Miqesi ndikojë jetëgjatësinëSipas shkencëtarëve, miqësi - një fenomen social, përkufizimi i saktë i cili ende nuk është gjetur. Miqësitë e forta të kuptuar angazhimin që rezulton nga respekti reciprok dhe besimin në njëri-tjetrin, interesave dhe qëndrimeve të përbashkëta, gatishmëria për të mbështetur njëri-tjetrin në kohë të vështira. Shumica e miqtë janë njerëz që duan njëri-tjetrin, dhe ngjashmëria e personazheve bën ata mirëkuptimin reciprok.

Për më tepër, shkencëtarët britanikë besojnë se numri i miqve të varet jo vetëm cilësi, por edhe shëndetin dhe jetëgjatësinë. Ajo ka kohë që janë përdorur
ja provoi se njerëzit e vetme që jetojnë me më pak se ata që mbështesin kontaktet sociale - kontakt i vazhdueshëm dhe i ngushtë me miqtë e ndihmon të moshuarit të përballen me problemet e tyre dhe distracts nga mendimet e zymta.

Studimet analizuar disa mijëra kontakte në të moshuarit, duke shkaktuar ajo u gjet se shëndeti i njerëzve mbi 60, të cilët shpesh biseduar me miqtë në telefon të paktën gjendjen shumë më të mirë personat e mbyllur komunikimin me fëmijët dhe të afërmit.

Nuk është sekret se miq të ngushtë moshë kanë më shumë interesa të përbashkëta dhe pikëpamje të ngjashëm në jetë, ata ndihmojnë njëri-tjetrin të përballen me stresin dhe zgjidhjen e problemeve, ndërsa fëmijët dhe nipërit nuk mund të jetë kohë e mjaftueshme për komunikim me anëtar të vjetër të familjes . Ndihmon zhvillimin e miqësive dhe rrjeteve sociale në internet - njerëz më të moshuar të mësojnë për të përfituar nga web dhe chat me miqtë në të arriturat e teknologjisë së lartë.