Ndihmë me pokalichenni


 • Ndihmë veten
 • Ndihmuar një mik

 • Ironikisht, zakon për të vënë një plagë ose gjymtim, merr shfrenuar në mesin e adoleshentëve dhe të rinjve. Në gazetën kanadeze "në Post Kombëtar 'thotë se ky zakon" frikëson prindërit, mësuesit hutuar dhe kërkon përpjekje të konsiderueshme nga ana e mjekëve. " Ajo gjithashtu vë në dukje se vetë-gjymtimi "mund të jetë një nga më të varëshme të njohur në mjekësi." Ju ose ndonjë nga miqtë tuaj skllav i zakonit ka? Nëse është kështu, çfarë duhet të bëjmë në këtë situatë?


  Ndihmë veten

  Para së gjithash, do të përpiqen për të përcaktuar shkakun. Mos harroni se vetë-shëmtimin - është më shumë se një shenjë e eksitim.

  Në mënyrë tipike, një mënyrë për të përballuar stresin. Çdokush që ka një dëmtim kërkon të lehtësuar ankthit të tyre. Pra pyesni veten, "Pse unë të hyjë? Çfarë mendime janë shtyrë mua për të? "Çka e shkakton shqetësim ju? Atmosfera në familje? Marrëdhëniet me miqtë?

  Sigurisht, ju duhet guxim për të kryer një vetë-test. Megjithatë, ajo është e vlefshme. Më të vetë-test - Hapi i parë në marrjen e shpëtoj zakonin për të vënë një plagë. Por kjo nuk është e gjitha.

  Nëse ju nuk mund të përballen me këtë problem, të kthehet ti ndihmojë nga një të pjekur, ku ju mund të flisni për përvojat e tyre. Gjatë bisedës konfidenciale ju dëgjoni fjalët e mbështetjes dhe rehati ku keni nevojë për të.  Ndihmuar një mik

  Si për të ndihmuar një mik, i shkakton një dëm? Si ai dëshpërimisht nevojë për një të tillë, ju mund të tregojnë vëmendjen dhe për të dëgjuar atë. Mundohuni të jetë një mik i cili mbështet një fatkeqësi. " Më parë, ju do të mbulojë konfuzionin, dhe do të kërkojë nga ju që menjëherë të ndalojë veprime të tilla. Por ajo është gjasa hiqet vetëm burra, e cila është një zakon. Për më tepër, njeri të mjaftueshme për të thënë se ai pushoi për të shkaktuar një plagë. Duhet njohuri për të ndihmuar atë të mësojnë ndryshe të merren me vështirësi të jetës. Nuk ka nevojë të ngutemi. Ju lutemi të jenë të durueshëm.

  Nëse ju jeni i ri, ju mund të jetë një person i afërt me ju nevojë më shumë ndihmë, por juaj.

  Mos harroni se ky problem mund të lidhet me një çrregullim që kërkon trajtim. Përveç kësaj, plagë të vetë-shkaktuar janë shumë të rrezikshme, madje edhe në qoftë se personi i cili i ka ato, nuk ka treguar një tendencë për vetëvrasje. Do të ishte e mençur për të pyesni atë urgjentisht të kërkojë ndihmë nga një të rritur të pjekur dhe të vëmendshëm.

  Informacion nga artikullit "Si për të kapërcyer zakonin për të vënë një plagë?"