Ndihmë, myasthenia gravis, ose përmes të ndryshme të rëndësishme


 • Këshilla për ata që kujdesen për pacientët myasthenia
 • Këshilla për pacientët me myasthenia

 • Këshilla për ata që kujdesen për pacientët myasthenia

  Ndonjëherë miastenika jetës - vakt të ngurta.
  Në mëngjes ata nuk mund edhe të mbajë një filxhan çaj - nuk punojnë muskujt e krahut. Dhe vetëm veshje nuk mund të: zinxhir ose butonat për të kapem ata të krahasueshme me akrobaci. Shpesh veten të bien qepallat dhe sytë hapur është një problem i vërtetë. Dhe nganjëherë ata nuk mund të bëjnë edhe një gllënjkë ujë. Zakonisht njerëzit me këto simptoma duhet ndihmë dhe mbështetje të një personi tjetër.

  Por kujdes për pacientët e tillë nuk është e lehtë, sepse në çdo moment mund të vijë gjendje më të rëndë - myasthenic e krizave, për shembull.

  Çfarë ju duhet të dini njerëzit që janë nën kujdesin e tij kohë pacienti myasthenia për të ndihmuar dhe ndoshta të shpëtuar një jetë?

  Kur ju duhet të kërkoni ndihmë

  Shumica e pacientëve me myasthenia përgjithësisht të kontrolluar gjendjen e tyre. Ndonjëherë, megjithatë, përkeqësimi i papritur i mprehtë, ata kanë nevojë për kujdes të menjëhershëm mjekësor. Kjo ndodh në të ashtuquajturën krizë myasthenic, kur ashpër rritur dobësi e muskujve shkakton dështim të frymëmarrjes.

  Çfarë mund të shkaktojë një krizë

  Krizat mund të shkaktojnë stres emocional, infeksion, kirurgji ose plagosje aksidentale. Ndryshimi medikamente ose dozen gjithashtu mund të shkaktojë përkeqësim.


  Nëse dobësi rrit, ajo mund të çojë në një krizë në shkelje të funksioneve vitale të trupit si një e tërë.

  Simptomat alarmuese

  Nëse personi për të cilin ju jeni të kujdesshëm, ju merrni ndonjë nga simptomat e mëposhtme (veçanërisht nëse ajo zgjat për një orë) pas marrjes së mjekësisë, thirrje mjekun menjëherë ose shkoni në spitalin më të afërt, i cili është një ndarje e jashtëzakonshme:

 • vizion të paqartë;
 • vështirësi në frymëmarrje, përtypet, gëlltitjes;
 • është e vështirë;
 • paaftësia për kollë;
 • rrit jargëzim;
 • twitching e muskujve rreth gojës dhe syve;
 • nauze ose të vjella;
 • palpitations zemrës;
 • dhimbje të muskujve;
 • të rënda dhimbje të stomakut ose diarre;
 • dobësi të rënda të çdo grup të muskujve;
 • të ftohtë, të lëkurës me lagështi dhe djersitje;
 • ankthi i rëndë ose ankth;
 • konfuzion;
 • i dobët.

 • Pacientët janë krizat në gjendje myasthenic hospitalizuar menjëherë për marrjen e masave intensive për të ruajtur të marrë frymë.

  Ndihmë

  Ajo duhet, sidomos kur kriza u parapri nga emocioni të fortë, vë sëmurë në shtrat apo në shtrat, shtrat kështu që kreu dhe supet ishin mbi trup. Hapur një dritare apo dritare le të marrë ndonjë drogë që ul presionin e gjakut, ose një pilulë për një dhimbje koke, dhe vendin e tabletë nën gjuhë Validol. Duke e bërë këtë vazhdimisht bind pacientin, duke thënë se ky shtet do të shpejt se ai ishte më i mirë në kërkim dhe t. E. Të jetë i sigurt për të thirrur e "ndihmës së parë" apo personelin mjekësor nëse ka një qendër mjekësore.

  Në asnjë rrethanë nuk duhet kjo të shkojë pacienti në klinikë apo qendër mjekësore, si dhe mbi mënyrën se si ajo mund të jetë edhe më keq. Para ardhjes së "ndihmës së parë" në vendin e pacientit rajonin mustardë jakë (mbi sup brez, përsëri në sheshet e blades, pa ndikuar në shpinë) dhe rajonin predserdechnuyu.


  Këshilla për pacientët me myasthenia

  Pacientët me myasthenia duhet të mbani mend se ju nuk mund të rrimë dhe të presim kur "çdo gjë shkon" dhe nevoja për t'u kujdesur për shëndetin tuaj dhe të zemrës. Këtu janë disa këshilla se si për të parandaluar përkeqësimin e gjendjes së tyre.

  Çfarë mund pacientët me myasthenia për të përmirësuar gjendjen e tyre

 • Gjej raportin e veprimtarisë dhe pjesës tjetër që do të ndikojë më mirë në shëndetin tuaj.

 • Plani i rastit në kohën kur ju shumica e forcave. Gjatë ditës, të relaksoheni më shumë.
 • Shmangni forcë të tepruar, stresi, ekspozimi ndaj diellit apo të ftohtë. Të gjithë këta faktorë janë në gjendje të përkeqësojnë gjendjen tuaj.
 • Mëso të njohin efektet anësore të barnave

  Ju duhet të dini efektet anësore të drogës, në rritje djersitje, cramping në stomak, vjellje, të vjella, diarre dhe jargëzim tepruar. Nëse e gjeni veten në ndonjë nga këto simptoma, ju lutem informoni mjekun tuaj.

  kërkojnë mënyra për të kompensuar për ndryshime

 • Mos harroni se për foshnjat e karakterizuar faljen dhe përkeqësimin; madje edhe për një status ditë mund të ndryshojë.

 • Nëse keni dyshe të syve, të mbyllë një fashë të syve ose mbajnë syze me një gotë lente e model të ftohtë.
 • Të jetë optimist

  Takohu me persona që vuajnë nga miastenia që çojnë një jetë aktive, normale. Mundohuni të mësuar prej tyre më e dobishme.

  Informacion nga neni "foshnjat".