja e ujit të trupit): dobësi, dhimbje koke, twitching muskujve, humbje të vetëdijes.
 • Sunstroke: temperaturën e trupit e rreth 40 C ose më shumë; kuqe, të nxehtë dhe të thatë të lëkurës; impuls të shpejtë; dhimbje koke, të përzier ose të vjella, i dobët.
 • Nxehtësia Stroke: djersitje rëndë ose jo djersitje, konfiskimet, dobësi, lëkurë të zbehtë, lëkurë të ftohtë, dridhje të trupit, dhimbje koke, të përzier, të vjella dhe i dobët.

 • Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com