Ndihmë e varur në internet


 • Shkaqet e varësisë Internet
 • Ndihmë me varësisë Internet

 • Varësia në internet është shumë e ngjashme me varësinë e drogës dhe alkoolizmi. Nëse ju shikoni në njeriun nga afër, ju mund të shihni se ajo nuk është aspak i interesuar në asgjë tjetër përveç rrjeteve. Paratë e fituara shpenzuar për të paguar për trafikun ose për të përmirësuar kompjuterin komunikimin virtual me sukses të zëvendësojë njeri i vërtetë vetëm chahne sytë.


  Shkaqet e varësisë Internet

  Varësisë Internet është zakonisht një simptomë e një problemi të fshehur që është i pranishëm në familje edhe para Internet hyri në çift e jetës. Ky problem mund të përfshijnë:

 • Mungesa e mbështetjes nga familja dhe miqtë
 • Pakënaqësi seksuale
 • Vështirësitë financiare
 • Mungesa e komunikimit në botën e vërtetë
 • Dallimet në marrëdhëniet familjare
 • Sigurisht, vështirësitë e jetës dhe problemet psikologjike të rrisë rrezikun e varësisë Internet. Por, ju shihni, jo vetëm të bëhet një lojtar. Komunikim anonim në internet chat dhoma ose për një jo-detyrues, dhe për këtë arsye, ajo bëhet më tërheqës sesa jetën e përditshme.

  Me kalimin e kohës, ka disa stereotipe të varur, duke ndryshuar zakonet dhe rutinë. Zëvendësimi mjedis të vërtetë virtuale. Keqpërdorimi i internetit të çon në izolim social, shqetësimit financiar, humbja e familjes, punës, studimit dhe interesave.


  Dëmtime fizike shëndetësore të shkaktuara si një sistem të dobësuar imunitar, pagjumësi, depresion, probleme me sistemin musculoskeletal dhe sëmundjeve të ndryshme të syve. Përveç kësaj, varësia e internetit mund të provokojë ndonjë varësisë të tjera, të tilla si varësia e drogës apo alkoolit. Varësisë Internet si çdo varësia tjetër është një terren ushqyes për të ardhmen.


  Ndihmë me varësisë Internet

  Në mënyrë tipike, nga varësia e internetit më të afërmit e prekur. Ata së pari të fillojë të "alarmin" dhe problemi kryesor përballet Internet-varur - mohim i saj. Shumë rrallë lojtarë person i pranon të varur, dhe prandaj ai nuk pranon ndonjë ndihmë.

  Personi Zmotyvuvaty të trajtimit mund të sigurohet vetëm njohjen e varësisë, paaftësinë veten nga kjo situatë, dhe se lojtarët rrallë pranoi. Ata janë të gatshëm për të paraqitur si një justifikim sjelljes së tij dhjetëra argumente "të arsyeshme".

  Nëse ju me kujdes të shikoni në profilin psikologjik e lojtar, ju do të tregohet se personi nuk është në gjendje që të marrë përgjegjësinë për jetën e tyre për veten e tij, një njeri me vetëbesim të ulët.

  Pra, çfarë mund të ndihmojë anëtarët e familjes? E tyre më të mirë në drejtim të luftës jo të barabartë me të gjithë-konsumojnë internet keqen? Kapërcyer Internet varësisë vetëm do të ndihmojë të kualifikuar psikoterapeutike.

  Task afërmit - për të bindur të saj për të pranuar. Dhe kjo:

 • Mos u mundoni të injorojë problemin. "Sigurisht", thjesht nuk bëni utryasetsya
 • A nuk e fajësojnë veten apo të tjerët, se ajo ishte
 • Në asnjë rast vidstoronyaytesya e personit në ankth
 • Mos u përpiqni ta lojtar izoluar shoqërisht
 • A nuk e liroj kontroll. Në të kundërtën, të forcojë atë, për shembull, në lidhje me koston e parave nga buxheti familjar
 • Mundohuni të kalojnë më shumë kohë së bashku
 • Mundohuni të mos fajësuar, për të shmangur skandalin, jo për të ultimatumeve
 • Mos u mundoni për të zgjidhur problemin pa pjesëmarrjen e ekspertëve në mënyrë që të mos rritur hendekun mes jush
 • Le ta dinë që ju jeni të gatshëm për të ndihmuar
 • Aplikimi këtyre rregullave të komunikimit personi të varur, ju gradualisht të bindë atë për të kërkuar ndihmë mjekësore.

  Kjo ishte faza më e vështirë. Pjesa tjetër - të lënë për psikoterapistëve.

  Informacion nga artikullit "Si për të ndihmuar Internet-varur?"