Eksplorimi Mycoplasma


 • Çfarë është ajo?
 • Trajtim
 • Diagnozë
 • Parandalim

 • Çfarë është ajo?

  Mycoplasma, ureaplasma - një bakterie që janë të ndërmjetme ndërmjet baktereve, kërpudhave dhe viruseve. Në mënyrë të pavarur, ata nuk mund të ekzistojë, si parazitë në qelizat e strehuesit të trupit për t'i dhënë atyre ushqyesve themelore. Zakonisht Mycoplasma, ureaplasma bashkangjitur në qelizat epiteliale të zorrëve, të frymëmarrjes dhe traktet urogjenitale.

  Këto sëmundje janë të përhapura në mesin e popullatës (ureaplasmosis, nuk ureoplazmoz, Ureaplasma, nuk ureoplazma). Ata janë të transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, dhe shumë hulumtues e konsiderojnë ata që të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme.

  Sipas disa autorëve (II maurët, 1987;. Delektorskiy VV et al, 1987), vështirësia e diagnostikimit, prevalenca dhe pamjaftueshmërinë e terapisë rezultoi në përfitimet e këtyre infeksioneve mbi sëmundjet "klasike" të transmetuara seksualisht.

  Vihet re se në 83-87% të ureaplasma ishin të izoluar nga gratë që kanë pasur kontakte me burra me ure Uretriti nehonokokovi, ose natyra mikoplazmave dhe janë bartës ureaplasma, Mycoplasma.

  Për njeriun është patogjene katër lloje:

 • Pneumoniae Mycoplasma,
 • Genitalium Mycoplasma,
 • Hominis Mycoplasma,
 • Urealyticum Ureaplasma.
 • Tri të fundit janë agjentë dëshirore e mycoplasmosis urogjenital, ureaplasmosis gjenitale që aktualisht mbajnë një vend të rëndësishëm në mesin e infeksioneve të transmetueshme (IST) dhe Mycoplasma pneumoniae ndikon në sistemin e frymëmarrjes (fyt, mushkëritë, bronke).


  Mycoplasmosis mund të shkaktojë punën e parakohshme, shkarkimin e parakohshme e lëngut amniotik, ethe gjatë lindjes së fëmijës dhe periudhën pas lindjes në nënat zhvillojnë pneumoni, meningjiti në fëmijë, ndryshimet morfologjike në spermës, të çojë në zhvillimin e urethritis, cystitis, adnexitis, salpingoophoritis, erozioni i qafës së mitrës.


  Trajtim

  Përzgjedhja e barnave për trajtimin e këtyre sëmundjeve është e vendosur nga veçantitë e biologjisë së patogjenëve. Mycoplasma, rezistent ndaj të gjitha barnave, të cilat janë të lidhur me proteinat biosintezes muri qelizor, si dhe për të sulfanilamides, penicilinë, streptomicinet ureaplasma.

  Trajtim është e nevojshme për të marrë pjesë së bashku me partnerët e rregullta seksuale, ose ri-infeksion (infeksion) është i pashmangshëm. Ky është një proces mjaft kompleks sepse Mycoplasma, ureaplasma mjaft rezistent ndaj sulfonamides dhe antibiotikët seri penicilinë dhe shpesh ndodhin me infeksione të tjera, infeksionet seksualisht të transmetueshme (SST), sëmundjet seksualisht të transmetueshme (sifilizin, gonorrenë, Trichomoniasis, klamidia, etj
  ).

  Monitorimi është kryer nga smears bakteriologjike kurë nga trakti gjenital pas trajtimit me metoda të ndryshme (mikrobiologji, analizave PCR).

  Mycoplasmosis, ureaplasmosis e uretritin shkaktojnë, prostatitis, endometritis pas lindjes, abortit spontan, lindjes së parakohshme, vaginitis, cystitis, salpingjitit, kështu që të jetë i sigurt për të vizituar menjëherë sëmundje veneriane, nuk do të përpiqet për të kuruar veten e tyre dhe nuk le gjëra rrëshqitje.


  Diagnozë

  Aktualisht në dispozicion më shumë se dy duzina metodat e diagnostikimit të mycoplasmosis në mostrat e ndryshme të materialit biologjik. Ajo mori mbi special mikrobiologjike media kulturës dhe metodat për identifikimin serologjike e kolonive të mesme të dendur. Ndoshta zbulimi në klinike antigjenet mycoplasmal material dhe antitrupave.

  Që infeksion Mycoplasma tani është gjetur zakonisht me patogjene të tjera dhe sëmundjet (sifilizi, gonorrea, trichomoniasis, sëmundjet fungale Klamidia herpesai etj). Këto sëmundje dhe infeksione duhet gjithashtu të diagnostikuar dhe trajtuar.

  Për testeve për mykoplazmat, ureaplasma përdorur mikrobiologji, metodat laboratorike serologjia, si dhe PCR.

  Nëse dyshoni se prostatitis është e nevojshme për të hetuar sekretin e prostatës (prostatës), ndërsa mashkull infertilitetit - spermës.


  Parandalim

  Njeriu është mikpritës i natyrshëm të paktën 14 lloje të mykoplazmat, më shpesh nga M.pneumoniae, M.genitalium, M.hominis, M.fermentans, Ur.urealyticum. Prandaj, roli kryesor në parandalimin luan diagnostikimin e hershëm të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe infeksionet.

  Mycoplasmosis Parandalimi gjithashtu përfshin ekzaminimin për Infeksionet urogjenitale martohen, të sapolindur, të pajtueshmërisë me normat sanitare dhe trajtimin e sterilizimit në institucionet shëndetësore; klorinimi dhe dezinfektim të ujit në pishina dhe punën e arsimit shëndetësor.

  Në Venereology nevojshme për të kryer ekzaminimin sistematik mjekësor për të zbuluar ureaplasmosis mycoplasmosis në "rrezik të lartë" (prostitutat, homoseksualët). Në gjinekologji rëndësi të madhe drejtuar shfaqjen e grave shtatzëna në faza të ndryshme të shtatzënisë.

  Në urologjisë duhet të bëhen në rrezik të lartë (ata që kanë nevojë transplantet e veshkave, etj). Zbulimi i hershëm dhe trajtimi i mycoplasmosis, ureaplasmosis e nevojshme për parandalimin e ngjitur dhe infeksionit gjinekologjike dhe urological.

  Informacion nga artikullin "sëmundje veneriane".

  Diskutoni komuniteteve:

 • Mycoplasmosis
 • Ureaplasmosis