Kriza ekonomike - armik i shëndetit tuajKate Stralli, profesor i asociuar në Universitetin e Nju Jorkut analizuar të dhënat 8,125 punëtorë gjatë 1999, 2001 dhe 2003. Studimi vetëm 6% e pacientëve të zhvilluar sëmundje të re, por njerëz kanë humbur punët e tyre, kjo shifër ishte 10%. Dhe, pavarësisht nëse këta njerëz kanë gjetur punë vazhdojnë apo jo, shkalla e incidencës nuk ka ndryshuar.

Instituti i Shëndetit Publik David Williams Harvardit argumenton se fakti se humbja e vendeve të punës është ndikimi multifactorial shtet fiziologjik i njeriut dhe të çon në një përkeqësim të shëndetit.

Përveç ndikimit të situatës jo të favorshme ekonomike në shëndetin e përgjithshëm të popullsisë, një pikë e rëndësishme e ndikimit të krizës në shëndetin e grave.

Raportet e fundit shkencëtarët sugjerojnë se kriza ekonomike ka ndikuar në shëndetin e grave. Sipas një studimi të kryer nga Kolegji Amerikan i gjinekologë me 1,031 gra të moshës 18 deri 44 vjet 15% u ndal duke përdorur ilaçe konvencionale për arsye ekonomike. Ne gjithashtu mësuam se një nga shtatë gra shtyn shqyrtimin vjetore parandaluese gjinekologjike për shkak të kursimeve.

Një studim i veçantë nga Shoqata Amerikane Psikiatrike gjeti se më shumë se gjysma e grave në SHBA do të përkeqësojnë gjendjen e tij mendore të recesionit ekonomik. Rreth 75% e grave të anketuara thonë se gjashtë muaj më parë kanë paguar më shumë vëmendje për komunikim me familjen dhe miqtë.


Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com